Nakládání okurek

Od: Datum: 09.05.14 13:31 odpovědí: 8 změna: 10.05.14 07:18
avatar

Blíží se doba nakládání okurek.Poradil by někdo recept jak nakládat okurky bez sterilizace? V sezoně nasbírám ob- den na záhoně tak tři sklenky omnia 0.7 dcl. Sterilizovat tak jen tři slenky co druhý den je otravné.Nechat uložené týden v lednici taky nic moc.Nakládám okurky pomocí deka bez sterilizace. Jde to, ale už bych chtěl nějak změnit chuť okurek. Jde to i bez toho Deka? Kvašáky nee. Dík


Seznam odpovědí:
 
moment čekejte prosím, probíhá přenos dat...
Zobrazení struktury odpovědí v otázce
Skrytí struktury odpovědí v otázce
Zobrazení struktury odpovědí v otázce

 

Odpovědi na otázku:
Od: brz
Datum: 09.05.14 13:45

Zavařovat okurky v nálevu z deka v mikrovlnce. Je to co by dup.

Ohodnoceno: 0x
 
Datum: 09.05.14 15:38
avatar

Dtto je to co by dup.Po jedné sklenici i s uzávěrem,dotáhnout až po zavaření.

JABRAKA

Ohodnoceno: 0x
 
Datum: 09.05.14 13:57

vyzkoušený recept -dávkování přímo do sklenic:
2 celé pepře,
2 ks nového koření
2 ks hřebíčků
1 rovná lžička soli
3 lžičky cukru (sladidlo)
1 dcl octa
Přidat mrkev a kopr. Zalít studenou vodou, zavíčkovat - HOTOVO

doplněno 09.05.14 18:28:

ne nezavařuje se a nekazí se

Ohodnoceno: 2x
 
Od: mija*
Datum: 09.05.14 15:59

Ten recept mne dost zaujal,dělám stejný postup ale pak vždy sterilizuji.Kolik sklenic třeba z 50 se nezdaří? Pokud to tak lze bez ztrát dělat tak to by byla "PARÁDA".

Ohodnoceno: 0x
 
Datum: 09.05.14 17:46

hahanaj. To fakt nijak nezavařuješ?

Ohodnoceno: 0x
 
Datum: 10.05.14 07:18
avatar

Hahanaj, přemýšlím nad vaším receptem. Deci octu do sklenice plné okurek, mrkve, kopru a koření? Tož to tam vody už asi moc nevleze. Už tam nebude žádné místo. Věřím vám, všechny vaše recepty jsou skvělé a je vidět, že jste vynikající kuchařka-pekařka. Ale neupsala jste se s tím deci octu? ;) Totiž píšu to proto, protože jsem v úterý nakládala utopence. Svařovala jsem deci octu a deci vody (s tím vším kořením) a do sklenice se mi vešla snad polovina toho láku.

Ohodnoceno: 0x
 
Datum: 09.05.14 15:38
avatar

U nás DEKO vůbec nepoužíváme.Zavařujeme je v troubě po 12 sklenicích,ale je pravda,že jich máme sesbíráno denně hodně.A obden je další várka,tak pokud něco zbyde z předchozí tak to 2 dny vydrží a přidá se to k té další.No a pokud zbyde nakonec menší množství(2-3 sklenice),tak je dáme do kastrolu na utěrku a zvolna uděláme na plotně sporáku.Co se týče chuti,tak receptů je na netu nepřeberně.V tom těžko radit.My ho děláme léta stejný.

Ohodnoceno: 0x
 
Datum: 09.05.14 15:57
avatar

Moje maminka nakládala celý život okurky do pětilitrových lahví. Byla jich strašná spousta, protože brácha dokázal zlikvidovat láhev na posezení. Nakládala je do Deka. A nikdy se s tím nepárala, neodměřovala. A taky někdy dala křen, někdy více kopru, někdy více cibule, i česnek dávala, když se urodil. Každá flaška byla jiná. :-D Pikanta má, myslím, taky dva typy nakladačů. Já jsem se pokoušela bez sterilizace nakládat, ale vždycky mi zkvasily a to ještě velmi podivně.

Ohodnoceno: 0x
 

 

 

 

 

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz

 
Copyright © 2004-2016 Poradna Poradte.cz. Všechna práva na poradně Poradte.cz vyhrazena.