Nejste přihlášen/a.
Dostali jsme láhev s nakládanými vajíčky ve Vaju. Jsou prý z podzimní snůšky. Údajně jsou bez závady, ale nemáme s nimi zkušenosti a nevíme, jak se dají zpracovávat. Myslíte, že se dají (po umytí) vařit? Napadla mně vaječná tlačenka, kterou máme rádi a moc často si ji nedopřáváme. Nebo do pečení, jako míchaná... Prosím, kdo má zkušenosti, poraďte...
Nakládám také vejce - používám při pečení a vaření - ale taková vajíčka neuvaříte . Takže třeba zapečená jídlo- fleky, těstoviny a pod pak sladká jídla lívance, palačinky, žemlovka , nákypy.Prostě běžné použití vajec při vaření pokrmů . Do polévek nebo na domácí těstoviny . ...
Já tedy nakládám vždy jen " jarní " vajíčka. Babička tvrdila, že jsou nejlepší .
Vejce naložená od podzimu byste měla co nejdříve zpracovat. Hodí se ponejvíce do pečení, zklamu Vás, vaječná tlačenka z nich nepůjde. Vejce uvnitř jakoby zřídne, snadno se promíchá bílek se žloutkem. Takže nejdou oddělit. Proto nejlépe do buchet, nádivky, knedlíků apod., kam se dávají celá vejce. Piškot se sněhem z nich rovněž neuděláte.
Bylo by možné je použít i při obalování - masa, květáku, žampiónů apod. Vejce poněkud změní i chuť, takže jako míchaná vejce to nebude nic moc. Možná by to překryla houbová smaženice, ale samotná vejce rozhodně ne.
Nakládali jsme je kdysi do vápna. Dneska už ne, nejlepší jsou čerstvá. A v zimě, když mi moje holky tolik nenesou, vždycky si kartón koupím. Na jaře pak mám už naše. Jaga.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.