Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Spánek a únava

Od: evicka123456 odpovědí: 4 změna:
musím jít spát, ale nejsem vůbec unavená. Poradí te prosím, jsem do čtyř nebo až do pěti vzhůru a pak brzo ráno musím vstávat, ale přitom se mi večer nechce spát.

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

jenik*
hodnocení

0x

Jestli si rano unavena, tak mas proste blbe nastavenej rezim, ja naopak chodim spat treba v 8-9 a vstavam ve 3-4 a jsem fit. To ze nejsi unavena a nechce se ti spat neznamena, ze kdyz si lehnes do postele, tak neusnes, ale beru tuhle zadost o radu spis jako for :).

myse*
hodnocení

0x

musíš si nastavit denní / noční režim. Prostě se naučit chodit spát v jednu dobu - třeba v 10-11 vypni počítač, hoď se do klidu třeba s knížkou nebo i s TV, zalez do pelíšku...uvidíš že usneš.

Když sedíš u PC a chatuješ nebo tak něco, pořád jsi "ve střehu" pořád vnímáš něco nového, mozek pracuje... proto se ti nechce spát. Musíš se hodit do klidu, vypnout...

xixi*
hodnocení

0x

Chce to přes den se zaměstnat fyzicky i psychicky, žádné polehávání nebo spaní přes den. Večer naopak se zklidnit, žádná velká fyzická námaha, žádné rozčilování a řešení nepříjemných věcí. Dát si přiměřeně teplou sprchu a jít do postele. Tam si číst nebo poslouchat hudbu a jakmile ucítíte byť minimální ospalost tak zalehnout a spát. Můžete zkusit i meduňkový čaj nebo vlažné mléko s medem. A vydržet, tělo se musí naučit chodit spát, nejlépe ve stejnou dobu.

hodnocení

0x

Nauč se několik relaxačních technik na zklidnění těla a mysli. To hodně pomáhá. Já taky někdy musím vstávat ve 3 i dřív, takže se musím donutit usnout do 21. hodiny a jinak to nejde.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]