Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

 

Klevela z hrušek

Od: zabu odpovědí: 5 změna:

Dobrý den.

dostali jsme velkou tašku hrušek, a tak padlo rozhodnutí udělat klevelu. Očistili jsme to, zbavili jadřinců, nakrájeli na drobno, a už to hodinu pečem v troubě a ono nic. Furt se to nechce rozpékat. Jabka by už byly, ale tyhle hrušky jsou pořád celé kousky.

Nebyla by nějaká rada co s tím? Vydržet a péci a doufat? Dík za rady.

 

 

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

 

 

hahanaj*
hodnocení

0x

Já klevelu nedělám nikdy v troubě ,ale v kastole a hrušky podliji a za chvíli jsou měkké a pak plním horké do sklenic , zavíčkuji a otočím dnem nahoru.

stribrnak*

ahoj,klevelu děláme takto:do nakrájených hrušek nebo jablek nalejeme 2dcl vody a 1dcl octa,promícháme ,dáme do pekáče

a pečeme v troubě na 160stupnů dokud se nerozvaří,vůbec nemíchat!doporučuji ze začátku přiklopit,tak hodku a potom odkrýt ,děláme do zhoustnutí,pokud se nedaří houstnutí,pak je z trouby vyndáme a nalijeme do hrnce a dodělám na plotně na kamnech.

ted doporučuji vypnout klevelu,zalít 1dcl octem,nechat do zítřka a znova zavařit

S

doplněno 04.11.12 19:18:

ještě záleží na druhu hrušek,a trvá i několik hodin

zabu
hodnocení

Dík za radu. Bohužel jsme to nevydrželi. A tak asi po dvou hod. pečení máme víc kousků než rozvařeného. Je to ale změklé a tak to na koláčky půjde. Hrušky byly nějaký "natvrdlý", :).

sebod*

hahanaj. A nezaváříš?

hahanaj*

ne nezavářím a nekazí se

 

 


 

 

 

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]