Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Proč nejde přátelství mezi mužem a ženou?

Od: rika80* odpovědí: 30 změna:

Ahoj, chtěla bych vědět, proč muži nepřistoupí na pouhé kamarádství se ženou, mám zkušenosti s tím, že kdykoli jsem nabídla muži kamarádství bez tzv.výhody byla jsem odmítnuta. Je to opravdu tak nemožné? Rozumím si více s muži než se ženami, nejsem lesba, vztah nechci, ale chybí mi mužská společnost...děkuji za odpovědi:)

30 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

4x

Ale no tak proč by to nešlo?Já mám kámošku už od zakladní školy a to je už pár dlouhých let, jsme jak sourozenci a nikdy mě nenapadlo na ni něco zkusit.Nebo že bych nebyl správný samec *nevi*

hodnocení

2x

Trochu si protiřečíš. Tvrdíš, že nejsi lesba, ale nechceš vztah s mužem. Divné. To, že si rozumíš s muži bude asi jen Tvůj pocit - kdyby to byla pravda, nechyběla by Ti mužská společnost.

Obecně není pro chlapa problém mít kamarádku, ale podmínkou je, že tato kamarádka musí být pro daného chlapa buď fyzicky nebo psychicky zcela neatraktivní. Nebo musí mít nějakou "vadu", kvůli které by o ní nedokázal uvažovat jako o partnerce. Touto vadou může být třeba i to, že je to holka jeho kamaráda nebo něco podobného.

rika80*
hodnocení

neprotiřečím, lesba nejsem a proto proč nechci vztah, tedy alespon do nějaké doby, má svůj důvod, a že chci poznat spíše muže je dané tím, že si s nimi víc rozumím co se týče zájmů a konverzace, jsou prostě více akční, dostat kamarádku do lesa na čundr je nad lidský výkon, to samé na kolo, plavat apod. a jelikož už jsou většinou vdané nebo zadané, tak je s tím problém, můj syn mi sice dělá společnost, ale přecijenom jít s ním na skleničku nejde, a člověk se prostě potřebuje nějak odreagovat od všedních dní, práce, domácnosti, a popravdě nakupování oblečení mě nebaví a tlachat s kámoškama o tom co je nejnovější moda mě taky nebaví...a co se týče toho proč mě muži odmítají jako kamarádku je taky proto, že se jim asi líbím,chtějí něco víc a když je odmítnu urazím jejich ješitnost a když se jim nelíbím, tak mě ani neosloví..

didu

Svatá pravda. Nesmí být mezi nimi z nějakého důvodu sexuální přitažlivost, potom se mohou kamarádit.

patronka*
hodnocení

2x

Je to trochu jinak - kdybych nabídla klukovi ( muži ) kamarádství místo očekávaného vztahu, asi bych dopadla podobně. Já měla po celý život téměř výhradně kamarády kluky, protože mám "klukovské" zájmy a žádný problém v tom nebyl a není. Jen se samozřejmě musím podle toho chovat, nezdůrazňovat svoje ženství, ale to zas neznamená být babochlap. Prostě mne brali jako rovnocenného partnera a ne jako možný úlovek...

lotus*
hodnocení

2x

Zajímavý dotaz. Sama mám víc kamarádů než kamarádek, opravdových kamarádů a mám pocit, že to jde. Prostě si určíme pravidla a normálně se domluvíme, o co nám jde.:)

ukulele*

Super odpověď, naprosto s tebou Lotus souhlasím.

hodnocení

1x

Nemůžeš kamarádit s vůbec žádným samcem. Ani s tygrem, ani s koněm, ani mužem, ani s žirafákem. Každý se příjde podívat, co nabízíš a když nic, jde si po svých, mužských cestičkách za svým. Opačně to však platí také. :-D Jsou světlé vyjímky, ale ty jen potvrzují pravidlo. Anebo to "přátelství" přináší výhody, kterých si oba velmi cení.

doplněno 08.05.14 09:38:

To se mi tedy podařil obrblábol! *zed* Omlouvá se.

babko, ve vší úctě, to s tygrem, koněm atd. kulhá na všechny čtyři... se samcem jiného živočišného druhu můžu kamarádit docela dobře, problém je pouze s vlastním druhem :-D ...

tiffany*

Ale kdež, babi, napsala jste to úplně přesně. O to více si vážíme těch, kteří se dokáží kultivovaně chovat i k těm, k nimž příliš přitažlivosti nepociťují :). Za přátelstvím mezi mužem a ženou je vždy určitá přitažlivost a věřit, že není, nebo dokonce požadovat, aby nebyla, znamená nechápat život.

