Nejste přihlášen/a.
Blíží se doba nakládání okurek.Poradil by někdo recept jak nakládat okurky bez sterilizace? V sezoně nasbírám ob- den na záhoně tak tři sklenky omnia 0.7 dcl. Sterilizovat tak jen tři slenky co druhý den je otravné.Nechat uložené týden v lednici taky nic moc.Nakládám okurky pomocí deka bez sterilizace. Jde to, ale už bych chtěl nějak změnit chuť okurek. Jde to i bez toho Deka? Kvašáky nee. Dík
vyzkoušený recept -dávkování přímo do sklenic:
2 celé pepře,
2 ks nového koření
2 ks hřebíčků
1 rovná lžička soli
3 lžičky cukru (sladidlo)
1 dcl octa
Přidat mrkev a kopr. Zalít studenou vodou, zavíčkovat - HOTOVO
ne nezavařuje se a nekazí se
Ten recept mne dost zaujal,dělám stejný postup ale pak vždy sterilizuji.Kolik sklenic třeba z 50 se nezdaří? Pokud to tak lze bez ztrát dělat tak to by byla "PARÁDA".
Hahanaj, přemýšlím nad vaším receptem. Deci octu do sklenice plné okurek, mrkve, kopru a koření? Tož to tam vody už asi moc nevleze. Už tam nebude žádné místo. Věřím vám, všechny vaše recepty jsou skvělé a je vidět, že jste vynikající kuchařka-pekařka. Ale neupsala jste se s tím deci octu? Totiž píšu to proto, protože jsem v úterý nakládala utopence. Svařovala jsem deci octu a deci vody (s tím vším kořením) a do sklenice se mi vešla snad polovina toho láku.
U nás DEKO vůbec nepoužíváme.Zavařujeme je v troubě po 12 sklenicích,ale je pravda,že jich máme sesbíráno denně hodně.A obden je další várka,tak pokud něco zbyde z předchozí tak to 2 dny vydrží a přidá se to k té další.No a pokud zbyde nakonec menší množství(2-3 sklenice),tak je dáme do kastrolu na utěrku a zvolna uděláme na plotně sporáku.Co se týče chuti,tak receptů je na netu nepřeberně.V tom těžko radit.My ho děláme léta stejný.
Moje maminka nakládala celý život okurky do pětilitrových lahví. Byla jich strašná spousta, protože brácha dokázal zlikvidovat láhev na posezení. Nakládala je do Deka. A nikdy se s tím nepárala, neodměřovala. A taky někdy dala křen, někdy více kopru, někdy více cibule, i česnek dávala, když se urodil. Každá flaška byla jiná. Pikanta má, myslím, taky dva typy nakladačů. Já jsem se pokoušela bez sterilizace nakládat, ale vždycky mi zkvasily a to ještě velmi podivně.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.