Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Očkování ano nebo ne?

Od: drapsko1* odpovědí: 9 změna:

Ahoj, je očkování proti rakovině děložního čípku (silgard) dobré? a jak douhý je proces? je možné mít při tom i sex?

9 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x
Jestli je možné po očkování mít sex to záleží na tom, jakou polohu zvolíte a jak bolestivě vás píchnou :-D
Pardon. . . rádoby vtip.
Očkování se doporučuje zejména dívkám které ještě neměly styk protože se předpokládá že nepřišly do kontaktu s papiloma virem. Jestli už sexujete tak máte třicetiprocentní šanci že už máte vir v sobě a že tak budou peníze za očkování vyhozené oknem :-C
Navíc - když byla dcera před lety hospitalizovaná s podezřením na RS. Tak první dotazy lékařů směřovaly k tomu, jestli jsme ji nenechávali očkovat touto vakcínou. Že by mohla být souvislost s projevem symptomů RS a očkováním.
Pravděpodobně mezi lékaři nepanuje k této vakcíně úplná důvěra.

hodnocení

2x

Jednu dobu jsem se též zajímala o tento typ očkování. Došla jsem k závěru - za mě určitě ne, nikd.! Ani očkování vakcínou Silgard nezaručí 100% ochranu před rakovinou děložního čípku, chrání pouze proti některým HPV virům. Taky možné nežadoucí účinky, osobně považuji toto očkování za nebezpečné a málo odzkoušené. Taky není jasné, kolik let jsou tyto vakcíny účinné. V cizině některé látky na očkování proti rakovině děložního čípku zakázali kvůli nežadoucím účinkům. Ve světě se začíná mluvit o nebezpečnosti těchto očkování. Je hlášeno mnoho úmrtí i závažných neurologických poškození.

viz například články - od prof. Strunecké slobodavockovani.sk/...

Pohledejte na internetu, jsou zastánci i odpůrci. Já patřím mezi odpůrce. Třeba tady - " mnoho žen v industrializovaném světě se dovídá o nebezpečích očkování proti HPV a odmítá je"

doplněno 06.04.14 15:39:

Hlavně mě vadí ženy, které budou tvrdit " jsem naočkovaná, nemůžu dostat rakovinu děložního čípku"- to není pravda. Některé očkované ženy také nejsou schopné donosit dítě. Rozhovor s prof. Struneckou Nežádoucí účinky /...

doplněno 06.04.14 17:20:

Rizikových karcinogenních kmenů HPV je asi 15-20 druhů. Očkování chrání pouze proti dvěma nejrozšířenějším typům.

" Velmi výmluvná je zkušenost z postlicenčního testu účinků vakcíny Gardasil (u nás Silgard) v Indii, který sponzorovali výrobci _ Merck a GlaxoSmithKline. Protože šest očkovaných děvčat ve věku 10 až 14 let zemřelo a objevilo se 120 různých vážných zdravotních potíží od bolestí hlavy, poškození žaludku, epilepsie a poruch menstruačního cyklu, rozhodla se vláda Indie pokračování klinických testů s Gardasilem v jejich zemi zakázat. Faktem tak zůstává, že studie účinků těchto vakcín u dívek mladších než 16 let nebyla dosud nikde provedená"

*sok* Jak se může dávat dětem očkování u kterého neproběhla studie nežádoucích účinků? *zed*

martinaa*
hodnocení

2x

Zdravím, osobně jsem očkovaná Cervarixem, tři dávky v průběhu půl roku, sex mít můžete.

Mně očkování zastavilo změny na čípku, kvůli kterým mi doktor očkování doporučil.

doplněno 07.04.14 13:49:

Pokud převažují rizika nad pozitivy, tak je to špatně, nikdo neví, co to očkování udělá za 10, 15, 20 let. Každé očkování je svým způsobem nebezpečné...

Přesně jak píše "zvidavajanca", lékaři z toho mají zisk. Zadarmo by se tak neangažovali. Schválně by mě zajímalo, kolik % lékařů nechalo naočkovat svoje děti (dcery i chlapce)?

martinaa --- Ve vašem případě to mělo význam. Snad jediný důvod, kdy schvaluji a očkování je opodstatněné. Proč ale očkovat každou zdravou dívku pod rizikem značných nežádoucích účinků? Včetně rizik v budoucím těhotenství?

doplněno 06.04.14 17:55:

V USA je tento druh očkování považován za nejnebezpečnější ze všech

doplněno 29.04.14 19:33:

Je očkování proti HPV účinné i poté, co byly na děložním čípku objeveny přednádorové změny?

Očkování po přednádorových změnách už nemá smysl

-----odpovídala MUDr. Michaela Fridrichová, předsedkyně Ligy proti rakovině trijednicky.cz/...

zvidavajanca*
hodnocení

1x

Nevím, kolik vám je let. Ono totiž pro jistou věkovou skupinu je očkování hrazeno (či je poměrně vysoký příspěvek), ale kdo není v této věkové skupině si ho plně hradí či některé pojišťovny přispívají.

Původní cena byla 10 000,- ; teď 5 500,- (cervarix) ; 2450,- /dávka (silgard) x 3 dávky

A pokud se chcete takto chránit, určitě bez sexu vydržíte, ne? Otázka je jestli se nechat očkovat - viz cena nebo příspěvky výše.

iz*
hodnocení

1x

Jak jsem zastáncem očkování, tak toto očkování tvoří výjimku. Leccos jsem si o něm přečetla (převážně ze zahraničních zdrojů) a svým dětem bych jej rozhodně nedoporučovala.

cuca*
hodnocení

0x

Nechavala jsem svou dceru ockovat, byla ve veku, kdy to hradi pojistovna.tedy cervarix. Ja ji doplacela 900kc za silgard. 300 kc za davku. Ten by mel mit větší spektrum účinnosti.

Tak doufám, ze to k necemu dobre je, verim tomu, jinak bych to nedelala.

Ja sama ockovana nejsem, panna totiz davno nejsem, a to ockovani by opravdu melo byt pred prvnim pohl.stykem, nez žena vsechny ty papilomaviry, ci jak se presne jmenuji, chytí.

Sestra se ockovat nechala, na doporuceni doktora, ikdyz uz nektere, ktere zpusobuji genit.bradavice mela.

Jaky to ma pro ni efekt nevím. Takže tak.

zvidavajanca*

Doktor to doporučuje každému. A to jak praktický tak gynekolog. Pravděpodobně i on z toho něco má. A poměrně hodně na to i přemlouvá. A to i ve věku, kdy je nutno hradit celou částku.

sisidvorakova
hodnocení

0x

Obrázek si o tom udělejte sama. ac24.cz/... , svetkolemnas.info/... a další...

Ale za mě očkování rozhodně NE!

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]