Nejste přihlášen/a.
Dobry den,na solarium chodim uz temer dva roky,dvakrat tydne,je mi ted 22 let posledni dobou jsem si vsimla ze mam na zadech par bilych fleku.chci se zeptat cim to je,muj znamy mi rekl ze to je tim ze se clovek dost poti a tak vznikaji ty bile fleky,ze pry na to existuje nejaky pripravek.je to Pravda?Chci si tim fleku zbavit anevim jak.Dekuji Carmen
Ahoj pokud se ti skvrny delaji v oblasti bederni patere a zadecku urcite to neni pocenim ale tim ze se behem opalovani tvori jakasi bublinka na zadech a kolem zadecku staci jen kdyz vzdy kdyz se pujdes slunit v pulce opalovani pokrcis nohy a nechas zada pricucnout na spodni stranu solaria. pokud ale mas mensi skvrnky po zadech prestan tam na cas chodit protoze to muze byt pro kuzi nebezpece a zacnou se ty skvrnky zvetsovat pak uz je to na doktora to jsou pigmentove skvrny. verca
Dobrý den, tak bílé fleky mám na zádech také. Jsou to takové malé bíle tečky. Není to vůbec způsobeno opalováním v soláriu, ale je to normální léčitelná kožní nemoc. Ty bílé fleky tam mohly být i před opalováním, ale čím víc člověk hnědne, tak samozřejmě více vystoupnou. Děje se to z toho důvodu, že když se člověk třeba jenom trochu zapotí a má na sobě něco umělého, tak je to právě z toho potu. Doktorka na kožním mi na to předepsala Micetal a po třech aplikacích mně to zmizlo a měla jsem krásně hnědá záda. Problém je, že na to hodně trpím a umí se mi to vracet. Ale vždycky aspoň vím, jak to léčit. Tak snad Vám to takto pomůže
Pokud je těch býlích flíčků víc a jsou malé,jako kdybys byla kropenatá,tak je to opravdu špatná tvorba pigmentu. Pokud se opaluješ často,velice si tím ničíš kůži. To že se opaluješ,nebo spíš to že hnědneš znamená že se tvá pokožka brání UV záření a proto vypouští do kůže kožní barvivo melanin-pigment. Postupem času tvorba tohoto pigmentu slábne a vznikají pigmentové skvrny na pleti. U někoho to je dřív,zvlášť u těch lidí kteří se opalují bez ochraných faktorů a těch co chodí často do solárek. Další nepříznivý efekt častého opalování je rychlé stárnutí pokožky,vysušování a rozšiřování kožních pórů.
Ahoj začal jsem chodit do solária asi tak před dvěma týdny a bíle flíčky (asi o velikosti půl centimetru některý i menší a jsou málo viditelné ale z blízka jsou vidět) se mi dělají na bříše může mi někdo poradit prosím co to přesně je? Mám takový pocit že ze slunce mi to nedělalo nebo spíš jsem si jistej že to se fleky neoběvovali... děla to je teď ze solária.
KDysi dááávno jsem chodila do solárka taky a bílé fleky se mi taky udělaly. Šla jsem na kožní, kožařka to skoukla a byla to plíseň. Že prý dost pravděpodobně nebyla ze soláka ale odjinud (třeba ze špatně vypraného nového prádla, na kterém už byla z obchodu nebo tak něco) a tím opálením se jenom zvýraznila. Prostě to místo s plísní se neopálilo a bylo bílé. Na neopálené kůži bylo taky bílé, ale nebylo to tak výrazně vidět, proto jsem si toho dřív nevšimla. Pomohl na to Nizoral šampon (bez kondicioneru), ono v návodu k použití byl přímo návod, jak správně ošetřovat postiženou pokošku. Aha, návod je i tady na netu:
Jestli se mi dobře vypabuje, tak ty skrvny byly bílé a takové trochu lesklé, po ošetření NIzoralem mi fleky samo zůstaly, ale už to byla jenom neopálená kůže.
Mám tu obrázek jak to vypadá ty bílé flíčky po tom solárku. Měl někdo podobné? Doufám že jsem jde dát ten obrázek dělám to tu poprvý
Fakt? Ach jo a to jsem tam byl teprve 4x... a co to může být nevíš? Na sluníčku mi to nikdy nedělalo
Nevim jestli to je teda ta plíseň ze solárka.. ale solárko je po každým návštěvníku vyčištěno a to chodim jen do stojícího.
