Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Oblečení ke státním zkouškám

Od: lerilaine odpovědí: 3 změna:

Ahoj, potřebovala bych trochu poradit v čem jít ke státnicím. Jsem spíš typ na rifle a mikinu, v těhle společenských věcech se vůbec nevyznám.

Nejsem úplně štíhlá, ale zas ani úplně tlustá, mám vel.42 a tvar těla jakoby přesýpacích hodin (přijdu si docela široká v ramenou, mám trochu větší zadek a silnější stehna). Rozhodně nechci takové ty pouzdrové sukně, v těch vypadám jako klobása a jsou hrozně nepohodlné.

Myslela jsem, že si vezmu nějakou sukni do A, k ní nějakou halenku a sako. Předběžně jsem vybrala

halens.cz/...

a

halens.cz/...

Ta sukně se mi líbí, že není moc upnutá, kdesi jsem četla, že na větší zadek a stehna jsou tyhle rozšířené lepší :D.

Ale jak se v tom nevyznám, netuším jestli se to k sobě vůbec hodí, případně co za halenku pod to sako. Fakt bych nechtěla vypadat jak trubka.

3 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

martinaa*
hodnocení

3x

Zdravím, ke státnicím chodí pánové v obleku s kravatou, dámy mohou mít společenské šaty nebo společenské kalhoty + halenku či pěkný top. To sako z obrázku vypadá hezky a sukně taky, akorát budete celá černá, ono to někdy nevypadá pěkně. Rozsviťte to nějakou veselou halenkou (bílá je nuda, třeba červená, žlutá, oranžová, fialová), a korálky. Halenka by vzhledem k typu saka měla být hladká.

Boty na podpatku nejsou nutné, pokud se na nich necítíte, můžete mít třeba i balerínky.

hodnocení

2x

To sako vypadá hezky, až na jednu věc, které bych se bála. Ten spodek - je jakoby nedovřený - pokud máte trošku pneumatiku, tak by tam mohla být vidět? Určitě bych si sako chtěla vyzkoušet, nenakupujte přes net.

Já měla u státnic dilema jako hrom, byl červen a vedro jak na Sahaře - akorát takové vlhké, nechtěla jsem ani top bez rukávů, ani koláče v podpaží, krom toho jsem trochu přibrala a kalhoty mi byly nechutně těsné. Fuj, už nikdy!

host*
hodnocení

0x

na státnice něco decentního, například

a) tmavomodré šaty se zajímavou hedvábnou šálou, lodičky na nízkém podpadku, místo kabelky malý elegantní notebook v brašně přes rameno, větší nepřehlédnutelné umělecké náušnice, pouze jemný parfém, plnicí pero nebo nějakou originální propisku, velké praktické hodinky

b) dlouhou sukni s rozparkem bílou halenku s dlouhým rukávem s fiží nebo jiným zdobením a k tomu vestičku ze stejného materiálu jako sukně, šáteček kolem krku, nenápadné náušnice, velký notebook v brašně, penálek s několika různobarevnými propiskami a barevnými zvýrazňovači, poznámkový blok, vhodné boty

c) atd. znáte se nejlépe sama nebo vám poradí vaši nejbližší a zrcadlo

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]