Nejste přihlášen/a.
Zdravím,
V neděli jsme měli s přítelem sex bez ochrany, antikoncepci beru, včera jsem dobrala poslední prášek a ted bych měla mít 7denní pauzu. Chci se tedy zeptat, zda antikoncepce bude správně působit a nemůže se stát, že otěhotním, kvůli tomu že to bylo takhle ke konci (platíčka). Děkuji za odpovědi
Pokud ji bereš poctive kazdy den, ve stejnou hodinu, jsi chráněna. Ta sedmidenní pauza je proto, ze se ma dostavit menstruace, kdybys brala prášky v kuse, neprisla by.
Tělo si udržuje hladinu tech účinných latek cely měsíc.
Zkus si něco načíst o ovulaci, ,ktere dny je největší riziko otěhotnění, takhle ke konci to nebude i bez prášků, vajicko uz neoplodnene putuje ven...
doplněno 14.04.14 20:26:Ano @antikoncepce, nikdy neni ochrana 100%, ale tim bych tazatelku nestrasila, beru ji pres 10 let, u me neselhala..
@blablax to ze ucinne látky prestavaji ucinkovat dobranim posledni pilulky, tomu moc neverim, kdyz jsem se po brani antikoncepce pokoušela otěhotnět,par mesicu to trvalo
doplněno 14.04.14 20:46:Já vím jak jste to asi myslela, samozrejme, jen to vypadá, jakoby poslední pilulkou končil účinek uplne, myslela jste, ze pak prijde menstruace.Jenže
e kdyby byl konec s účinky a začala byste brat nove plato, musela byste se chranit porad dokola kondomem, jak to pisi v letaku, nez budete poradne chráněna. Proste ty uúčinky pak přetrvávají. Chapete, jak to mmyslím. Netvrdim, ze radite spatne...
příbalový leták mám přečtený nejmín 15x, jen jsem takový typ člověka který to musí slyšet i od druhých. Díky za odpověd. a vím jak vše funguje, jen prostě ta jistota!
ano, četla jsem, děkuji My jsme s přítelem už čtyři roky a pořád s kondomem, tak jsme se rozhodli trochu pokročit a zkusili jsme to bez, a i přes všechny moje "zkušenosti" (info z příbalového letáčku, internetu, od mamky apod.) tak jsem prostě nejistá a jsem schopná i panikařit kvůli hloupostem :D já si řekla " konec měsíce, neplodné dny (poznám je)" tak prostě pohoda, jistota a pak si uvědomím, že dobírám platíčko, no a co pak! :D
Pak je to porad dokola. Vcera jste dobrala, tedy v nedeli.prijde menstruace, no a pristi pondělí? Jestli pocitam dobre, zacnete nove plato.
@blablax - všichni jsme pochopili, že to měl být pokus o vtip, ale NE každý, kdo si to tu přečte, to pochopí. Může sem přijít nějaká náhodná slečna z internetu a přečte si Vaši radu, že antikoncepce v období sedmidenní pauzy nefunguje, což je hloupost. Pozor na pravidla! ! Pravidlo Z1: je zakázáno psát nesmyslné odpovědi a otázky nebo úmyslně poskytovat špatnou radu. - je jedno kolik smajlíků na konec či začátek věty dáte..
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.