Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

 

Je ta čokoláda k jídlu?

Od: sdfghjk odpovědí: 1 změna:

Dobrý den, koupila jsem si čokoládu trvanlivost je ještě týden, ale povrch čokolády je takový nabělavý. Slyšela jsem, že to nevadí, že některé čokolády to takto mají co myslíte? Mám to raději vyhodit?

 

 

1 odpověď na otázku
Řazeno dle hodnocení

 

 

palenka*
hodnocení

2x

Bílému povlaku na čokoládě se někdy také říká "šedivění"_ čokoláda ztrácí lesk a pokryje ji jemná bělavá vrstva. Může se jednat o tzv. cukerný výkvět, kdy na povrchu čokolády vykrystalizovaly částečky cukru, anebo tukový výkvět, kdy se na povrch vyloučí vrstvička kakaového másla. Šedivění není zdraví nebezpečné, pokud ovšem není výrobek poškozen jinak. Dávejte si proto pozor na změny pachu, chuti a pochopitelně vzhledu. Čokoláda může rovněž zplesnivět, nejčastěji ve vlhkém prostředí. Další vadou čokolády je žluknutí. Kakaové máslo je sice jako tuk stabilní, ale žluknutí mohou způsobit jiné použité suroviny.

ZDROJ: vtm.e15.cz/...

 

 


 

 

 

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]