Nejste přihlášen/a.
Dobrý den.
dostali jsme velkou tašku hrušek, a tak padlo rozhodnutí udělat klevelu. Očistili jsme to, zbavili jadřinců, nakrájeli na drobno, a už to hodinu pečem v troubě a ono nic. Furt se to nechce rozpékat. Jabka by už byly, ale tyhle hrušky jsou pořád celé kousky.
Nebyla by nějaká rada co s tím? Vydržet a péci a doufat? Dík za rady.
Já klevelu nedělám nikdy v troubě ,ale v kastole a hrušky podliji a za chvíli jsou měkké a pak plním horké do sklenic , zavíčkuji a otočím dnem nahoru.
ahoj,klevelu děláme takto:do nakrájených hrušek nebo jablek nalejeme 2dcl vody a 1dcl octa,promícháme ,dáme do pekáče
a pečeme v troubě na 160stupnů dokud se nerozvaří,vůbec nemíchat!doporučuji ze začátku přiklopit,tak hodku a potom odkrýt ,děláme do zhoustnutí,pokud se nedaří houstnutí,pak je z trouby vyndáme a nalijeme do hrnce a dodělám na plotně na kamnech.
ted doporučuji vypnout klevelu,zalít 1dcl octem,nechat do zítřka a znova zavařit
S
doplněno 04.11.12 19:18:ještě záleží na druhu hrušek,a trvá i několik hodin
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.