Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Co zítra k obědu?

Od: jiskra® odpovědí: 17 změna:

Zdravím všechny,jsem asi zvědavá,ale co budete zítra vařit? :) Právě jsem vyndala z mrazáku pěkný kousek zadního hovězí,ale nevím co s ním. Mám pocit,že vařím stále to samé: svíčková,rajská,ptáčky atd. Má někdo nápad či radu,co jiného,nemusí to být nutné omáčka,uvítám vaše vyzkoušené a oblíbené recepty. Dékuji.

17 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

amadeus*
hodnocení

1x

Vidim to na hribkove risotto se slaninkou... ale to je na muj vkus malo masa, takze jako secondo si udelam teleci saltimbocca. Neni to tezke, chutna to fantasticky a cena... jednou tydne se to da prezit. V Nedeli se musi clovek rozmazlit.

Pokud mate k dispozici jen zadni hovezi, tak co takhle ho udelat po burgundsku? Receptu je vsude spousta a je to milionkrat lepsi nez rajska a snazsi nez svickova (pokud ji delate poctive)

hodnocení

Děkuji za vaše tipy,kouknu na to...a dám vědět jak jsme si mlaskli :))

hahanaj*
hodnocení

0x

udělej roládu, plátky ala roštěnka na smetaně, hovězí nudličky se zeleninou /jako čínu/...

my budeme mít rizoto se zeleninou a okurkový nebo hlávkový salát - jak si kdo vybere

hodnocení

0x

Ahoj:)Já dělávám hovězí na divoko,samozřejmě mj.Je moc dobré:) recepty.vareni.cz/...

ccc*
hodnocení

0x

Nechceš omáčku, tak udělej hovězí pečeni. Dnes maso natři kořením, hořčicí a olejem, toho dej více.Nechj do zítřka naložené. Pak zprudka opeč po všech stranách celý kus a potom dej do trouby , přikryté druhým pekáčem. Polévej mírně.Po dopečení bude střed pečeně trochu růžový. Podává se s bramboren a salátem.

hodnocení

Děkuiji,něco určitě vyzkouším,láká mě to hovězí na divoko i ta pečeně,napadne-li vás ještě něco tak sem s tím,uložím si to na příště. ..:))

hodnocení

0x

Nebo to zavřít do papyňáku s mrkví. To budeme mít dneska.

hodnocení

Mrkev mám moc ráda,ale to dělám spíš z předního,tohle je zadní z dom,chovu,tudíž dost drahé.

hodnocení

0x
Co takhjle třeba soljanka?Zadní hovězí, orestované spolu s cibulí a podušené ve vývaru z rajčatového protlaku, vody a vína.500 g zadního hovězího masa, 2 ks malých sterilovaných (zdravím Suzymon) okurek, 2 ks cibule,1 ks stroužek česneku, 1 dl přírodního bílého vína, 4 lžíceoleje, 2 lžíce rajčatového protlaku,1 lžíce hladké mouky,sůl1.Odblaněné maso nakrájíme na hranolky a společně s na drobně nakrájenou cibulí ho orestujeme na rozpáleném oleji2. Poprášíme hladkou moukou, osmahneme, přidáme rajčatový protlak, oloupané, na nudličky nakrájené okurky, rozetřený česnek, osolíme, podlijeme vínem a dusíme pod pokličkou, až je maso měkké3. Při dušení maso podléváme podle potřeby malým množstvím vody a mícháme. Doporučení:Příloha: Vařená rýže.Poznámka:Soljanka je i polévka z Ukrajiny a Ruska! Má samozřejmě řidší konzistenci (nezahušťuje se moukou) a podává se s pečivem.

hodnocení

0x

U nás je jasno bude svíčková s králíka! teď se peče,pak ,po vystydnutí směs zeleniny zpod králíka rozmixuji,manželka rozporcuje a dodělá + knedlíky,tak aby se zítra již jen ohřálo!

hodnocení

0x

Dobrý den "Jiskra." Až příště budete přemýšlet co udělat ze zadního hovězího, tak udělejte přírodní divočinu.

