Nejste přihlášen/a.
Ahoj. Jak mám správně zamíchat vajíčko do polévky? Rozťouknout do hrníčku? A jak poznám, že je OK, že není zkažené? Pak zamíchat vidličkou, aby se smíchal žloutek a bílek? Pak vlít do vařící polévky, že? A jak dlouho ještě nechat polévku na plotně? Děkuji za rady a prosím nesmějte se mi, že ptám na takovou blbost.
Když přičuchneš tak poznáš, že nepáchne , jemně ho rozšlehej vidličkou /můžeš přimíchat nakrájenou pažitku/ nebo lžici mouky a budeš mít kapání, ale někdy stačí jen vlít do polévky a rozmíchat v ní - záleží jak na jemno chceš vajíčko mít. Stačí chvilka varu poznáš ,až se tzv "srazí"- bude povařené.
Záprtek poznáš podle hnědozelené šlemovité barvy a zápachu. No fuj. Nemůžeš se splést.
Někdo dělá vajíčko do polévky tak, že jej opatrně a bez jakéhokoliv míchání vyklopí do vařící polévky a nechá pár minut povařit. Prý se tomu receptu říká vejce na ztraceno.
Ztracené vejce do koprové polévky je výborné, skoro jakoby natvrdo, zůstává vcelku. Tak zvané pošírované vejce se dělá podle pana Pohlreicha tak, že se vejce rozklepnuté do misky opatrně vlije do horké vody nebo polévky. Do horké, ne do vařící, protože bublinky varu by vejce rozmíchaly a nebylo by vcelku. Postup pana Pohlreicha nejdete někde na webu.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.