Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Britský crumble

Od: dida* odpovědí: 3 změna:

Při jakých příležitostech jedí britové crumble?

3 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

zwiki*
hodnocení

0x

Britský tradiční crumble je jakási obdoba našeho koláče s ovocem a drobenkou. Dělá se při každé příležitosti,pokuď mají na něj chuť. :)

hodnocení

0x

Tak tuhle dobrotu já miluji velice. Dcera, když byla, to už je dost dávno, v Londýně ve škole, tak si ho tam často kupovala v krabičce a povídala mi o něm. Peču ho, mám ho ráda z rebarbory. Jednou, když jsem byla u mladých na návštěvě, zašla jsem za ní do kuchyně na kus řeči o samotě a ona mezi řečí ho vyrobila z kompotovaných švestek. Servírovala ho v plochých miskách s malou vidličkou nebo lžičkou. Sklidila velké nadšení. Dá se jíst teplý, studený, mražený. Nejlepší příležitost je chuť. ;) Rebarboru, tu já můžu. Když je sezóna, peču buď krembl nebo koláč. Naučila jsem se na koláč, obalovat kousky rebarbory v cukru, do kterého přimíchám skořici a pudinkový prášek.

doplněno 21.05.14 06:20:

vyhledejrecepty.cz/...

doplněno 21.05.14 10:26:

Zwiki, jojo, mám ho ráda i s broskvemi a meruňkami a jablíčky, každé zvlášť nebo míchané, ale z rebarbory je to největší paráda. ;)

zwiki*

babkazov - nemusíte čekat na sezónu,crumble se dá dělat z čehokoliv :)

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]