hodnocení

1x

Ale ono to jde. Není to sice časté, ale kamarádství mezi příslušníky opačného pohlaví možné je. Já osobně mám víc kamarádek, než kamarádů a nepožaduji od nich nic víc, než to kamarádství. A dodávám ,že nejsem gay, byl jsem 18 let ženatý, mám 2 dospělé dcery a dlouholetou přítelkyni (jeden čas jsem měl dokonce 2 :-D )

rika80*
hodnocení

jasně, že jde, ale bud jak tu bylo řečeno s kámoškou ze základky, nebo kamarádovo holka, nebo jsi ženatý, máš přítelkyni a občas si zajdeš na kafe s nějakou další, jenže máš přítelkyni, ale já přítele nemám a pochybuji, že by se mnou jel nějaký zadaný kamarád na dovolenou, nebo někam na welness víkend, chodit po horách apod. no nepojede, zadaný kamarád je sice občas fajn, ale nepoužitelnej pro tyhle akce...měla jsem kamaráda, který byl ženatý a jezdili jsme na motorce po výletech, a já věděla, že nic nebude, jenže on po x letech zjistil, že ke mě cítí něco víc, no a bylo po přátelství...takže si stále myslím, že je to zcela nemožné...

mirex*
hodnocení

1x

Svět je rozestlaná postel...

rika80*
hodnocení

takže je to tedy vlastně opravdu nemožné...jelikož hledat mezi těmi 4% nechci, nic proti nim nemám, ale děkuji vám všem za názory, ušetřili jste mi návštěvu u psychologa, ted nezbývá než abych počkala na toho pravého muže, který bude jak kamarád tak i partner pro život, zdali je tohle alespoň možné je taky otázka...:D

hodnocení

0x

Protože muži mají silnou sexualitu a vždy cítí něco navíc. Dobývání, lov... bez toho to nejde.

ukulele*
hodnocení

0x

Ahoj, kolik můžů si oslovila, že takto soudíš? Já mám zase opačný pohled, proč si myslej všechny ženy, jak jsou šíleně žádoucí a každý po nich jde? Znamená nabídka dát si kafe něco jiného než vypít trochu nápoje s kofeinem a nebo bez?

rika80*
hodnocení

Na to kolik mi je, jsem jich oslovila myslím hodně:) a ty ženy, které si myslí, že jsou žádoucí nejspíš chtějí chlapa na něco víc než na přátelství, jinak by to nebylo tak poznat a pokud pozveš holku na kafe a jsi přitažlivej chlap, tak se nediv, proto je dobré předem říct, že jde jen o to kafe, prostě ženy které chtějí bud sex nebo vztah, vdávat se a děti přemýšlejí jinak, proto je dobré s dotyčným prohodit "pár slov" a zjistit názor nebo pohled na to co vlastně chce nebo očekává...jít na kafe je široký pojem a každý si to vysvětlí jinak,...

hodnocení

0x

V takovém případě doporučuji si najít kamaráda mezi 4%.Pár jich znám a jako kamarádi jsou skvělí a rozhodně nebudou chtít žádné,,výhody,,co ostatní muži.

rika80*
hodnocení

Děkuji za tip, nicméně na mě jsou až moc zženštilý, pochybuji, že by se mnou jel třeba na vodu, přece nebude spát někde venku, všude spína...no fuuuuj, nechci nikoho urazit to rozhodně ne, ale ještě jsem se s nikým takovým mimo bar nesetkala...

sonyboj*
hodnocení

0x

A jde to! A jde to! A Jde to! Ale je to tak na 2% ku 98%. Jak už tady bylo psáno, chlap je především samec, dobyvatel, pán tvorstva. Alespoň tak mu to nařizují jeho pudy, které prostě zvládnout nejdou, ani když si myslí, že ano. Já sám mám několik přítelkyň, výborných kamarádek, ale pouze u jedné z nich v minulosti nedošlo k ničemu navíc. Potom už to nebyl problém. Nastavili jsme si mantinely, ale předtím jsme prostě dřív, nebo později, neovládli své sympatie přerůstající v něco víc.

rika80*
hodnocení

2%? to je jak hledat jehlu v kupce sena...dneska je těžké najít partnera natož přítele, přitom muži už v dnešní době o vztah moc nestojí a kamarádi bez sexu taky být nechtějí...pudy jasně to chápu, že chlap má, nicméně myslím, že jsou i tací, kteří čekají na tu pravou, nebo vztah nechtějí, ale taky nemají s kým vyrazit do společnosti, nebo sportovat, ject na dovolenou apod. to jsou pak raději tedy sami, než aby se jen kamarádili? Je také možné, že třeba bych si s ním pak rozuměla víc a bylo by pak na nás jak to cítíme, ale nechci hned na začátku říkat, že něco bude, když nevím jaký ten člověk je, jakou má povahu a to se nejlépe pozná, když se nic neslibuje, jelikož chlap je lovec, tak se vždy ze začátku snaží, přetváří se a pak když uloví ukáže se v tom pravém světle, pokud ale nic neočekává chová se tak jaký opravdu je...:)

amadeus*

Ja zas nechapu, co proti tomu sexu mate? Je to prijemne a fyzicky se u toho skvele odreagujete. Ja mam dlouholetou kamaradku, se kterou si uzasne rozumime, a ze jsme kompatibilni i v posteli je skvely bonus. Pokud zrovna nema zadny z nas vazny vztah, tak jedeme na dovolenou spolu.

Ano, pratelstvi mezi muzem a zenou bez sexu je mozne, ale ma to nekolik podminek. Prinejmensim v mem pripade:

1) nulova fyzicka pritazlivost.

