Pampeliškový med

Od: Datum: 27.04.14 21:17 odpovědí: 5 změna: 30.04.14 15:53
avatar

Napíše mi někdo prosím, osvědčený recept na pampeliškový med? V loni jsem ho dělala, byl moc dobrý, ale ztratil se mi recept. Děkuji


Seznam odpovědí:
 
moment čekejte prosím, probíhá přenos dat...
Zobrazení struktury odpovědí v otázce
Skrytí struktury odpovědí v otázce
Zobrazení struktury odpovědí v otázce

 

Odpovědi na otázku:
Datum: 27.04.14 21:41
avatar

Nebylo by jednodušší napsat dotaz "pampeliškový med" přímo do internetového vyhledávače? Je tam hafo receptů a věřím, že jsou všechny dobré !

Ohodnoceno: 1x
 
Od: dako®
Datum: 27.04.14 21:55
avatar

Koukala jsem na recepty, ale tady na poradně jsou jistě některé zkušené a šikovné kuchařky, tak jsem si myslela, že by mohly mít recept, který samy dělají a je dobrý. ;)

Datum: 27.04.14 23:46

My dělali včera - 100 pampelišek, 1kg cukru, 1litr vody a citron.

Pampelišky jemně propláchnout, dát do vody s citronem na kolečka i s kúrou. zahřát do varu na cca 15-20 min. 24h luhovat. Po vyluhování scedit, zahřát, dát cukr a 2-3 hodiny pomaleji vařit a hlavně míchat. Až má med karamelovou-medovou barvu. Děláme min. na 500 pampelišek. Toť vše

doplněno 27.04.14 23:48:

citrony stačí maximálně 2 na 500 pampelišek. :)

Ohodnoceno: 3x
 
Datum: 28.04.14 06:06

Jen poznámka - ty citrony tam nejsou kvůli pampeliškám, ale kvůli cukru. Kyselina citronová rozloží cukr řepný na jednoduché cukry ovocné.

Ohodnoceno: 2x
 
Datum: 30.04.14 15:53
avatar

Kdysi jsem slyšel takovou dobrou pomocnou radu. Recept máte, ale doporučuje se nějakou dobu předem (večer?) rozložit pampeliškové květy pod oknem, aby z nich vylezli broučci, kterých je tam plno.

Ohodnoceno: 1x
 

 

 

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz

 
Copyright © 2004-2016 Poradna Poradte.cz. Všechna práva na poradně Poradte.cz vyhrazena.