Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Šicí stroj

Od: ramona odpovědí: 20 změna:

Má někdo zkušenosti s novými typy šicích strojů...? Mám dědičný šicí stroj německé výroby,ale je spíš pro sběratele,než na šití.Něco málo příležitostně sešije,ale v poslední době nestačí,popruhy na lyžařských kalhotách a zaobroubení riflí nemluvě,co říkáte na šicí stroje ze supermarketů...nechci nic profesionálního,ale skladného a trochu výkonějšího,než ten historický...

20 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

lidus*
hodnocení

5x

Rifle a hrubé látky (i stan) u nás šije právě ten 100letý, šlapací, šicí stroj, jeden je Minerva, druhý Lada, nové, levné na toto nestačí to byste se musela dívat po průmyslovém šicím stroji. Nemáte tupou jehlu?

hodnocení

2x

Já si myslím, že za ta dlouhá desetiletí by si stroj zasloužil odborný pohled opraváře. Ten koukne sem, koukne tam, kápne olejíček sem a kápne tam a řekne co s tím. Ale moje zkušenost je ta, že jestli chcete šít i záclony i džíny a popruhy, levný stroj to nezvládne. Zvládne to mnohem lépe váš starý, nenáročný vehikl. ;)

hodnocení

2x

Dobrý den. Mám šicí stroj 45let je to německé dovezené v 80tých letech z jihoafrické republiky. Za celá léta jedna oprava a opravář se divil, že takovou kvalitu ještě neviděl. To co prodávají dnes jsou hračky pro děti. Nechte si svůj poctivý stroj pořádně seřídit a zkuste jinou jehlu. Já na něm šiji i kůži a není ktomu určen. Alik

ramona
hodnocení

To Vám mohu věřit a jaká je to značka toho Vašeho stroje?Jen tak pro zajímavost vyrostla jsem v mistrovské rodině,kde byl vždy min.1 ale i 2 stroje a maminka je časem asi měnila a dokonce si na nich dělala servis sama (matně si pamatuji jako dítě) a nakonec na mě vyšel tento (byly jsme 3 sestry) ...takže tento s dlouhým německým názvem,jak jsem napsala nahoře a je šlapací.

raadek*
I když už nemusím reagovat, protože jste chtěla nový stroj a nakonec budete mít šlapací, jenom doplním. Kvalitní, spolehlivý, rychlý a lehký stroj koupíte cca za dva a půl tisíce.
ramona
hodnocení

A v čem je rozdíl? Moje otázka zněla,:" kdo má zkušenosti se současnými novými šicími stroji ..." a jak se rozhodnu se moje věc...díky

hodnocení

1x

Docela tady váhám, jestli mám odpovědět, i když právě k této otázce bych toho mohla říci hodně. Jenomže z Vašich reakcí cítím, že se Vám moje odpověď nezalíbí. Ale nešť, pustím se do toho. Třeba popřemýšlíte. Levný stroj, který můžete koupit v supermaketu do dvou tisíc korun, je pouhé vyhození peněz. Vy píšete, že se Vám nevyplatí kupovat drahý stroj, neboť chcete sem a tam zkrátit rifle. Ale to je právě práce, která přímo vyžaduje kvalitní a silný stroj. Pokud si pořídíte levnou chrastící hračku, tak na té můžete nějakou dobu obšívat záclony, nebo utěrky a tak dál. Ale rifle Vám prošije možná jednou, maximálně dvakrát. Pak se porouchá. A nebo Vám to vůbec neprošije. Mluvím z dlouholeté zkušenosti. Já mám stroje značky Pfaff, každý víc než dvacet tisíc korun, ale už na nich šiji přes pětadvacet let. Přesto už nyní odmítám prošívání riflí, protože vím, že jsou stroje po těch letech "unavené" a nechci o ně přijít, nebo měnit základní součástky, které jsou hodně drahé. Doporučuji sehnat nějaký starší šicí stroj třeba v Aukru. Hlavně osvědčenou značku, nebo investovat do pořádného stroje víc jak pět tisíc. Také máte možnost nechat si ty rifle raději zkrátit od profesionála, který má na tuto práci silný stroj. Přece zase nezkracujete džíny každý týden dvoje.

Také nemusíte naše rady poslechnout, je to na Vás. Tady se Vám lidé snaží dobře poradit, nikdo nemá zájem na tom, aby Vám vnucoval drahý šicí stroj, neprodáváme je. Klidně si kupte ten levný a pak uvidíte sama.

ramona
hodnocení

Rozhodně s Vámi souhlasím,to jsem tušila takové odpovědi,ale jen jsem si myslela,že někdo snad objevil nějaký univerzální dobrý stroj...starý stroj mám ...mám i zkušenosti s tím,že jsem si nechala zúžit a zkrátit rifle,ale 2x jsem to reklamovala...šít umím,tak si to vyzkouším a nejraději spravím sama...děkuji