Super,že jsi byla ve stojícím.Plísen to určitě nebude.Jakou máš plet.Napiš po kolikati minutách chodíš a jak je solárko silné.Může to být alergie.Jinak pokud chodíš a nejsi zvyklá tak se bere před solárkem betakaroten každý den.Ještě kolik ti je let nemusíš psát přesně dej jen rozmezí,ale i tak jdi určitě ke kožní a neboj.
doplněno 06.01.09 20:30:Omluva ted jsem zjistila ,že jsi mužského pohlaví
Jsem můžský pohlaví ano) no pleť nevim jak ti to mám říct jakou mám ale v létě jsem byl hoodně hnědej ale pouze ze slunce
) Solárko je to nejsilnější prtž je jedině stojací, ostatní jsou na ležato... nevim jak je silmé ale jsou tam 180W trubice a je jich tam 50 jestli ti to pomůže. V solárku jsem poprvé. A poprvé a po druhé jsem šel po 6 minutách a po třetí a po čtvrtý po 8 minutách. Betakaroten jsem nikdy nebral a je mi 21 let.
Tak betakarote můžeš brát jako prevenci,ale obávám se stejně ,že kožní Ti ted zakáže solárko..Jak dlouho to máš ty bílé fleky.Bud počkej zda to zmizí,ale pro klid duše jdi ke kožní a uvidíš na co přijdete.Ted na solárko nechod a písni jak si dopadl
No snad mi to nezakáže uplně :-O to bych se mu na to vyprdnul ) já do toho solárka chci chodit
no udělalo se to myslim po druhým nebo třetím solárku.. to už bylo vidět. a pak jsem šel ještě jednou protože jsem si myslel že to je prostě jenom neopálené místo.. a ono to je asi něco jinýho
Zítra jdu ke kožnímu a ve čtvrtek mám mít solárko takže uvidíme:/
Jen taková rada.Do solárka by jsi neměl páchnout nejméně 14dní až měsíc,ale jsi chlap palice ,tak je to na tobě,ale být opálený a mít fleky a být tvá přítelkyně tak nebudu mít důvěru.Něměl jsi opakovat opalování.Kup si určo betekaroten a písni jak si dopadl
Ještě doplním já chodím na solárko přes 15 let
A ty jsi neměla za celé solárko nějaký ten problém? Jako třeba já? Ale tak je jasný že když tam nebudu moct chodit tak radši počkám až to zmizí. Mě jde hlavně o to nejdůležitější Až to zmizí (doufám že to zmizí) tak snad budu moc pokračovat v solárku a už tam ty fleky nebudou. A ještě dotazek betakaroten. O to jsi normálně řeknu v lékárně? Nebudou se mě ptát na co to mám a tak? A kolik to tak stojí?
Za tu dobu jsem nikd nic neměla akorát na zádech nějaké to místečko,které se nechytlo tak větší flek.Já bych počkala u tebe jak to zmizne a pak bych začala chodit do solárka ,ale po pár minutách a jednou týdně.Betakaroten koupíš i v drogerce,DM,Teta ,Rosman a stojí tak max do 120kč,ale kup si ,aby tam bylo 100 tablet né 30 to je málo.
No tak byl jsem u kožní a řek jsem jí z čeho to mám a tak..no a přepsala mi nějakej namíchanej lék kterym si to mám 2x denně mazat a za 3 týdny mám jít do solária a zkusit to opálit. A když se to neopálí tak za ní přijít Betakaroten jsem si koupil 100 tablet. Už dneska jsem měl první.. psali tam při jídle tak každej den k obědu si jí dám :D. Ta ksnad to bude dobrý... A chtěl jsem se zeptat používáš třeba něco navís ještě na lepší opálení a tak? Kdyžtak poraď co můžeš byl bych jen rád
Super ,tak ted 3 týdny vydrž a ber batakaroten ,který můžeš vzít v jakou koliv hodinu.Já bohužel krém nepoužívám,vytahuje to pigment u mě.Zítra jdu do solárka tak se holek zeptám na dobrou kosmetiku a písnu.Jinak ještě piji mrkvovou štávu ,kterou kupuji v lídlu cena 20kč je dobrá a nebo Kubíka,ale ten je už drahý.
