Nejste přihlášen/a.
Zdravím! Je mi to sice krajně nepříjemné, nicméně okolnosti už mi nedovolily déle čekat. Už déle jak týden mám problémy s konečníkem ...nevím čím to je, šlo to prostě ráz na ráz - jednou po vyprázdnění mě to prostě začalo děsně bolet (vevnitř), svědět, při mytí pálit. Chvíli jsem si myslel, že se mi protrhla nějaká žilka ...pak jsem ale nahmatal i menší výstupky. Ty jsou však to nejmenší ...skoro mi i přijde, že jsem tam někde "roztrhlý", protože to pravidelně bolí jen v jednom místě ...a přesně, jako kdybych so dotékal živého. Vyzkoušel jsem mast faktu - ta sice uleví od svědění, bolesti i pálení, ale nepřijde mi, že by mi to hojila. Zrovna tak jsem dal na tátovu radu, a vyzkoušel jsem dubovou kůru - děsně t zpočátku pálí ...později také trochu uklidňuje, ale faktu je lepší. Zrovna tak jsem zkoušel i toaleťák mezi půlky, abych vysušil vlhkost - jenomže už jsem dnes měnil snad 15x, a ono je to pořás stejně vlhké (je to pot, voda ...ne exkrementy). Tak si říkám, jestli už nemám jít rovnou k lékaři? Přijde mi, že je to den ode dne horší ...dříve jsem měl po stolici mírně krvavý konečník (jen trošku světlé krvě), nedávno jsem měl však po vyprázdnění úplně rudý toaleťák ...už vážně nevím, co s tím. Poraďte, prosím. Děkuji.
Zdravím,
váš problém se nejmenuje "vlk", ale hemeroidy.
Problém lze ostrarnit kromě jiného operací. Jako první pomoc dám tyto rady (mnou odzkoušené)
- v případě akutního stavu po stolici konečník omýt a namazat (framikoin a pod, ale stačí i jakákoli mastná mast)
- snažit se vyhnout zácpě a průjmu vhodnou kombinací stravy
- OMEZIT NA NEJKRATŠÍ MOŽNÝ ČAS SEZENÍ NA TOALETĚ - hlavně díky tomuto opatření se mi podařilo se problému vámi popisovanému zcela zbavit a již přes 15let nevím, co problém s hemeroidy je
A jak dlouho cca trvá léčení? Zkoplikovalo mi to a znemožnilo většinu činností ...mastná mast (faktu) mi sice uleví, ale nepřijde mi, že by léčila ...akorát mě to bolí čímdál více. Na velkou se snažím nechodit, nicméně ta mastná mast (faktu) mi to mnohdy neusnadňuje ...
Počítejte tak 2-3dny, než přestanou ty největší problémy , ale celkově se to srovná cca za týden.
Chození na velkou se ale nevyhýbejte - způsobil byste si zácpu a pak při pokusu o vyprázdnění (i třeba pomocí projímadla) to máte hnedka zpět - v obou případech dojde k podráždění a problémy se obnoví. Takže na záchod ano, ale netlačit - po potřebě umýt a namazat.
vseprozdravi.cz/... Jedná se o hemoroidy, tedy cévní onemocnění. Nikdo z nás, laiků, vám lépe nevysvětlí to, co naleznete na odborných stránkách. Případně tady, v archivu #hemoroidy
Nemáte žádného vlka ale hemeroidy ! S těma si užijete ! Já to měl dva roky: tři dny jsem měl klid a třidny šílená bolest s horečkama a stálým nucením na záchod. Krve jak z prasete ! Na hemeroidy se neumírá. ale člověka to zneschopňuje - nemůžete nikam jít na delší dobu, protože nevíte kdy zas budete muset jít na záchod, většinou zbytečně. Doporučuji po každé stolici umýt a vysušit konečník. A jíst denně aspoň čtyři kávové lžičky drcených lněných semínek - obsahují velké množství prospěšné vlákniny. Hemeroidů je mnoho druhů, jděte k lékaři !
No, to mám tedy radost ...matčina teorie byly hemoroidy, tátova vlk ...tak či tak, nepříjemné to je. Dělá mi i potíže sedět ve škole, anebo cestovat autobusem ...přijde mi ale divné, že ani po používání mastí, které používá každý druhý, se to nelepší ...spíše naopak. A představa, že bych to měl mít třeba i rok? Děs! Po každém vyprázdnění se umývám a vysušuji ...dokonce i předtím jsem měl dobrou hygienu. Nechápu, jak se mi to mohlo stát ...
MMVy tedy dokážete postrašit.Má hemeroidy ,,na které si postižený dávejte dubovou kůru ,,ponořte se se z pozadím do lavora a tak 10min. tam se´dte. A kupte si mast vlékárně.Je to konkrétně na hemeroidy. Pak se mýt a udržovat čistotu jemně studeným hadříkem poťapkávat . Ono se to zase usadí...Ale opakuje. Nesedět na studeným!
Hemeroidy jsou vnitřní a venkovní,,což máte vy, Ale určitě to zvládnete jen je to krajně nepříjemné. Někomu to krvácí - je to střevo sevřené konečníkem a může pasknout a teče krev. Ale já osobně upřednostňuji dubovou kůru - - tatínek má pravdu... Je to taková jako-by křečová žíla ale jinde. ,,Jen klid a bude zas OK
dodatek..není žádoucí chodit častěji na záchod.Konečník se napíná a potřebuje klid. Při průjmu se hemeroidy tako objeví ne jen u trdé stolice. Pokud vás to děsně bolí,,kupte si kolo na plavání a nafoukejte a sedněte si na něho,aŤ to tak nebolí...
No ...tak vidím, že rychlá léčba není, a musím to zkrátka přečkat za asistence masti a komplikací. Táta dokonce říkal, že je to z častého sezení - je to možné? Protože já prosedím podstatnou část dne ...škola, a pak doma.
Do lavora s čím? To existuje nějaká dubová kůra do vody? Byl bych schopný si to pozadí namočit snad i do chili omáčky, kdyby mi to pomohlo.
no přelít dubovou kůru jak to je na návodu napsáno a scedit,,a ponořit se do lavora..a posedět si tam,,ale ne jednou. Opakovaně! Mít trpělivost! Také múžete namočit nějaký kapesník a poťapkávat ono místo. Jen nedávat teplou vodu! Ale vlažnou ano.
Jedná se o hemoroidy.Mám z vlastní zkušenosti.Jsou vnitřní a vnější.Ale můžete mít i oboje.Ty vnější někdy prasknou,někdy se vstřebají ale ty vnitřní se operují.Byl jsem na tom na Karláku v Praze na chirurgii,po předchozím vyšetření na proktologii.Vysvětlili mě tam,že ty vnitřní jsou horší,protože jednak dělají ten problém,že se nevstřebají a tudíž dělají problém s častým nucením na stolici a navíc se mohou zvětšit tak,že je problém pří průchodu stolice.Navíc se může po letech stát,že se z nich stane zhoubný nádor.Doporučuji návštěvu chirurgie nebo proktologické poradny.Ale nakonec stejně skončíte na chirurgii.V nemocnici jsem byl 4 dny.Operaci jsem měl v lokální anestézi.Oni to podvážou a ono to samo odumře.Ale těch metod je asi dneska víc.Potom jsem měl dietu s velkým množstvím vlákniny.Ze začátku to po té operaci při stolici bolí a objevuje se i krev ale během 10-14 dnů je to v pohodě.Je potřeba to několikrát denně sprchovat a vzhledem k tomu je lepší být doma.Mám po operaci 19 let a zatím mám klid.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.