Pečená kachna - peří

Od: Datum: 19.04.14 14:40 odpovědí: 8 změna: 05.05.14 17:38

Dobrý den, po upečení kachny na mase a kůži zůstaly jako kdyby tenké chmýří, nebo takové krátké špilky, jako konce párátek...je to asi pozůstatek vyškubaného peří...ale co s tím? jí se to? už jsme část vytahaly ale nevíme co dál..prosím o radu co to je a co s tím :)


Seznam odpovědí:
 
moment čekejte prosím, probíhá přenos dat...
Zobrazení struktury odpovědí v otázce
Skrytí struktury odpovědí v otázce
Zobrazení struktury odpovědí v otázce

 

Odpovědi na otázku:
Datum: 19.04.14 15:18
avatar

Předně bych řekl,že tato otázka nepatří do této rubriky ale spíše pro ženy!

Jinak-peří se oškube a pak se i ty zbytky co popisujete vytrhají a nakonec se ještě opalovalo (nad svíčkou kuře,kachna či větší třeba nad plynovým hořákem vařiče) od zbytků "porostu"!

Ohodnoceno: 1x
 
Datum: 19.04.14 15:21

Je vidět, že jste kachnu před pečením špatně očistili, to by na ní nemělo zůstat. Jediná záchrana je - nejíst kůži- já bych ji tedy osobně nejedla.

Ohodnoceno: 2x
 
Datum: 19.04.14 17:20

S tím naděláte - ježek se neškube vůbec.

Ohodnoceno: 0x
 
Datum: 19.04.14 22:00
avatar

Chyba byla nezeptat se a dát nedočištěnou kachnu péct, překvapuje mě, že po upečení zůstalo chmíří, stonky to ano, ty zůstanou. Teď už nic nenaděláte, příště brýle, pinzetu a dokonale dočistit.

doplněno 19.04.14 23:16:

Pokud ty stonky jsou na stojato jak bodliny ježka, tak je před pečením pinzetou nebo prsty vytaháte, pokud jsou to ty pod kůží tak je upečete, to ničemu nevadí.

Ohodnoceno: 0x
 
Od: brouekj
Datum: 19.04.14 23:00

zůstaly právě jen ty stonky ale nevěděla jsem jak to pojmenova - takže s tímhle se to jí?

Datum: 19.04.14 23:23

Není to kachna z domácího chovu? Vypadá to totiž, že byla zabita v období, kdy přepeřuje. To znamená, že jí vypadává staré peří a začíná narůstat nové. No to jsou vlastně ta Vaše "párátka". U nás se tomu říká pysky. Nejlépe se vytrhají, když se kachna chvíli peče. pak se vezme ta pinzeta a vytrhává se.

Jestli Vám to nevadí po estetické stránce, tak masu ani kůži nic není.

Ohodnoceno: 1x
 
Datum: 22.04.14 03:45
avatar

Drubež se má kuchyńskou úpravou opálit nad starými novinami nebo hořákem (to pomůže od toho chmýří). A mladé brky (pysky) musíte bu´d vytahat, anebo to sníst s nimi. Je to dokonce zdravé.

Ohodnoceno: 0x
 
Datum: 05.05.14 17:38
avatar

Babička tomu říkala, že ta kachna je pyskatá. Jak už tu bylo řečeno, před pečením vzít pinzetu a všechno vyškubat. Je to práce, ale potom je kůžečka křupavoučká a dobroučká

Ohodnoceno: 0x
 

 

 

 

 

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz

 
Copyright © 2004-2016 Poradna Poradte.cz. Všechna práva na poradně Poradte.cz vyhrazena.