Kuře na otočném rožni, jak na brambory?

Od: Datum: 29.11.12 14:08 odpovědí: 5 změna: 30.11.12 10:05
avatar

Koupili jsme byt, zůstali tam spotřebiče a po pár měsících jsem zjistil, že je trouba vybavená otočným roštem. Je tedy jasné, že chci udělat křupavé vypečené kuřátko *frajer* A chtěl bych při tom pečení udělat v troubě i brambory. Jak ale na to, jaký je správný postup?

Když se dělá kejta nebo něco, venku, tak se pod to dá plech a do něj se nasází brambory a zelenina. Šťáva, která kape dolů je výhodou, protože se ty brambory prý skvěle udělají. Nikdy jsem to nezkoušel a chtěl bych něco takového udělat i doma. Jak to ale udělat správně? Mám tam dát brambory syrové, jen bez šlupky nebo se šlupkou? Nakrájené? Na drobno, na čtvrtky, na kolečka? Nebo je mám před tím lehce povařit? Mám tam dát olej? Nebo stačí máslo? Mám tam dát zeleninu?

Nedobře se mi tohle googlilo, nic jsem nenašel. Takže jestli tohle někdo má odzkoušené, nechť mi prosím poradí, díky moc *dril*


avatar
Upozornění
Tato otázka je 4 roky bez odpovědi a proto byla uzavřena.
Máte-li podobnou otázku, a nenašli jste vhodnou odpověď, založte novou otázku.
Seznam odpovědí:
 
moment čekejte prosím, probíhá přenos dat...
Zobrazení struktury odpovědí v otázce
Skrytí struktury odpovědí v otázce
Zobrazení struktury odpovědí v otázce

 

Odpovědi na otázku:
Od: axlik*
Datum: 29.11.12 14:58
 

Dobrý nápad já bych to tak udělal, přítelkyně dělá brambory v troubě tak, že je nakrájí na větší kousky, rozloží na pečící papír (i se slupkou) a lehce posype kořením, je to pak výborné :) osobně mám radši brambory i se slupkou..

Ohodnoceno: 1x
 
Datum: 29.11.12 15:13
 
avatar

Brambory i se slupkou dobře odrhnout ve vodě kartáčkem. Rozkrájet je na půlky po délce /či čtvrtky/, vhodné jsou menší, dřív se udělají a kousky pěkně vypadají.

Pečicí plech vytřu peroutkou olejem, brambory narovnám a peču ve středně vyhřáté troubě. Pokud dělám ty čtvrtky, v polovině pečení je obrátím, aby zčervenaly na obou stranách řezu.

Horké nasypu do mísy, přidám kousek másla, sůl a koření.Vše dobře promíchám. Koření jaké chcete - grilovací, na americké brambory, já ráda používám Baby gril. Kdo má rád, může si prolisovat a zamíchat asi 2 stroužky česneku.

Je to velká dobrota, občas to udělám jen tak bez masa a i tak nám to chutná. Ovšem, jak píšete, kuřátko nebo vepřová kejtička to ještě vylepší. *placni* Jaga.

Ohodnoceno: 2x
 
Datum: 29.11.12 16:28
 
avatar

Díky za názor, akorát teda mi tam chybí ten postup, kdy se dělá kuře i brambory společně. Nevím, kdy tam co dát. Mezi brambory ještě nakrájím na větší kousky žampióny. Ale nevím, jestli to tam dát hned, nebo nějak postupně ...

Datum: 29.11.12 17:11
 
avatar

brambory jsou cca do 30 minut.. osobne bych lehce oprazil ty zampiky na masle s trochou sojovky at to chyti hribkovou chut, pak ty brambory nakrajene (slupku ke kureti nemam rad) pripadne cibule slaninka na chut, trochu to na te hluboke panvi cele chvili nacnout, vysypat sypat do pekace a dat pod kure, po vytazeni pazitku a luxus brambory

 
Datum: 30.11.12 10:05
 
avatar

Dopadlo to takhle: Kuře výborný, jen jsem ho mohl víc osolit. Kůžička křupavá, super. Brambory byly hotový, akorát na některých stranách byly suché a některé křupavé. Žampióny tam příště dam max na závěr, protože teď jsem z nich neměl nic, jen malou černou hmotu :D Cibuli jsem tam dal na ovonění a docela to zafungovalo. Takže budu vylepšovat k dokonalosti a časem to bude excelentní, doufám :)

 

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz

 
Copyright © 2004-2016 Poradna Poradte.cz. Všechna práva na poradně Poradte.cz vyhrazena.