Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Mazanec, poměr mouky a tuku

Od: haninka* odpovědí: 6 změna:

Dobrý den, kolik tuku (másla, hery) dáváte do mazance na 500g mouky? Chci si vyhytat nedokonalý recept co jsem dostala a třeba na hobbydnes dávají na 500g mouky 250g másla. To je podle mě strašně moc. Já bych dala másla půlku, ale pect neumím tak se ptám. Díky

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

lidus*
hodnocení

1x

Na půl kg mouky dávám 15dkg másla a 3 žloutky. Letos jsem zkusila upéct cosi jiného a je to výborné, s čokoládou-nutela a povidla, myslím, že se mi to docela podařilo, šikovná kuchtička by to měla určitě vzhlednější.

doplněno 20.04.14 17:13:

Recept Na 1 koláč o průměru 20 cm budete potřebovat: 450 g polohrubé mouky, 50 g cukru krupice, 30 g čerstvých kvasnic, špetku soli, 3 lžíce rozpuštěného másla, 180 ml vlažného mléka, 2 žloutky. Na náplň: 250 g lískooříškového krému, 2 bílky na potření. Já jsem ještě přidala povidla a trošku rozpuštěného másla aby se nutela lépe rozetřela.

návod jak udělat kytku : dá se otočit 1x,2x ,3x Já točila 3x

>

http://www.prozeny.cz/recepty/recepty-a-vareni/moucniky-a-dezerty/38932-sladky-hit-internetu-kolac-jako-kvetina stejný recept je zde jen to skládání je složitější a já nejsem zrovna zručná.

Mazanec, poměr mouky a tuku
Mazanec, poměr mouky a tuku #2

Liduš, jak se vám to povedlo! To jste skládala a nařízla? Nebo pletla a skládala? Dejte recept, prosím ;)

doplněno 21.04.14 06:52:

Liduš, úžasné! Děkuji mnohokrát a krásné Velikonoční pondělí vám a celé rodině přeju z Ostravy. babka

hodnocení

0x
Já peču podle tohohle receptu a nemá chybu, jen mouku dávám půl na půl s hladkou.
recepty.vareni.cz/...
haninka*
20.04.14 08:22
hodnocení

Díky

hahanaj*
hodnocení

0x

já dávám 10dkg másla na 1/2 kg polohrubé mouky a jen se po něm zaprášilo

jabraka*
hodnocení

0x

Holky,zkuste recept od Hrušky.

JB

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]