já vim že v jakoukoliv hodinu) Já pravě krém používám stál asi 500kč není to moc ani málo takže snad dobrej, nechal jsem si to ještě doporučit. Právě že docela málo lidí má takovou tu krásnou nahnědlou barvu ze solárka
Ono záleží i na solárku.Jak už jsem psala,tak dlouho chodím na solárko,ale až ted teprve jsem zjistila ,že český podnikatel a solárka hrůza.Od minulého roku ve městě vzniklo nové solárko a majitel je angličan a ceny super a solárka paráda.Jdeš na pár minutek a jsi krásně opálen.Čistota 100% a obsluha paráda..Tak jak píšeš tak krém za tuto cenu bude kvalitní
Bohužel Olomouc,ale pokud někdy pojedeš tak tě tam vezmu,ale pod podmínkou,že budeš v pořádku
hele jo :D nejsem žádnej plísňoroznášeč :D ale tak olomouc je daleko no ale kdybych tam nááhodou jel tak klidně bych ti dal i vědět
a ty chodíš jak často a na kolik minut? a co to je za solárko? jak poznám že je "kvalitní"
Já nemyslela plísnoroznašeč,ale to ,aby Ti to neuškodilo a břícho ukážeš ke kontrole.Tak já jsem ostřílená a střídám to.To je těžké poznat ,ale v Olmiku mám jasno.
jo táák neboj nic neroznášim :D No jo tak olomouc nebudu se slunit do olomouce
Ale krásně jsem začínal chytat barvičku.. i na obličeji a ono se to musí takhle pokazit
snad to vydrží a nevyblednu za tu chvíli :D
Můžu jenom dotaz, jsem z Olomouce a tak by mě název solárka, které doporučujete, zajímal...
Písnu Ti to vnitřní poštou...
doplněno 09.01.09 21:52:Tak jsem dnes byla v solárku a tak jak jsem si to vše chválila.Tak nám solárko podražilo a výhody ,jaké byli v roce 2008 také nejsou ,ale aspon nám zůstala ještě poslední výhoda a to o víkendu.
Tak pokud jsem chodila ve štastné hodinky tak na to nejsilnější solárko a to Turbo na 10 minut 80 kč.Ted už jsou zrušené akorát jsou ponechané aspon na víkend.Jinak jak vypadaj fleky už to mizne...
Ono to enzmizí ono se to nějak tou vodou má prostě nějak něco to má udělat nevim co :D a pak se to má opálit a když ne tak tam mám znova přijít
chtěl jsem se tě ještě zeptat. Používala si někd Betabronz? takový tabletky to jsou např. zde: lekarna.cz/... myslíš že by to mohlo taky pomoct? A není to stejný jako Betakaroten a jenom se to jinak jmenuje nebo to je něco dalšího? Jestli by se mohli brát obojí dohromady
Dober jedny a pak začni klidně betabronz,ale ber jen jednu za den a já bych řekla ,že stejné,ale pokud se Ti betabronz zamlouvá více tak můžeš klidně začít brát je a ty první vybrat někdy jindy.Jen neber oboje
Ještě jak jsem Ti psala tak klidně pij ten mrkvovej nápo vždy je k tomu nějaká příchut prodej Lídl kolem 19kč a nebo kubíka ten tak kolem 24kč
víš ja jsem hrozně línej člověk já než by si někam něco došel takhle koupit tak to by mi muselo jít spíš o život :D kdybych to měl aspoň po cestě jinak už mám ten betabronz, tak začnu brát to
Jsem můžský pohlaví ano) no pleť nevim jak ti to mám říct jakou mám ale v létě jsem byl hoodně hnědej ale pouze ze slunce
) Solárko je to nejsilnější prtž je jedině stojací, ostatní jsou na ležato... nevim jak je silmé ale jsou tam 180W trubice a je jich tam 50 jestli ti to pomůže. V solárku jsem poprvé. A poprvé a po druhé jsem šel po 6 minutách a po třetí a po čtvrtý po 8 minutách, chodím každý třetí den. Betakaroten jsem nikdy nebral a je mi 21 let.
ahoj.tak přesně takovéhle fleky mám na břiše a na zádech,jsem z toho úplně nešťastná a nevim jak se toho mám zbavit.
musíš si zajít na kožní a bude ti dávat různý krémy na mazání a tak a ono to časem zmizí.. tak kolem toho měsíce i dýl
K tomu betakarotenu stojí za zmínku že ho nemá brát kuřák tvoří se z toho rakovinotvorné buňky a trpí srdce někde jsem to četl tak pozor!
Tak to slyšám prvně,ale mohu tě ujistit,že znám mnoho lidí co berou betakaroten a kouří a muselo by to být napsané v přibalovém letáku
slyším né slyšámtož Hanáčtina a jídlo v PC
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.