Pěkné hovězí plátky se naloží na dva dny do lednice, (olej, koření na divočinu, cibulka na kolečka- dostatečné množství,sůl, pepř - kuličky, nové koření.) V lednici otáčíme. Naložené maso dusíme, jen jemně podléváme vodou. Zvlášť si připravíme malou karotku, kterou částečně uvaříme ( na zkousnutí, trochu tvrdší) těsně před koncem maso podlijeme vodou z karotky a nakonec dvě tři minutky před koncem přidáme uvařenou karotku. Dobrou chuť. Vyzkoušené. Viky

hodnocení

To zní dobře,určitě příště vyzkouším. Tak jsem nakonec silně improvizovala,ale výsledek je opravdu chutný...Celý kus masa jsem os olila, popepřila a silně potřela dijonskou hořčicí,dohněda opekla na sádle,poté maso vyjmula a na výpeku osmahla cibulku. Pak maso zpátky,podlila asi čtvrt litrem bílého vína,když se odpařil alkohol tak šup do trouby asi na 2 hodiny s občasným podlitím.Pak výpek scedit,malinko zaprášit moukou a rýže Basmati jako příloha.Masíčko bylo jak dort,měkké štavnaté a štáva krásně hnědá a trošku pikantní,ale zase ne tak,aby přebila chut masa. Děkuji všem za inspiraci na příště,,:)

hodnocení

0x

Přidám se k Jiskře se svou otázkou - mohu?

Tchyně bývala dobrá kuchařka. Jednou přinesla z práce recept na hovězí maso na zázvoru. Nikdy jsem to nejedla a strašně mi to chutnalo. Peklo se to v troubě, bylo tam hodně kořenové zeleniny, maso bylo posypané tím zázvorem, ne čerstvým, ale tím z pytlíku. Nebylo to jako s omáčkou, spíš jen s takovým sosíkem, jedlo se to s knedlíkem. Byla to úžasná dobrota.

Babička to nikde neměla napsané, dělala to z hlavy. Nikdy mě nenapadlo si to napsat, dneska už je pozdě na všechno.

Neděláte, prosím, někdo hovězí na zázvoru? Hledala jsem už i na netu, ale ten pravý recept jsem nikde nenašla. Díky. Jaga.

Dobrý den "Jago" Zázvor používám čerství a do všeho. Je chuťově lepší, než suchý. Když se dá malé množství, nakrájí se na malé kousky, tak dá jídlu zvláštní chuť a vůni a nepoznáte, když do něj kousnete. ( proto se krájí na malé kousky, jako cibulka) Dávám zázvor do polévek, asi 1 cm, do masa tak 2 cm, síla asi jako palec. Hovězí maso se může dělat přímo, nebo ho na den naložit do lednice, koření zázvor, olej, sůl. Cibulka se nakrájí na kolečka, ( dost, aby byla po celém pekáčku, 1 cm) do pekáčku dáme olej, vložíme maso a ničím nepodléváme, zakrýt alobalem, nebo pokličkou. Dusíme na 130, asi půl hodinky, když se podíváte dovnitř, tak zjistíte, že cibulka pustila šťávu. Maso otáčíme, ale cibulka musí zůstat na dole, poléváme šťávou. Teplotu zvýšíme na 150 a pečeme až je maso měkké. Maso vyndáme na talíř. Zeleninu dáme do šťávy, když je potřeba, tak dáme trochu vody, ale jen málo, dusíme až je zelenina křupavá a chytne chuť ze šťávy. Zaprášíme trochu moukou a podusíme, vložíme maso. Je to mňam. Já používám Baby karotku a je to výborné. Dobrou chuť. Viky

doplněno 10.04.14 22:12:

POZOR! U sušeného zázvoru musíte dávat pozor, kolik ho dáváte. V sušeném stavu je to silný koncentrát. Na maso se dá tak špetka, je lépe přidávat pětkát koření, než dát hodně najednou. Vždy se musí počkat nejméně 10 minut, než koření se podusí a šťáva dostane chuť. Když je málo, může se opět přidat. V jídle musí zůstat chuť masa, zázvor to jenom zjemní.

Díky, Viky, za prima recept. Podle Vašeho popisu to buď bude ono, nebo aspoň něco hodně podobného. Babička to dělávala moc dobře. Jenže právě včera oslavila své 89 narozeniny a nepamatuje si už vůbec nic, natož pak nějaký recept před x lety. Měla jsem si dobré recepty psát, ale nenapadlo mě, jak se bude ten život ubírat dál.

Děkuji, vyzkouším a pak se případně pochlubím, zda se mi to povedlo. Hezký den přeje Jaga.

hodnocení

Zdravím,maso na zázvoru jsem jednou dělala podle receptu z kuchařky,ale tam nebyla zelenina,jenom plátky poprášit sušeným zázvorem a dusit na cibuli. Podávalo se to s bramborama,ale pro nás teda škoda hovězího na takové pokusy,maso bylo štiplavé,sosík taky nic moc. Asi to nebude ten recept na který se ptáte,přeji úspěšné pátrání a kdyžtak nám ho taky napište. Děkuji :)

hodnocení

0x
Před 14 dny jsem byl u známé na jídle a uvařila hovězí líčka na víně a troškou mrkve.
Bylo to výborné... Sice to dnes již asi neuvaŕíte ale třeba na někdy příště.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]