Prosím o rychlou radu. Klasický krém na dorty ( s pudinku,pak se zašlehává máslo), nějak se my zdrcl a ted nevím co s tím. Vypadá to jako by se to máslo nechtělo do toho pudinku zašlehat,ale šlehám a šlehám už asi 40 min. a pořád to vypadá hrozně. Prosím poraďte.
Přesně jako žirafka nikdy nazašlehávám máslo do pudinku ,ale zchladlý pudink po lžících přidávám do našlehaného másla a postupně až do zhoustnutí. Někdy je na vině "máslo " které se tak jenom tváří- není radno na něm šetřit.
Zkuste vše trošku zahřát v mikrovlnce , ale opravdu jen na chviličku, aby se teplota sjednotila a pak šlehejte - mělo by se to zachránit.
Ahoj. Já bych to tak nehrotil, děvče nešťastné. Co do toho nasypat několik hrstí piškotů, trochu hned zamíchat a zakrýt nějakou polevou. A vybaštit bagrem ke kakavíčku. Mňam.
Je to jako s majonézou. Když se zdrcne, je potřeba našlehat novou a po malých dávkách tu zdrclou přidávat a zašlehávat. Dnes už je pozdě, ale příště našlehejte máslo s cukrem, případně žloutky a pak do toho, po troškách pudink a pak ten nepovedený krém.
Dělám krémy již mnoho let a nikdy se mi to nestalo. Dělám to však obráceně. Ušlehám máslo/ musí to být opravdu MÁSLO/ a do toho, když je ušlehané a je skoro bílé, teprve po částech zašlehávám puding. Pozor, obě hmoty musí mít stejnou pokojovou teplotu, to jste, myslím, nedodržela a nebo špatné máslo. Jako to napravit, neporadím, nevím.
Myslím, že se vám udělal škraloup na pudinku, když jste ho nechala vychladnout, tím se vám udělaly v krému žmolky. S tím už nic neuděláte. Nebo jste měla studenější máslo, než pudink. To by se dalo zachránit , jak už tu je zmíněno, vyšleháním v horké vodní lázni.
Napište nám, jak to s krémem nakonec dopadlo, jsem zvědavá.
velukldu*
No jak to dopadlo...,šlehala jsem a šlehala až jsem se nasrala a chtěla to hodit do hajz...,a to zrovna přišel přítel z práce ( ten dort měl být pro něj) a co tak zuříš a já mu ten výtvor ukazala a on vzal vařechu a za pět minut už nic nebylo a on si jen klepal na čelo, co se my na tom tak nezdálo,bylo to prý dobré a příště ať nehysterčím. Každopádně díky za vaše rady,příště to určitě zkusím dělat naopak, ta chyba byla fakt asi v té teplotě, máslo totiž používám jenom to klasické,balené v kostce, 82% tuku.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.