Naklicene brambory co s nimi?

Od: Datum: 23.04.14 15:32 odpovědí: 15 změna: 24.04.14 02:21

http://www.ireceptar.cz/varen…cepty/jsou-brambory-jedovate/

mohu hodne naklicene brambory pouzit? celkem pisou ze ne po precteni tohoto clanku :)

ja to vzdy okrajovala kolem jednoho cm, vas nazor? :)


Seznam odpovědí:
 
moment čekejte prosím, probíhá přenos dat...
Zobrazení struktury odpovědí v otázce
Skrytí struktury odpovědí v otázce
Zobrazení struktury odpovědí v otázce

 

Odpovědi na otázku:
Datum: 23.04.14 15:35
avatar

Vykrojte klíčky a po vaření brambor vylijte vodu. Pokud je nebudete jíst 3x týdně, nebál bych se toho.

Ohodnoceno: 1x
 
Od: sara111*
Datum: 23.04.14 16:31

moje prvni skola je o Vyzive a mikrobiologii ale je zajimave, ze nekdy nastane situace a vec co je jasna Vas zaskoci :) asi mate pravdu, ale pisou ze jed je jeste 2mm pod klickem, mnoho lidi ma stesti ze nedosahnou 25g jedu coz je limit pro otravu...

Od:
Datum: 23.04.14 15:36

Zdali nejsou zelené, tak klidně.

Ohodnoceno: 0x
 
Od: wamp®
Datum: 23.04.14 15:47
avatar

Klíčky jednoduše odloupnu a brambory uvařím.Nic se Vám nestane,bez obav ;)

Ohodnoceno: 2x
 
Datum: 23.04.14 15:56
avatar

přesně tak, vždyť naklíčené jsou kolikrát už po vánocích. To bychom těch brambor museli vyhodit fakt spoustu...

Nic nevykrajujeme, jen se klíčky odlomí.

doplněno 23.04.14 17:25: Se slupkou zmizí další 1 mm, neřešil bych.
Ohodnoceno: 2x
 
Od: sara111*
Datum: 23.04.14 16:26

jen se odlomi? pisou ze jsou jeste 2mm pod :) aby to s vama jednou neseklo :/

doplněno 23.04.14 23:54:

no prave kdyz odlomite klicek a uvarite porad tam mate ty 2mm jedu :)

Datum: 23.04.14 17:02
avatar

Dělali to prarodiče, rodiče a dožili se vysokého věku, letos byla zima-nezima a jsou naklíčení víc než jindy i tak olámu klíčky, oškrábu škrabkou a uvařím.

Ohodnoceno: 2x
 
Od: luban*
Datum: 23.04.14 15:54

celá rodina to tak jíme asi 20let a jsme živí, zdráví :)

Ohodnoceno: 0x
 
Od: sara111*
Datum: 23.04.14 16:29

jite klicky a jste 20 let zivi? tak ja to napisu autorovi clanku a s dovolenim vas uvedu jako zijici priklad :)

tak to musime uvest na pravou miru...jen je tu otazka proc tisice lidi umrelo kdzy poprve objevili brambory a jedli je i s klickama :DDDD

Datum: 23.04.14 16:38
avatar

Jo tak ti nejedly brambory, ale jejich plody - co vyrostly na nati :)

Jinak klíčky odlomit, brambory ostrouhat, a pak je zpracovat tak, jako by tam klíčky nebyly... :) Nebojte... u nás doma všichni žijem...

Ohodnoceno: 0x
 
Datum: 23.04.14 17:18

Olámejte klíčky a zacházejte s bramborami jako normálně. Věřte, že jedno plastové rajče z krámu je horší než kilo naklíčených brambor. O něčem psát přeci musí.

Ohodnoceno: 0x
 
Od: sara111*
Datum: 24.04.14 00:08

aha, takze ze se klicky musi odkrojit si tedy vymysleli aby o necem psali, ok, ted prosim uvarte brambory i s klicky a nic nevyhodte, jak pisete o necem psat musi, vse i se slupkou a s klicky snezte...vyvar pouzijte na polevku, pokud vam dalsi den nebude zle, napiste :)

jaky rajcata? rajcata mame na zahrade takze v obchode nekupujeme...nevim jake rajcata maji v obchodech :))

takze nemuzu posoudit rajce dovezene a vyrobene v umelem skleniku ve spanelsku a rajce nase vypestovane, ale jelikoz jsem hodne na jihu, videla jsem na vlastni oci na jedne exkurze, velky kade ci barely s umelou hlinou s necim zelenym (rajcata) a veske ziviny dostavali pres hadicky takze vubec nevyrostli v pude, proto budou asi tak hnusne jak pisete...tak se tu ale vyrabi vse a dovazi se nahoru do evropy...pro sebe si vyrabi zdrave rajcatka z pudy :)

Datum: 23.04.14 17:52
avatar

Vše bylo vypsáno.odlomit klíčky oloupat a dát vařit! jinak bývalo zvykem (manželka nerada) dávat kmín,var + kmín neutralizují onen jed v barmborách (Tuším solamin?).

Jinak bramobory jsou nejlepší v tekutém stavu (RUM) tam nějaké klíčky nehrozí!*smich*

Ohodnoceno: 1x
 
Od: sara111*
Datum: 23.04.14 23:52

tak staci, odpoved mela byt dle precteneho clanku, kde pisou ze se musi klicek nejen odstranit ale ze jed je jeste 2mm pod nim, takze dobre oriznout...takze diky vsem, staci ! :))

dekuji :o)

Datum: 24.04.14 02:21

V chemii se učilo, jako v tom článku, že jsou brambory jedovaté, ale tady nenapsali tu věc, že se vařením ten jed neutralizuje (nebo jsem to přehlédl).Zelené jsou, protože byli nechané na světle, nechte jeden brambor na světle a druhý ve tmě a uvidíte za čas. Mě spíš otravuje ta nenápadně zvyšující se cena za brambory...

Ohodnoceno: 0x
 

 

 

 

 

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz

 
Copyright © 2004-2016 Poradna Poradte.cz. Všechna práva na poradně Poradte.cz vyhrazena.