1x



Tekutý cukr - stévie

Od: Datum: 16.04.14 17:53 odpovědí: 23 změna: 29.05.14 19:11
avatar

Dobrý den! Koupila jsem si tento tekutý cukr, ale nevím, v jakém poměru se má používat. Máte ho někdo? Poraďte... Děkuji.



Seznam odpovědí:
 
moment čekejte prosím, probíhá přenos dat...
Zobrazení struktury odpovědí v otázce
Skrytí struktury odpovědí v otázce
Zobrazení struktury odpovědí v otázce

 

Odpovědi na otázku:
Datum: 16.04.14 18:08

To si musíte vyzkoušet už i s ohledem na skutečnost,že propagované stévie sladí méně než by člověk očekával.

Ohodnoceno: 1x
 
Datum: 16.04.14 18:55
avatar

Umělá sladidla mají napsáno jak sladí.např.tablety že jedna je jako kostka cukru na stévii v prášku to je taky napsáno!

Ohodnoceno: 0x
 
Datum: 16.04.14 19:04
avatar

Ale u tohoto tekutého cukru to nikde není!

Datum: 16.04.14 23:01
avatar

Doporučuji metodu pokus X omyl a doladí se to.

Ohodnoceno: 0x
 
Datum: 16.04.14 23:18

,,Já jen nechápu, jak může být Stévie nízkokalorická...Kdepak jste ji koupila? Mám tablety..A ty sladí dost ..K čemu se používá tekutá?Jako šťáva? To asi nemá chuť nebo ano?

doplněno 16.04.14 23:28:

,,koukla jsem a našla i Stevii různých chutí..já bych to vyzkoušela jen to poštovné je moc drahé. Kouknu se někde ,,


doplněno 29.05.14 21:08:

paní tady píše,že má na zahradě Stevii a s ladí s ní a medem Ale že nikdo nečte,na etiketě,co tam je, Ale přece med je určitý sběr fruktozy . Takže také sladí fruktozou a Stévií.

Ohodnoceno: 0x
 
Datum: 17.04.14 12:22
avatar

Koupila jsem to ve zdravé výživě za 78kč, používá se to prý i na pečení, proto se ptám na poměr. Ještě jsem to neotevřela.

Datum: 17.04.14 13:22

,Já peču bez cukru a jde to. Ale bude to asi dobré do gžemů a marmelád.Také si to koupím..

Ohodnoceno: 0x
 
Datum: 17.04.14 20:51
avatar

Potřebovala bych recepty bez cukru - nemohla by jste mi něco poslat? - Jsem ohrožena diabetem ( máme ho v rodině ), lékařka mi řekla, ať vyloučím vše sladké...

Datum: 18.04.14 14:06

..Ve všem je cukr nejen ve sladkém.Celá bábovka je cuk i když vy ho tam nedáte. Je v ovoci ,mléce zkrátka ve všem To není je o tom nesladit. Hlavně jíst málo a častěji.A pochopitelně vyloučit ten cukr. Jsem diabetička a peču si buchty také. Vše z rozumem.

Ohodnoceno: 0x
 
Datum: 29.04.14 16:13
avatar

Diabetes není jen o vyloučení cukru,alespíše o úpravě stravy a hlavně vyloučení tučného.
PS rada jednoho týpka.Pil jsem týden jen limonády-bylo mi po nich blbě,tak jsem si dal Regenta (12°třeboňské) a hned mi bylo lépe a po rumu úplně super.Pivo je hořké,tak přece neobsahuje cukr a můžu ho pít!

Naposledy než firma krachla tak měl již cukr na 25 (neléčený-při 17 odmítl léčbu inzulínem tak jej vyloučili!)

Ohodnoceno: 0x
 
Datum: 19.04.14 10:06
avatar
Zdravé to určitě nebude, tomu věřte. Žádný cukr neni zdravý v jakékoliv formě, tedy kromě toho přírodního-přímo v ovoci. To uz bych si radej koupil med přímo od včelaře.
Ohodnoceno: 0x
 
Datum: 19.04.14 12:27

stireček -- diabetik nemůže med,,,,,je to fruktoza - čili cukr ovocný!Cukr je cukr byť ovocný,nebo mléčný/laktoza/,

tak prosím nepleťe tady tazatelku. Pokud si tazatelka chce upéct bábovku,nesmí zapomenout,že mouka má cukr! Je třeba si řádně pročíst odbornou literaturu ohledně diabetu...Také jsem si myslela,že diabetik nesmí jen sladit.


doplněno 29.04.14 15:57:

stireček,,,,,to jako diabetik nemá chut na sladké=ano?To nemyslíte vážně!

