Nejste přihlášen/a.
Zdravím vás, existuje hormonální antikoncepce, která by nebyla takovým drijákem pro játra, popř. celý organismu?
Po matce mám nadměrné ochlupení a zároveň mám problém s lysinou na temeni, což je mi nepříjemné a ráda bych to řešila... nejsem kuřák ("pouze" pasivní, bohužel mám kolem sebe samé kuřáky), loni jsem byla na předopračním vyš. a jaterní testy byly v pořádku, z krevního obrazu jsem měla pouze mírně zvýšený cholesterol a kys. močovou, což je přisuzováno obezitě.
Je tu někdo s podobnými "parametry", který řeši podobnou situaci? Je mi 26 let, přítele mám, děti zatím neplánujeme, MS pravidelná, s doktorkou o tomhle bohužel řeč není, protože "nemá čas"...
Evito, píšete, že jste obézní (pokud jsem pochopila?) a máte kolem sebe samé kuřáky. To už jsou dva poměrně dos rizikové faktory pro jakoukoli hormonální antikoncepci. Už sama o sobě je svinstvo. Každá HA zatěžuje játra, zatěžuje celý organismus. To, co ženy beroucí HA nazývají menstruací, je pseudomenstruace, protože normální cyklus je potlačen antikoncepcí. Před dvěma měsíci jsem HA (prášky, poté kroužek), po delší době vysadila a mám docela potíže. Musela jsem navštívit i nemocnici, kde jsem dostala velmi zajímavou přednášku - doktor kroutil hlavou, že jen ten týden vyjížděli saniťáci ke dvěma ženám pod 40 let, obě náhlá embolie, obě zemřely, dlouhodobé uživatelky HA. Říkal, že nechápe tenhle trend, že ženský snad jakoby ani nechtěly vidět všechny ty rakoviny prsu, vaječníků apod. Že jim nedochází, že hormony, obažené v moči, žádná čistička nevyčistí a tak to do sebe cpeme dál a dál.
Přemýšlela jste třeba nad spermicidním Pharmatexem?
doplněno 08.09.14 14:29:Kutululu - ano, je to trošku nepraktické, i když je to o cviku. Gel zabírá hned, čípky se musí nechat 5 min. působit. To je velmi malá daň za mé zdraví .
Paw - každá HA obsahuje nepřirozené hormony, i kdyby v té nejnižší míře. To, že je nízkohormonální, ještě nevylučuje problémy a komplikace. Vidím to až teď, kdy jsem HA po letech vysadila. Jak říkal doktor - holky berou HA od 15 na pleť, po deseti letech vysadí a za dva roky se léčí na neplodnost. To není hysterie, to jsou smutná fakta, kterým muži budou těžko rozumět.
A to Vaše slavné tělísko s mědí (před časem jsem o něm uvažovala)... víte, na jakém principu funguje? Působí v těle falešný zánět, pře který spermie neprojdou. Plus se někdy napichuje do čípku, což taky není zrovna nejšetrnější řešení. Díky, nechci.
@martinaa to vystihla , souhlas se vším. HA svinstvo
a co třeba kombinace kondomu a antispermicidních přípravků?
Umřít na embolii nehodlám
To je sice hezké, že je HA svinstvo, ale to ji radši nemáme brát a všechny být těhotné? O těch spermicidech jsem nikdy neslyšela, ale zní to docela zajímavě. Akorát v tom vidím spoustu nedostatků, určitě né z hlediska zdraví, ale nepraktičnosti atp.
Tělísko uvolňuje hormony v čípku?Tělísko se vkládá do dělohy,tak nevím, co jste to četl.A že hormony nejdou do celého těla je omyl.Jdou.
doplněno 08.09.14 11:13:Bylo by dobré uvést už konečně do praxe taky něco pro pány.
tak vážená Evito, jeli ti tvé zdraví milé, HA se vyhejbej jako čert kříži a nevěříš li mi, nespěchej a ptej se tobě osobně známých zdravotníků a zjišťuj na netu další info, nejde jen o játra, ale fůru dalších vlivů, jen namátkou krevní sraženinx - jen z mýho okolí známe pár žen věku mladšího středního co na tohle dojelo navždy!
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.