Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, četla jsem, že pro krásné vlasy je dobré si na hlavu dát vejce a nechat působit 15 min. Po té smýt.. má se dávat jen bílek nebo žloutek? Máte nějaké zkušenosti? Vidím i hodně stížností že je to zbytečné a hlavně že to nejde smýt tak se bojím..děkuju za rady
Já mám zkušenosti dobré. Funguje částečně i jako šampon. Přímo místo šamponu jsem ho nepoužívala, ale všimla jsem si, že odstraňuje z vlasů mastnotu. Ovšem používat pouze žloutek! Tedy alespoň pokud si nemyjete vlasy ve vyloženě chladné vodě - v teplé vodě se bílek sráží a následně byste měla v hlavě bílé kousky. Jednou jsem to z nevědomosti udělala a potom jsem vyčesávala vařený bílek z vlasů ještě dva dni.
Osobně to dělám tak, že si nejprve dám žloutkovou masku a poté ji opláchnu šamponem. Problémy s mytím nebo vaječným zápachem jsem nezaznamenala.
Podívejte se do této diskuze: omlazeni.cz/... Většinou tam používají žloutek. Problém je nejen s umytím vlasů, ale i se zápachem z vajíčka. Výsledky nejsou přesvědčivém, někdo říká ano, někdo ne. Já bych to raději nezkoušel !
Vlasy potřebují spíš železo, doporučují se oplachy nálevem z kopřiv. Ale nejdůležitější pro kvalitu vlasů je výživa "zevnitř". Kdo má překyselený organizmus, ten má vždy vlasy slabé, lámavé, vypadávající a žloutek ani bílek mu nepomůže. Takže hlavně mít dost železa a necpat se jen cukrem, kořeněným jídlem a mléčnými produkty, pomáhá i konzumace třeba dýňových semen - obsahují zinek.
Wiki: z chemického hlediska vlasy obsahují uhlík, vodík, kyslík, dusík, železo, měď, zinek, jód, 20 různých druhů aminokyselin, proteiny, lipidy (např. cholesterin) a vodu (asi 12 % hmotnosti vlasu).
Když výše uvedený "stavební materiál" nebude v organizmu scházet, budou vlasy kvalitní.
Jednoduchý zábal, který funguje, je z majonézy. Rozmíchat v mističce samotnou, nebo přidat ještě jeden žloutek, nanést na vlasy, zabalit igelitem a potom ručníkem. Nechat 20 - 30 minut na hlavě. Potom důkladně smýt, nejdříve teplou vodou a alespoň 2 krát šamponem. Dobře vymýt. Dát balsám, opláchnout a vysušit. Je to léta ověřená metoda na zlepšení kvality vlasů, ale dříve ta majonéza byla lepší, dnes v ní moc vajec není, proto je dobré žloutek přidat.
Kolik vlasových masek z drogerie jste už vyzkoušela? A neříkejte mi, že nefunguje ani jedna! Že se raději budete patlat se žloutkama, než použijete to, co pro tento úček bylo vymyšleno a vytvořeno. Podívala jste se alespoň na jednu? A na její složení? Ať použijete cokoliv, dejte vědět, zda to fungovalo.
Já mám vlastní velmi dobrou zkušenost. Žloutek jsem ve skleničce smíchala se šampónem a polovinou jsem si umyla vlasy - první várku (tedy čtvrtinu směsi) jsem nechala na hlavě aspoň chvíli působit a druhou čtvrtinu jsem použila jako normálně. Zbylou polovinu směsi jsem uložila do ledničky a použila za tři dny, kdy si normálně myju vlasy, takže jeden žloutek na týden... Dělala jsem to tak asi půl roku a vlasy jsem měla nádherné, husté a lesklé. Ono je to jako se vším: kdybych o sebe měla pečovat tak usilovně, jak radí módní časopisy, buď bych nechodila spát, nebo bych nechodila do práce, protože bych to nemohla stíhat.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.