Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Antikoncepce, účinnost, sex

Od: denisa* odpovědí: 8 změna:

Zdravím,

V neděli jsme měli s přítelem sex bez ochrany, antikoncepci beru, včera jsem dobrala poslední prášek a ted bych měla mít 7denní pauzu. Chci se tedy zeptat, zda antikoncepce bude správně působit a nemůže se stát, že otěhotním, kvůli tomu že to bylo takhle ke konci (platíčka). Děkuji za odpovědi

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

antikoncepce
hodnocení

0x

Kdyby jste si přečetla návod, tak zjistíte, že se to může stát klidně i uprostřed platíčka, jelikož antikoncepce není nikdy 100%. Mimo jiné se tam píše i to, kdy lze a nelze mít pohlavní styk během prvního či posledního popř. zapomenutého prášku.

cuca*
hodnocení

0x

Pokud ji bereš poctive kazdy den, ve stejnou hodinu, jsi chráněna. Ta sedmidenní pauza je proto, ze se ma dostavit menstruace, kdybys brala prášky v kuse, neprisla by.

Tělo si udržuje hladinu tech účinných latek cely měsíc.

Zkus si něco načíst o ovulaci, ,ktere dny je největší riziko otěhotnění, takhle ke konci to nebude i bez prášků, vajicko uz neoplodnene putuje ven...

doplněno 14.04.14 20:26:

Ano @antikoncepce, nikdy neni ochrana 100%, ale tim bych tazatelku nestrasila, beru ji pres 10 let, u me neselhala..

@blablax to ze ucinne látky prestavaji ucinkovat dobranim posledni pilulky, tomu moc neverim, kdyz jsem se po brani antikoncepce pokoušela otěhotnět,par mesicu to trvalo

doplněno 14.04.14 20:46:

Já vím jak jste to asi myslela, samozrejme, jen to vypadá, jakoby poslední pilulkou končil účinek uplne, myslela jste, ze pak prijde menstruace.Jenže

e kdyby byl konec s účinky a začala byste brat nove plato, musela byste se chranit porad dokola kondomem, jak to pisi v letaku, nez budete poradne chráněna. Proste ty uúčinky pak přetrvávají. Chapete, jak to mmyslím. Netvrdim, ze radite spatne...

denisa*
hodnocení

příbalový leták mám přečtený nejmín 15x, jen jsem takový typ člověka který to musí slyšet i od druhých. Díky za odpověd. a vím jak vše funguje, jen prostě ta jistota! :)

blablax

[ Obsah příspěvku byl skryt moderátorem z důvodu porušení pravidel poradny. ]

denisa*
hodnocení

ano, četla jsem, děkuji :) My jsme s přítelem už čtyři roky a pořád s kondomem, tak jsme se rozhodli trochu pokročit a zkusili jsme to bez, a i přes všechny moje "zkušenosti" (info z příbalového letáčku, internetu, od mamky apod.) tak jsem prostě nejistá a jsem schopná i panikařit kvůli hloupostem :D já si řekla " konec měsíce, neplodné dny (poznám je)" tak prostě pohoda, jistota a pak si uvědomím, že dobírám platíčko, no a co pak! :D

cuca*

Pak je to porad dokola. :) Vcera jste dobrala, tedy v nedeli.prijde menstruace, no a pristi pondělí? Jestli pocitam dobre, zacnete nove plato.

denisa*
hodnocení

ano, děkuji :) ted mohu jít v klidu spát ;)

@blablax - všichni jsme pochopili, že to měl být pokus o vtip, ale NE každý, kdo si to tu přečte, to pochopí. Může sem přijít nějaká náhodná slečna z internetu a přečte si Vaši radu, že antikoncepce v období sedmidenní pauzy nefunguje, což je hloupost. Pozor na pravidla! ! Pravidlo Z1: je zakázáno psát nesmyslné odpovědi a otázky nebo úmyslně poskytovat špatnou radu. - je jedno kolik smajlíků na konec či začátek věty dáte..

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]