Nejste přihlášen/a.
mohu hodne naklicene brambory pouzit? celkem pisou ze ne po precteni tohoto clanku
ja to vzdy okrajovala kolem jednoho cm, vas nazor?
přesně tak, vždyť naklíčené jsou kolikrát už po vánocích. To bychom těch brambor museli vyhodit fakt spoustu...
Nic nevykrajujeme, jen se klíčky odlomí.
doplněno 23.04.14 17:25: Se slupkou zmizí další 1 mm, neřešil bych.jen se odlomi? pisou ze jsou jeste 2mm pod aby to s vama jednou neseklo :/
no prave kdyz odlomite klicek a uvarite porad tam mate ty 2mm jedu
Vykrojte klíčky a po vaření brambor vylijte vodu. Pokud je nebudete jíst 3x týdně, nebál bych se toho.
Vše bylo vypsáno.odlomit klíčky oloupat a dát vařit! jinak bývalo zvykem (manželka nerada) dávat kmín,var + kmín neutralizují onen jed v barmborách (Tuším solamin?).
Jinak bramobory jsou nejlepší v tekutém stavu (RUM) tam nějaké klíčky nehrozí!
jite klicky a jste 20 let zivi? tak ja to napisu autorovi clanku a s dovolenim vas uvedu jako zijici priklad
tak to musime uvest na pravou miru...jen je tu otazka proc tisice lidi umrelo kdzy poprve objevili brambory a jedli je i s klickama :DDDD
Jo tak ti nejedly brambory, ale jejich plody - co vyrostly na nati
Jinak klíčky odlomit, brambory ostrouhat, a pak je zpracovat tak, jako by tam klíčky nebyly... Nebojte... u nás doma všichni žijem...
Olámejte klíčky a zacházejte s bramborami jako normálně. Věřte, že jedno plastové rajče z krámu je horší než kilo naklíčených brambor. O něčem psát přeci musí.
aha, takze ze se klicky musi odkrojit si tedy vymysleli aby o necem psali, ok, ted prosim uvarte brambory i s klicky a nic nevyhodte, jak pisete o necem psat musi, vse i se slupkou a s klicky snezte...vyvar pouzijte na polevku, pokud vam dalsi den nebude zle, napiste
jaky rajcata? rajcata mame na zahrade takze v obchode nekupujeme...nevim jake rajcata maji v obchodech )
takze nemuzu posoudit rajce dovezene a vyrobene v umelem skleniku ve spanelsku a rajce nase vypestovane, ale jelikoz jsem hodne na jihu, videla jsem na vlastni oci na jedne exkurze, velky kade ci barely s umelou hlinou s necim zelenym (rajcata) a veske ziviny dostavali pres hadicky takze vubec nevyrostli v pude, proto budou asi tak hnusne jak pisete...tak se tu ale vyrabi vse a dovazi se nahoru do evropy...pro sebe si vyrabi zdrave rajcatka z pudy
V chemii se učilo, jako v tom článku, že jsou brambory jedovaté, ale tady nenapsali tu věc, že se vařením ten jed neutralizuje (nebo jsem to přehlédl).Zelené jsou, protože byli nechané na světle, nechte jeden brambor na světle a druhý ve tmě a uvidíte za čas. Mě spíš otravuje ta nenápadně zvyšující se cena za brambory...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.