Nejste přihlášen/a.
Koupila jsem si svetr z přírodní ovčí vlny, který když si vezmu na sebe, tak mě kouše, což je nepříjemné a nedá se nosit. Co s tím, jak to odstrnit, abych ho mohla nosit?
1x
Asi má hlad. Dávejte mu do skříně špagety, nají se a pak dá pokoj. Viz Macourek:
O Kateřince a tlustém červeném svetru
Byla jedna malá holčička, jmenovala se Kateřinka a ta dostala k Vánocům krásný červený svetr, ale nechtěla ho nosit, ani když byl ten největší mráz.
Pročpak si nevezmeš ten červený svetr, Kateřinko, ptala se maminka a Kateřinka řekla, nechci ho, protože kouše.
To snad není možné, řekla maminka a šla a otevřela skříň, ale svetr udělal raf a kousl ji do prstu. Ale podívejme se, řekla maminka, ten svetr kouše jako pejsek, až nebude mráz, dáme ho na dvůr hlídat a tobě upletu nový svetr z něčeho, co máš ráda.
Tak mi upleť svetr ze špaget, řekla Kateřinka, ty já mám nejraději, a maminka řekla, proč ne, a upletla Kateřince svetr z teplých špaget.
A Kateřinka šla bruslit a každý se divil, jaký to má zvláštní svetr, kdekdo chtěl ochutnat, ale Kateřinka řekla, to tak, abyste mi snědli rukáv, už takhle je v něm zima, a opravdu, špagety brzy vystydnou. Kateřinka dostala rýmu, doma si vypila horký čaj, dala svetr do skříně a šla spát.
Ale představte si, ráno nemohla svetr najít, ve skříni byl jen ten červený a Kateřinka na něj spustila, kde je můj nový svetr ze špaget.
A maminka řekla, to je ale tvoje chyba, Kateřinko, neměla jsi ho dávat do skříně, když jsi věděla o červeném svetru, co je zač, a šla ke skříni a řekla, to se dělá, co?
A červený svetr se začervenal a řek, promiňte, ale měl jsem už takový hlad, že mi přišly vhod i studené špagety, ale mohu vás potěšit sdělením, že když se najím, nekoušu, račte mě pohladit a uvidíte.
Jenom jestli nelžeš, řekla Kateřinka a zkusila ho pohladit, ale červený svetr opravdu nekousal, byl měkounký a huňatý a Kateřinka si jej oblékla a bylo ji krásně. A tak každý den u snídaně krmila Kateřinka červený svetr drobečky z rohlíků a červený svetr byl tlustší a tlustší, a čím byl tlustší, tím víc hřál a Kateřinka v něm mohla bruslit od rána do večera.
0x
Kousání vlny je mechanické píchání konci vláken do pokožky. Někdo je na to citlivější, někdo víc snese. Citlivost kůže na píchání se zvyšuje s teplotou a vlhkostí kůže. Ničím to neodstraníte. Koupila jste blbě(možná na tržišti). Obecně řečeno nekouše merinová vlna, to je vlna stejnoměrná v jemnosti vláken do 24 mikronů. Na d 24 mikronů už začínají vlny píchat a zhoršuje se to s hrubostí vláken. Jak poznáte merinovou vlnu do 24 mikronů? Jako laik nepoznáte ! Já s pomocí mikroskopu ano. Rači na tržištích vlněné svetry nekupujte, jen od renomovaných firem, kde deklarují merinovou vlnu. Ale pak se za takový svetr nedoplatíte !
A neni jednodussi si svetr pred koupi proste vyzkouset, nez zkoumat typ vlny nebo velikost vlaken? A klidne pak muze byt i z trziste.
0x
Mám taky kousavý svetr, zkusila jsem i mrazák, ale kouše stále. Tak ho nosím jen když je velká zima, abych pod něj mohla vzít triko s dlouhým rukávem, nebo rolák. ![]()
0x
V živé paměti mám svetry svého mládí. A rukavice, šály a ponožky. Pááááni, to bylo! A všichni se tvářili, jakože luxus. Jen si na to vzpomenu, osypu se.
Neuděláte nic. Vůbec! Možná, snad, vypárat, přadena na několika místech svázat, aby se nezacuchala, pak smotat do klubek a uplést vestu, kterou budete nosit na trička s dlouhým rukávem. Ale i to je zbytečná práce. ![]()
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.