2) jsem ve vztahu s nekym jinym.

3) vidame se jenom ve spolecnosti dalsich lidi.

rika80*
hodnocení

Ale já neřekla, že mám něco proti sexu, naopak mám ho ráda, ale jsem možná trochu staromodní nebo citlivější a pro mě vztah znamená láska, přátelství, sdílení všeho společně, prostě partner tzv,pro život ne pouze kamarád, se kterým budu spát a on mi za půl roku řekne čau našel jsem si přítelkyni, a stejně bychom se pak nevídali, to bych si moc nepomohla že...a ano souhlasím s vaším bodem jedna absolutně nulová přitažlivost...

Máte pravdu, je to těžké najít někoho normálního. V seznamkách jim jde jen o to jedno a nebo jsou ženatí. A nebo na rande ani nepřijdou.

amadeus*

Takze pro vas plati rovnice sex = vztah?

Hledate tedy partnera, nebo kamarada? Z vetsiny prispevku jsem vyrozumnel, ze kamarada, ale ted to vypada na partnera.

I kamarad, ktery s vami nespi, se po nalezeni pritelkyne bude venovat predevsim ji. Ja myslim, ze je vporadku, kdyz muz venuje vice casu pritelkyni nez svym kamaradkam.

rika80*
hodnocení

ano přesně lépe řečeno vazba vztah-sex...protože je to o citu a o těch všech věcech co s dotyčným sdílím a jak jsem již řekla, hledám kamaráda, ale z toho všeho vyplívá, že je to nemožné, a samozřejmě chápu, že kamarád pokud si najde přítelkyni, nebo já pak přítele, tak je jasné, že se budeme věnovat tomu svému, nicméně je to pořád šance, že je ten kamarád tzv.na telefonu a víme o sobě vše a můžem si vše říct, pokud by v tom byl sex, tak je jasné, že bychom si už tak nerozuměli, a hlavně, když milování tak s člověkem ke kterému něco cítím a když bych něco cítila ke kamarádovi a on by si pak našel jinou, tak by to hodně bolelo...to už bych rovnou mohla jít do vztahu s nějakým mužem, ale o to prostě nemám zájem...zatím a to nikdy člověk neodhadne jak dlouho ta doba bude trvat...ale samota je těžká, zvlášt, když si z holkama moc nerozumím...

amadeus*

Mam pro vas sokujici novinu! Vy vubec nehledate kamarada. Vy hledate kamaradku!

1) naprosta vetsina muzu se mezi sebou nebavi o citech a nejblizsim soukromi. Nerikaji si o sobe ani zdaleka vsechno.

2) Nevykecavame si usta po telefonu hodinu denne a nikoho z nas netrapi, pokud spolu par dni nekomunikujeme.

3) Sex bereme jako sex, Vztah jako vztah.

Je i spousta zen, ktere si rady povidaji o chlapskych tematech a maji chlapske zajmy. Mozna by bylo lepsi se poohlednout mezi nimi.

rika80*
hodnocení

tak snad vím koho hledám a vím co chci a co nechci:) a mám kamaráda, kterej je schopnej kecat hodinu po telefonu, ale má přítelkyni a mluví vždy jen o sobě a tak to si moc nepokecám já...a je taky něco jiného když se baví kluci mezi sebou, a když se baví muž s holkou, mě baví filozofická témata, a je fakt, že tím že jsem citlivější potřebuju k sobě ten mužský element, já prostě s holkama na jednom místě dlouho nevydržím, za ty roky to mám vyzkoušené a měla jsem kamarádky než se vdali, odstěhovali a měli děti, a vím ,že jeden večer jednou za čas mi stačil, kdežto když sem byla s klukama na čundru, nikdo nefnukal, mohli jsme si dát pivko a povídat si klidně i o tom sexu o všem možném, kamarádky mám takové ty nejlepší a ty mě stačí...

rexona*
hodnocení

0x

Proc by neslo? Me kamarad renovuje byt, pomaha mi, ja jemu taky, obcas nekam jdeme...no je to jen kamos>>>> a na sex mam zas jinyho :)

miklous*
hodnocení

0x
Zdravím. Myslím, že tady lze v odpovědích najít, že záleží na každém jedinci zvlášť.
Docela mě mrzí, když vidím, že muži jsou zde (i sebou) prezentováni jako jedinci uvažující jen pudově. Zřejmě se jedná o omluvu promiskuitního smýšlení.
Podle mě je kamarádství zcela jiný vztah, než partnerský a ze zkušenosti vím, že je možný mezi mužem a ženou. Ano, je ideální, když Váš partner je zároveň i Váš kamarád, ale to je zase jiné téma.
Osobně si myslím, že Váš problém je v tom, že si o kamarádství říkáte. Mám pár kamarádů (i kamarádek) a nikdy jsme si nemuseli říkat, že se budeme kamarádit. Prostě to tak nějak přišlo a já vím, že je na světě někdo, komu mohu naprosto důvěřovat, s kým si rozumím, na koho se můžu s důvěrou obrátit, kdo mě rád uvidí a kdo si na mě nedělá nárok i když je jiného pohlaví. ;) M

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]