Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

DOMÁCÍ dopékané pečivo

Od: cocinkamichalka* odpovědí: 6 změna:

Ahoj kolegové, napadlo mě, zda by se dalo udělat domácí "dopékané" pečivo.

Tzn. upéct třeba houstičky na 3 minutky, pak je hodit do mrazáku a v případě potřeby vytáhnout a dopéct. Zkoušeli jste to někdo, máte zkušenosti?

doplněno 27.05.14 20:01:

Tak první pečení nedopadlo slavně. Potřebuji péct z celozrnné mouky a nenakynulo to. Nedá se to jíst, a do mrazáku to už vůbec nejde :(

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

zwiki*
hodnocení

0x

Ahoj.Nezkoušeli jsme to.Určitě to jde jako vše.:-D

sebod*

Míšo když se vybičuji, že tý svý smečce napeču domácí housky, tak toho zadělám víc (to víš, tak často to není *smich*).

Já je "skoro" upeču a pak vychladlé dám do mrazáku. No a když je na ně chuť, tak jsou za chvilku v troubě dopečené (dávám je do trouby rozmrzlé).

sonyboj*
hodnocení

0x

Nad tímhle už jsem si taky lámal hlavu, jek hodně to upéct. Já dělám poměrně často chlebánky ( takové ty polodalamánky, kde se s moukou dává do těsta i rozmočený chleba ) se zapečenou slaninou a sýrem, ale nikdy se u nás nesní z jedné malé dávky všechno a ono je to nejlepší ještě teplé ;) Studené už jím jenom já. Bylo by fajn vytáhnout si z mrazáku pár kousků a za deset minut si dát mňamku :)

Četl jsem že lze bez problémů zmrazit kynuté těsto že je po rozmražení jako čerstvé. Tak si říkám jestli to předpékání není jen operace navíc.
sonyboj*

Tak tohle by mě taky zajímalo. Když se vykynuté těsto zpracuje, a pečivo z něj se dá na plech, normálně ještě na plechu dokyne. Ale po tom zmrazení? Nebudou to potom drncáky?

sebod*

sonyboy. právě proto já to pečivo SKORO dopeču. To znamená, že je v troubě tak dlouho, dokud kyne a pak začne chytat barvu. Pak vytahuji...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]