Ohodnoceno: 0x
 
Datum: 19.04.14 23:11
avatar
Zavinac - no právě! Med je z 38% fruktóza, tedy z největší části. Stejně podobné množství fruktózy obsahuje ten tekutý cukr. Inzulin na fruktozu nereaguje. Proto jsem psal, ze med bude zdravější nez tekutý sirup. Může být dokonce prospěšný, záleží na stupni diabetu. Co se týká mouky, neni to cukr, ale sacharid - polysacharid. Neni sladký, ale štěpí se na glukozu. Polysacharid má výhodu, ze se uvolňuje pomalu, disacharid se stepit nemusí, proto se uvolňuje do krve rychle. Nevyhoda u mouky je ta, ze kromě toho, ze neni vůbec zdravá, má vysoký glykemicky index! Jakákoliv potravina s vysokým GI je pro diabetika nebezpečná! Navíc v kombinaci s cukrem se GI ještě zvyšuje! O obsahu tuků v zakuscich nebo jiných "pochutinach" radej nemluvím. To dá zabrat zdravému organismu.
Ohodnoceno: 0x
 
Datum: 19.04.14 23:33

stireček,,já jsem diabetik řadu let,ale ještě jsem neslyšela,že med je prospěšný pro diabetiky.To by bylo fajn! Ale paní si myslí pak,že to může používat běžně jako cukr! Tak jí chci upozornit,že to není pravda ,,

Ohodnoceno: 0x
 
Datum: 20.04.14 00:10
avatar
Čtete pořádně, psCal jsem, že záleží na stupni diabetu.Co se týká tazatelky, asi problém nemá, kdyz má chuť na bábovku.
Ohodnoceno: 0x
 
Datum: 17.04.14 01:32
avatar

no uplne stejne byste mohla vyfotit kilo cukru krystalu, a zeptat se kolik si mate dat do kafe :)
zkusim ochutnam a vyreseno ne ;)

Ohodnoceno: 1x
 
Datum: 17.04.14 12:21
avatar

Jenže mi bylo řečeno, že se to dává i do cukroví, buchet,... A na to mám přesné recepty, tak jsem chtěla jen trochu znát od zkušených lidí poměr, jak se to dává... Mám to poprvé.

Datum: 17.04.14 14:23
avatar

udelal bych klasickou babovku kam budete presne odmerovat, kolik jste tam toho nalila, aby testo bylo sladke a pak uz si to prepoctete trojclenkou podle receptu s cukrem :)

Ohodnoceno: 0x
 
Datum: 19.04.14 14:19
Zdravím. Toto sladidlo používám již dlouho. Pro přesnost musím dodat, že ne tuto formu a ne na pečení. Být Vámi, prostě ochutnám těsto a uvidíte... ;) M
p.s.: napište jak se Vám dílo povedlo.
doplněno 20.04.14 11:19: To je zvláštní. Já používám prášek a toho dávám méně než cukru. Do sypaného čaje zase přidávám sušenou rostlinku a dám ji také trošku. Možná bych Vám ještě doporučila jiného výrobce. M
Ohodnoceno: 0x
 

 

Datum: 20.04.14 10:06
avatar

Taky zdravím, tak dnes jsem ten tekutý cukr poprvé použila do zálivky na mrkvový salát. Normálně dávám 6 lžic krystalu, toho tekutého jsem musela dát taky 6 lžic, aby to mělo stejnou chuť. To mne dost překvapilo, myslela jsem, že ten tekutý cukr je silný koncentrát, že budu dávat jen třeba pětinu toho "normálního"... Vy ho používáte jen do nápojů nebo i jinak? - Umělá sladidla nemám ráda, cítím z jich nějakou pachuť a navíc jsou prý škodlivá. Kolegyně mi doporučila CUKREN, zkusila jsem ho a z něho necítím nic. Ale kdoví, jestli je bezpečné. Neznáte ho? http://www.diastart.cz/hlavni…_g.html?ItemIdx=0&product=497

doplněno 20.04.14 10:42:

Tady píšou, že je tekutý cukr až 300x sladší než bežný cukr... http://www.maxima-trade.cz/ak…lita/Tekuty-cukr-se-stevii-95

Od: jklm
Datum: 26.05.14 12:45

Dobrý den.

Zasílám něco ohledně Tekutého cukru.

V současné době k dostání v síti Globus

S pozdravem JH.

Ohodnoceno: 0x
 
Datum: 29.05.14 18:46
avatar

Nic jsem nedostala...

Datum: 29.05.14 19:11
avatar

Na etiketě vidím... "Fruktoza a steviol.! Kupujete nesmysly, jelikož se vůbec nenamáháte číst etiketu.!

Já osobně mám Stevii na zahradě, jako bylinu a sladí dobře. Stačí pár lístků do čaje a je oslazeno.

Jinak sladím vše medem a cukr nepoužívám v podstatě vůbec.

Ohodnoceno: 0x
 

 

 

 

 

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz

 
Copyright © 2004-2016 Poradna Poradte.cz. Všechna práva na poradně Poradte.cz vyhrazena.