Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Antikoncepce - jak užívat

Od: lenka1* odpovědí: 6 změna:

Dobrý den, prosím vás, mám anikoncepci MYWY. Jsou tam růžové tablety /24/ a bílé placebo /4/. Budu ji brát poprvé, za pár dní mám začít menstruovat a teď šílím, protože nevím, jak to mám začít brát. Z letáčku jsem to nepochopila. Nevím, jestli první den menstruace začít s růžovou nebo s bílou tabletkou. Kamarádky mají antikoncepci, kde jsou samé růžové tabletky. Prosím vás, poraďte mi někdo. Moc prosím. Děkuji.

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

prvni den uz musis brat hormonalni , ta placebo by ti byla na nic , to je jakobys nic nejedla

cuca*
hodnocení

0x

3Lenko, pokud jste to nepochopila z letáku,zajdete si ke gynekologovi.

Ostatne udivuje me, ze pokud ji budete brát poprvé, nevysvětlil vam jak na to.

To nejsou vitamíny, ale antikoncepce.

Pokus omyl v tomto případe nepřipadá v úvahu.

doplněno 28.03.14 16:20:

Tak ten gynekolog je opravdu odborník na slovo vzaty, jeste ze nepredepisuje prášky na srdce, nebo tlak...

doplněno 28.03.14 16:34:

Honz490 ma pravdu, prvni den tu ruzovou. Nasla jsem, ze je to nizkohormonalni ant, je tam 28 piluli, takze pochopila jsem dobře, ze kdyz je doberes (to placebo tedy nakonec), zacnes hned brat nove? Pozor na pravidelnost, se sexem bez kondomu bych klidne pockala cely měsíc, aby to melo cas zacit fungovat.

lenka1*
hodnocení

Ke gynekologovi nemůžu, když je víkend, mám to dostat během pár následujících dnů. Gynekolog mi nic neřekl, jelikož mi dal milion letáčků, prý to v tom vyčtu. v lékárně mi řekli, abych to užívala tak, jak mi řekl doktor a jak je to v letáčku. A teď babo raď...

Leni, většinou se antikoncepce bere takto:

První den menses začneš s "opravdovými" tabletkami. Po jejich dobrání, v tvém případě 24. den, budeš brát pilulky placebo. V této pauze dostaneš menstruaci, ale ta může přijít druhý den pauzy nebo třeba taky pátý - tak jsem to měla já. Pak už se ale neřídíš datem menses, ale po dobrání placeba začneš zase brát ty "opravdové", i kdyby třeba menses ještě nepřišla. Snad to tak funguje i u těchto, které mají 24+4 - já brala 21+7...

Jinak ale v lékárně by ti určitě měli taky poradit, když se přímo optáš s tím, že fakt nevíš. Je lepší být pět minut za blbce než těhotná ;) :D

doplněno 28.03.14 16:51:

Ještě dodám, že ty "placebo" pilulky tam jsou pro ty z nás, které mají s pravidelností v braní problém. V pauze je zachována pravidelnost braní, někomu totiž dělá problém si po týdnu bez braní vzpomenout, že má začít brát - a hned je děcko na světě.

lenka1*
hodnocení

Děkuji mockrát! :) Pokud ještě v pondělí nebudu mít měsíčky, tak se do lékárny zajdu zeptat, snad nebude vadit, že se zeptám v jiné než jsem to koupila. Poku to dostanu, tak začnu s růžovými tabletkami.. :)

Není za co ;) zeptat se můžeš kdekoliv, od toho tam ty (povětšinou) ženské jsou ;)

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]