Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Spánek jogínů - účinek?

Od: vikiiiiiiiiiiii odpovědí: 3 změna:

Ahoj chtěla bych se zeptat na spánek jogínů . Vím jaký vliv má na tělo meditace , ale nevím jaký vlic má spánek jogínů ...?

3 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

figurek*
hodnocení

2x

Dobře si všiměte, jak napnuté svaly máte, i když ležíte zdánlivě úplně klidně. Spánek joginů není spánek, ale úplné uvolnění celého těla, právě za účelem odstranění těchto předepnutí. Prý toto úplné uvolnění umí všechny malé děti, s přibývajícím věkem se tato schopnost vytrácí, ale prý se dá zase nacvičit.

Mě se to nikdy moc nedařilo, tak vám aspoň popřeji mnoho zdaru.

Vidíte, ani jsem netušila, že se tomu tak říká. Trénoval mě to fyzioterapeut, díky němu jsem přišla na to, že i při zdánlivém uvolnění mám plno svalů napnutých. A i mimo to "uvolnění" spousta zdánlivě neškodných poloh vyvolává různá napětí, např. pokrčené nohy v leže napětí v kyčlích. Bylo to tehdy dost "výživné", vůbec jsem si tehdy tyto věci neuvědomovala.

sonyboj*
hodnocení

1x

Pár let jsem se józe věnoval a hodně relaxaci a dechovým cvičením pro uvolnění. Ta ostatně občas používám dodnes. Mám dojem že autor té publikace byl André Van Lisebeth. Ta dechová cvičení jsou důležitá pro zklidnění organismu, zpomalení dechu a krevního oběhu a tím hodně laicky řečeno se dostáváte do "meditačního" stavu. Účelem tohoto konání je odpočinek a tak když při tom usnete, nic se neděje. Spánek = odpočinek. Takže takový je spánek u jogínů. Je to hodně zkráceně řečeno, podívejte se po internetu, určitě se něco dá od Lisebetha sehnat.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]