Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Madeirové kraslice

Od: kaaa odpovědí: 3 změna:

Dobrý den,

letos jsem poprvé vyzkoušela vyrobit tzv. madeirové kraslice. Použila jsem modelářskou vrtačku, vše šlo super, ani jedno vajíčko jsem nerozbila. Zvládla jsem i malování voskem, mám z kraslic radost, myslím, že na první pokus nejsou vůbec špatné. Teď bych se ráda ještě zdokonalila, zatím jsem zkoušela vrtat jen dírky, ale ráda bych zkusila i slzičky a srdíčka. Poradí mi někdo, jak na to? Děkuji moc.

3 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

lidus*
hodnocení

0x

Modelářská vrtačka s frézkou, nakreslit a vrtat (zkoušla jsem jen dírky-menší a větší a pak ještě slzu) , doufám, že se nepletu ale jak bylo vyvrtané, koupaly se kraslice v savu a pak se dělaly kolem dírek sádrou a tenkým štětečkem květinky, už kdysi před lety,(na ZŠ) bylo těch pokažených moc, nejvíc mě štvalo když prasklo těsně před dokončením, líp se mi pracovalo s lepením slámy. Učila mě paní učitelka M. Pachtová a to byla a možná ještě stále je uznávaná odbornice. Dnes dík svým neohrabaným rukám si už netroufám do nich vzít ani vejce na tvdo.

hodnocení

0x

Tahle vajíčka neumím, zkuste ale i jiné metody:

1/ drátkování - ze slabého měkkého drátku, je to stejná technika jako drhání, různé ozdobné uzlíky, jenom tím opletete vajíčko a místo provázků je drátek.

2/ polepovaní vajíček dužinou ze sítiny. Vajíčka obarvit, vyfouknout, polepovat chemoprénem. Natrháte si sítiny a ostrým nožíkem z nich stáhnete tu vrchní zelenou vrstvu. Zbude Vám pěnový vnitřek. Ten se tvaruje a lepí na vajíčko. Výsledek vypadá, jako by vajíčko bylo ozdobeno třeba tenkým pramínkem šlehačky. Je to ale dost pracné. Jaga.

monika123*
hodnocení

0x

Dobry den, nedala byste odkaz na nejakou vrtacku? Ja byla v pbchode, ale je do ruky silna, musim ji drzet jakoby ve vzduchu, prodavac mi radit nejake lanko (bovden?) ale v tom se nevyznam, nevim ani, jestli to rikam dobre . Vrtacku si predstavuji, ze ji bez problemu chytim mezi prsty, jako silne pero apod :)

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]