To jsem ráda, že jste se nenaštvala. A to co píšete, že Vám to špatně opravili, tak tomu také věřím. Ono je dnes opravdu těžké najít opravdového profesionála. A rifle se většinou hodně špatně zužují, protože jsou proštepované a navíc jsou bočních partiích u kapes cvoky, nehledě na tloušťku švů. Pokud je zúžíte pouze z vnitřní - krokové strany, a ve středu zadní části, nebudou pak dobře "sedět". Ale tohle asi dobře víte. A ten Váš starý stroj je elektrický, nebo ještě ten fakt hodně starý šlapací? Píšete, že je to německá značka. Ty bývaly velice dobré. Nechci se Vám vnucovat s radama, ale možná by stálo zato, abyste ho dala na "generálku". Pokud tedy není už v nějakém hodně zdevastovaném stavu, určitě bude lepší než dnešní levnější nový stroj.

cuca*
hodnocení

0x

Nejsme tak bohate, abychom kupovaly levne věci.

To se říká :)

Je to vec, kterou při troše štěstí kupujete jednou za zivot.

Nikdy jsem nesila, koupila jsem podle recenzi.jsem spokojena, jednoducha obsluha.cena tedy vyšší, ale .. janome

ramona
hodnocení

Vážím si všech odpovědí,ale nemíním si pořizovat šicí stroj za 4-5tis.nato,abych přejela záhyb u riflí ap.jednou za čas ...mám už 3.stroj a to zděděný kdysi kvalitní,protože se šilo z jemných látek,dnes je jiná moda,takže tak...a oblečení si kupuji hotové,jen občas musí přijít opravář se na to kouknout...

hodnocení

0x

pořídil sem přítelkyni tenhle šije i rifle přítelkyně je spokojená

raj-siti.cz/...

raadek*
Hlavně aby stroj měl kovové pohyblivé části, protože plastové se vychodí a není možné je seřídit. Pak už je to o ceně. Manuální nastavení délky a šířky stehu, napnutí nítě, síla na x vrstev prošití atd. Ještě bych doporučil rotační chapač. Za mě Brother, Janome.

iz*
hodnocení

0x

Jaký historický stroj máte? I podle mých zkušeností jsou staré šicí stroje výkonné, v některých ohledech zvládnou více, než nové stroje. ------- Nechci moc propagovat, ale jestli máte značku Pfaff nebo Singer, doporučila bych rozhodnutí ještě přehodnotit.

ramona
hodnocení

Obě značky mi nejsou cizí maminka byla mistrová švadlen,ale nestačila mi říct,co mi to dala za stroj Gesetzliett geschiutzt je na boční konstrukci ... servis mi chodí dělat člověk,co se tím živí ...

hodnocení

0x

Mám šicí stroj Veritas, asi 30 let starý. Je kovový, takový bytelný. Měla jsem ho asi před měsícem na seřízení a pan opravář říkal, že je daleko lepší, než ty současné umělohmotné hračky.

Prošije v pohodě i několik vrstev rifloviny, jenom jsem si na ně koupila takové speciální jehly - modré. Opravdu si na něj nemohu naříkat, co ten už toho našil! Jaga.

wanesa*
hodnocení

0x

Já jsem kdysi měla starší typ šicího stroje Lucznik,jak už tady bylo popisováno a byla jsem s ním naprosto spokojená.ˇšila jsem na něm i zimní bundy pro děti,pro sebe halenky,krásně šil,"entloval"to je hlavní a dobře šil i riflovinu.Před 4mi lety jsem si koupila Singer za skoro 5000Kč a jsem hrozně zklamaná.Nic to neumí,špatně to entluje a i když mám zkrátit džíny,tak zlomím aspoň 2 jehly ,no prostě starý stroje byly lepší.Ká ten Lucznik dala pryč jen proto,protože byl ještě stolní a zabíral místo a udělala jsem hroznou chybu.

ramona
hodnocení

Přesně tak,sestra také ten německý šlapací vyhodila a koupila si Singer,který jen zneužil značku,protože jak píšete nic nedokáže ...

jarkak21
hodnocení

0x

Ahoj, dlouhou dobu jsme měli doma ve společné domácnosti nezdolnou Veritasku, sloužila dobře skoro 30 let, ale bohužel... už dosloužila. Dost jí dala zabrat sestra, která si začala přivydělávat šití, potahů, závěsů, apod. Pustili jsme se do hledání nového. Našla jsem hezký testík zde: dtest.cz/... moc hezký článek s radami a typy. Nakonec jsme se rozhodli pro tento, už sice průmyslový šicí stroj, ale myslím, že za poměrně slušnou cenu: eshop.anita.cz/...

pokud to nemáte na jemné šití, myslím že by mohl být oceněn :)

hodnocení

0x

Měla jsem Lucznik i Veritasku a bohatě mi to stačilo. Pak jsem dostala "roupy" a koupila si nový, za skoro 8 tisíc. Nemůžu si na to zvyknout, má to sice statisíce funkcí, ale na ty rifle či jiné drobnosti stačí to co měly staré stroje. Už bych to neudělala, zlatá stará mašina. Tedy pro mne ...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]