Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Účinné rady na akné

Od: lucka321* odpovědí: 13 změna:

Dobrý den, máte prosím Vás nějaké učinné rady na akné? Trpím mastící se pokožkou, která se občas i loupe -_- :-D. Takže celkem hrůza. Navíc si nechci dávat tuny make-upu, abych to přemaskovala, protože mi to příjde prostě hrozně nevzhledné a kazí to veškerý dojem + Vaší pokožce to určitě také moc neprospívá. Zkoušela jsem "kvasnicovou masku", která celkem i zabírá jenže akné se objeví zase. Akné colour, jenže po tim se mi časem začne pokožka loupat. Nyní používám mast Ryor speciálně na problématickou pleť. Ale stále nic! Můžu Vám říct, že akné už mám pěknou dobu a docela mě štve, že někdo může mít nádhernou pokožku a někdo (já) zase musí trpět akném i černými tečky. Pozorovala jsem, že po čokoládě a po mastných jako jsou třeba brambůrky či tucky, se mi dělají více. Jenže copak to jde odolat takovýmto věcem. Proto Vás prosím, jestli jste objevili nějakou účinnou levnou domácí či kupovanou pomoc, mohli byste mi prosím Vás poradit?

13 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

Nevím, zda Vám přímo poradím, takže spíš jen komentář - třeba z toho něco vyberete.

Na akné trpím od cca 13 let, je mi 29. Krom toho mám i celkem ošklivou kůži po celém těle, sem tam boláčky - ne přímo akné - kdekoliv.

Vyzkoušela jsem:

- nejíst sladké, bez výsledku

- jíst pouze tepelně neupravované potraviny, bez výsledku

- pitný režim mám dostatečný neustále, jeho zvýšení bez výsledku

- jíst/nejíst maso, bez výsledku

- nejíst bílou mouku - na zažívání suprové, ale akné bez výsledku

- vysadit mléčné výrobky, bez výsledku (ohledně stravy je těch doporučení fakt hodně, přísahám, že jsem kromě jablečného octa vyzkoušela snad všechno)

- antibiotika od kožařky, bez výsledku

- jakákoliv kosmetika na akné i běžná - jsou značky (je jich většina), po kterých mi vyskáče akné jako blázen, neutrálně (nezhoršují to) funguje Garnier (zelený - myslím že ovocné kyseliny to jsou), Nivea, Balea, docela dobrá je Himalaya, speciálně jejich nimbo maska - po ní mám cca dva dny pleť jako miminko a když ji používám obden, akné se mírní, ale to se zase bojím; je potřeba ji nechat dobře zaschnout a pak teprve smýt, jinak neúčinkuje

- hormonální antikoncepci speciálně proti akné - způsobila mi těžké migrény, se kterými trochu bojuji doteď, výrazně pomohla na kvalitu kůže všude kromě obličeje; měla jsem Pramino a Evru, i ta Evra pomohla, ale opět pouze na tělo a ne na obličej

- Aknecolor, Zineryt, Eryfluid, Jarischův roztok... všelijaké srágorky, bez výsledku

- Aknepur - docela pomáhá, ale pouze v prvních týdnech; podporuje růst svrchní kožní vrstvy a je tedy při něm potřeba často peeling, což mi pokožku dráždí, pak se také při dlouhodobém používání bojím, zda-li nemůže mít negativní účinky (rakovina kůže?), navíc mi občas pak jakoby pupínky zarůstají, bují uvnitř a pak je z toho daleko větší problém

No a co funguje? 100% nic, pouze ke zmírnění: nesahat si na pleť - jakmile mám stres a sedím u PC/knížky, pořád si na obličej sahám, pak to dávám několik dní do pořádku. Nedráždit - dříve jsem nesnesla pleťové vody s alkoholem, teď už je to lepší, ale zase mi vadí víc mechanické dráždění (odličovací ubrousky a podobné). Několik měsíců beru Proveru a nějaké změny jsou, ale je to kolísavé - sem tam je akné horší, sem tam lepší. Někdy se mi daří vypozorovat, že pleť je nějak "naladěná" (naprosto nesouvisí s menstruačním cyklem, bohužel) a pak můžu aplikovat mastnější Bepanthen (úžasně hojí!) a jindy stačí nemastný lehký krém a hned je to horší. Nicméně jsem se za těch 16 let nesetkala s tím, že bych mohla vyjít bez make-upu, pokud bych tedy nechtěla, aby na mě lidé zírali jako na nemocného. Občas to ale jinak nejde, v létě třeba. Samozřejmě pomáhá zima, v chladném vzduchu se bakterie tolik nemnoží. Paradoxně mi make-up pomáhá, protože s ním si tolik nesahám na obličej, abych si jej nerozmazala :-D jakmile jej nemám a nezaměstnám prsty jinak, je to jasný :-D Naučila jsem se zčásti s tím žít, ani nedoufám, že to zmizí. Jsou důležitější věci a jestli to někomu nedochází a jsem pro něj opupínkovaná příšera, tak ať se jde vycpat.

