Jak to zapéci?

Od: Datum: 25.03.14 12:01 odpovědí: 8 změna: 25.03.14 16:00
avatar

Rád bych dnes udělal rodině večeři. Mám tu kuřecí paličky, zelí kysané a brambory. Jak to přesně udělat /jaké koření, pořadí naházení do pekáče atd/ aby to bylo dobré? Děkuji všem za rady.


Seznam odpovědí:
 
moment čekejte prosím, probíhá přenos dat...
Zobrazení struktury odpovědí v otázce
Skrytí struktury odpovědí v otázce
Zobrazení struktury odpovědí v otázce

 

Odpovědi na otázku:
Datum: 25.03.14 12:24
Zdravím. Pekáč nejprve vytřít tukem (olej, sádlo - podle zvyklostí rodiny), pak naskládat vrstvu brambor (oškrábat, nakrájet) a osolit. Na to rozrovnat umyté paličky (bez kůže), osolit a dát mletý kmín. Další vrstvu udělat z vymačkaného, pokrájeného zelí (pokud neobsahuje kmín samo o sobě - pokmínovat). Nakonec opět vrstvu brambor. Opět posolit a dát zakryté do trouby na 250 stupňů.
Až budou brambory a maso poloměkké (zjistíme vidličkou) odkrýt, zalít vejci rozmíchanými v mléce (já osobně dávám zakysanou smetanu) a osolenými. Povrch lze posypat strouhaným sýrem (ale nemusí být). Dopéci do měkka již odkryté. Dobrou chuť.
Vzhledem k použitému zelí bych opravdu nedávala jiné koření než sůl a kmín. M
doplněno 25.03.14 13:10: Mirko 1: také jsem si to dříve myslela, než jsem podobné jídlo jedla u kamarádky. Když si představíte zeláky je to stejná kombinace, akorát smažená. Přiznávám, že osobně bych volila třeba uzené maso, ale otázka zněla: jak to zapéci a pak suroviny...
V neposlední řadě musím říci, že jsem vycházela z faktu, že každý má rád něco jiného. Já například bych si nikdy nedala oblíbený pavlišovský řízek ani náhodou.
Také netvrdím, že můj návrh je bezkonkurenčně nejlepší. Dejte svůj, ať má Ringo z čeho vybírat a večer ať sklidí pochvalu. ;) M
Ohodnoceno: 2x
 
Od: mirka1
Datum: 25.03.14 12:31

To chcete to zelí zalít vejci s mlékem a na to ještě strouhaný sýr, to musí být humus. Upečte brambor a kuře na másle, zvlášt zelí i když zelí se k tomu moc nehodí.

Ohodnoceno: 0x
 
Datum: 25.03.14 12:42
avatar

Moje varianta je kysané zelí na dno pekáče, na to kuře, osolit, okmínovat, případně další koření nebo česnek podle chuti, a upéct. Brambory k tomu uvařit zvlášť (ale taky je to dobré s knedlíkem).

Ohodnoceno: 2x
 
Datum: 25.03.14 13:23

já dávám brambory dolů na ně vrstvu zelí a kuře a pak se chutě prolínají a je to moc dobré

Ohodnoceno: 0x
 
Datum: 25.03.14 13:36
avatar

A proč to kuře bez kůže?

Datum: 25.03.14 13:55
Protože tímto způsobem vrstvení nedocílíte křupavou kůžičku a vláčnou nemá každý rád. ;) M
doplněno 25.03.14 16:12: Paprika jde k zelí také ;). M
Ohodnoceno: 0x
 
Datum: 25.03.14 15:05
avatar

Tak to velký výběr nemám. Já uvažoval i o paprice, česneku atd. /Ne vše najednou/.

Datum: 25.03.14 16:00
avatar

Vemte pekáč a dejte péct kuřecí paličky-osolit, možná trochu grilovacího koření, trochu podlít a přidat kousek másla, až budou rozpečené (ne upečené) přidejte na zbytek pekáče okrájené a nakrájené brambory (krájím na hranolky nebo menší kostky), až budou rozpečené můžete na ně přidat kysané zelí , já bych ho vymačkala (nebo ho nechat jako salát), klidně cibule, česnek, vše přikrývám alobalem který asi 10min. před doděláním sundám a nechám jak kuře tak i brambory dopéct. Když je třeba, podleju vodou v průběhu pečení. Místo kuřecích paliček používám naporcované kuře, červené zelí, brambory a upeče se v pohodě, nejraděj peču v jednom plechu a vařím v jednom hrnci abych neměla plnou kuchyň nádobí. Dobrou chuť, tak trochu vaši rodině závidím.

Ohodnoceno: 3x
 

 

 

 

 

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz

 
Copyright © 2004-2016 Poradna Poradte.cz. Všechna práva na poradně Poradte.cz vyhrazena.