Sušené houby

Od: Datum: 24.04.14 10:49 odpovědí: 4 změna: 24.04.14 11:34
avatar

Dobrý den. Dnes se chystám vařit houbové kyselo. Vždycky jsem sušené houby propláchla a namočila do horké vody. Říkám si, jestli to dělám správně. Nemají se před vařením namočit v mléce? Jak to děláte vy?


Seznam odpovědí:
 
moment čekejte prosím, probíhá přenos dat...
Zobrazení struktury odpovědí v otázce
Skrytí struktury odpovědí v otázce
Zobrazení struktury odpovědí v otázce

 

Odpovědi na otázku:
Datum: 24.04.14 10:55
avatar

Namáčela jsem sušené houby večer před vařením do studené vody. Jednou jsem zapomněla tak jsem máčení uspíšila teplou vodou. A tady jsem se zeptala, jestli tu vodu mám slít a byla jsem poučená, že ne, že ji mám spotřebovat s těmi houbami. ;) Jak kyselo vaříte? Ptám se, protože stařenka kulajdě říkala kyselo.

Ohodnoceno: 0x
 
Od: dako®
Datum: 24.04.14 11:14
avatar

Děkuji. Je to stejné, jen do kulajdy přidávám kopr a bez kopru se tomu říká houbové kyselo.

Datum: 24.04.14 11:14

já je v tom případě namáčím do mléka - nevím jestli je to dobře - prostě to tak dělám -pokud je dávám pod maso tak namáčím do vody

Ohodnoceno: 0x
 
Datum: 24.04.14 11:34
avatar

Sušené houby namáčím do vody, do kysela je klidně namočte do mléka a pak to vše do polévky nalít. Mňam, taky bych si dala.

Ohodnoceno: 0x
 

 

 

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz

 
Copyright © 2004-2016 Poradna Poradte.cz. Všechna práva na poradně Poradte.cz vyhrazena.