lucka321*

Pěkná odpověď, děkuji :) ale reakce na určité prostředky a jídla budou asi u každého tak trochu jiné :) rozhodně je správné se v tom obličeji nepatlat :-D neboť to je ještě horší.. Takže jediné, co můžu doporučit, co já používám a vidím tak nějak lepší výsledky je: voda, nedloubání, neškrábání apod., zdravá strava, pohyb.. a z těch přípravků mi docela pomohl Ryor nebo i aknécolor, když se to tak vezme. Účinná je i maska z kvasnic + voda :) ta můžu říct, že opravdu pomáhá. Ale asi se nikdy nevyhneme tomu mít nějaký ten pupínek, když už je nám to tak dědičně dáno. Během let se to však určitě zlepší :)

hodnocení

1x

Ahoj, můžu jen potvrdit ten Zineryt jak ti radila Linda, Po mnoho zkoušených přípravcích tento fakt pomohl,akorát je myslím na předpis,ale bez nějakých problémů mi ho předepsal i obvoďák.

lindaf*

Mě ho taky vždycky psala obvodní lékařka, naposledy mi ho ale už napsat nechtěla, že prý může jen kožní, dala mi místo too nějakou mast, která je teda dost na houby, tak jsem se objednala na kožní :)

martinaa*
hodnocení

1x

Zdravím, já bych na to šla zevnitř. Akné je sice kožní problém, ale vzniká uvnitř těla, špatnou péčí, nevhodnou stravou, kosmetikou, líčením apod. Když budeš akné přiživovat zevnitř, je pak jedno, co si na obličej naplácáš.

lucka321*
hodnocení

Právě proto jsem omezila čokoládu a mastné výrobky typu brambůrek, přidala více vody. Je to lepší, ale i tak .. :)

majsterjoe*

Tak te vody pridej vice, at se organismus muze cistit.

lindaf*
hodnocení

0x

Akné je z části i geneticky dané. Můžete vyzkoušet super přípravek Zineryt, používám už dlouho a pomáhá pokud se vám mastí pleť můžete vyzkoušet nějaké peelingy či masky Garnier, Neutrogena.. nebo podobné :) ty pomohou redukovat maz a odstraňovat černé tečky, důležitá je i ppravidelnost nanášení ze začátku třeba každý den poté obden. Mě například velice vyhovuje tento, ale chce to zkusit, protože každá pleť je jiná...

prokrasnetelo.cz/...

Jinak Zineryt stačí zadat do vyhledávače a vygooglíte :)

doplněno 23.04.14 21:05: Jinak nevim jak je to u vas s vekem, ald mohla by vam pomoct i hormonalni antikoncepce.
lucka321*
hodnocení

Děkuji, určitě zkusím ten Zineryt :)

doplněno 23.04.14 21:37:

je mi 16 let. A na HA.. no já bych řekla, že je to takové zbytečné, když ještě nežijete sexuálním životem. Zase věřím, že to může pomoct, ale má i své nevýhody jako je například: větší chuť, citlivost...

ccc*
hodnocení

0x

Antikoncepce Claira a za 14 dní uvidíš odrovskou změnu na tváři.

A ještě jedna , vypít denně 1 litr domácího moštu z jablek. Stejný účinek

lucka321*
24.04.14 19:38
hodnocení

Děkuji :)

mon*

ccc - proč do sebe cpát zbytečně chemii?

matlo
hodnocení

0x

Někdo zde zmiňoval antikoncepci. Nechci znehodnocovat něčí radu, ale mnohým po ukončení léčby akné antikoncepcí se pleť následně ještě zhorší. Být tebou, tak si raději zajdu ke kožní lékařce. Ta ti podle pleti může lépe určit, jaký přípravek používat apod. :)

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]