Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,
letos jsem poprvé vyzkoušela vyrobit tzv. madeirové kraslice. Použila jsem modelářskou vrtačku, vše šlo super, ani jedno vajíčko jsem nerozbila. Zvládla jsem i malování voskem, mám z kraslic radost, myslím, že na první pokus nejsou vůbec špatné. Teď bych se ráda ještě zdokonalila, zatím jsem zkoušela vrtat jen dírky, ale ráda bych zkusila i slzičky a srdíčka. Poradí mi někdo, jak na to? Děkuji moc.
0x
Modelářská vrtačka s frézkou, nakreslit a vrtat (zkoušla jsem jen dírky-menší a větší a pak ještě slzu) , doufám, že se nepletu ale jak bylo vyvrtané, koupaly se kraslice v savu a pak se dělaly kolem dírek sádrou a tenkým štětečkem květinky, už kdysi před lety,(na ZŠ) bylo těch pokažených moc, nejvíc mě štvalo když prasklo těsně před dokončením, líp se mi pracovalo s lepením slámy. Učila mě paní učitelka M. Pachtová a to byla a možná ještě stále je uznávaná odbornice. Dnes dík svým neohrabaným rukám si už netroufám do nich vzít ani vejce na tvdo.
0x
Tahle vajíčka neumím, zkuste ale i jiné metody:
1/ drátkování - ze slabého měkkého drátku, je to stejná technika jako drhání, různé ozdobné uzlíky, jenom tím opletete vajíčko a místo provázků je drátek.
2/ polepovaní vajíček dužinou ze sítiny. Vajíčka obarvit, vyfouknout, polepovat chemoprénem. Natrháte si sítiny a ostrým nožíkem z nich stáhnete tu vrchní zelenou vrstvu. Zbude Vám pěnový vnitřek. Ten se tvaruje a lepí na vajíčko. Výsledek vypadá, jako by vajíčko bylo ozdobeno třeba tenkým pramínkem šlehačky. Je to ale dost pracné. Jaga.
0x
Dobry den, nedala byste odkaz na nejakou vrtacku? Ja byla v pbchode, ale je do ruky silna, musim ji drzet jakoby ve vzduchu, prodavac mi radit nejake lanko (bovden?) ale v tom se nevyznam, nevim ani, jestli to rikam dobre . Vrtacku si predstavuji, ze ji bez problemu chytim mezi prsty, jako silne pero apod ![]()
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.