Je ta čokoláda k jídlu?

Od: Datum: 24.03.14 16:43 odpovědí: 1 změna: 24.03.14 16:46

Dobrý den, koupila jsem si čokoládu trvanlivost je ještě týden, ale povrch čokolády je takový nabělavý. Slyšela jsem, že to nevadí, že některé čokolády to takto mají co myslíte? Mám to raději vyhodit?


Seznam odpovědí:
 
moment čekejte prosím, probíhá přenos dat...
Zobrazení struktury odpovědí v otázce
Skrytí struktury odpovědí v otázce
Zobrazení struktury odpovědí v otázce

 

Odpovědi na otázku:
Datum: 24.03.14 16:46

Bílému povlaku na čokoládě se někdy také říká "šedivění" _ čokoláda ztrácí lesk a pokryje ji jemná bělavá vrstva. Může se jednat o tzv. cukerný výkvět, kdy na povrchu čokolády vykrystalizovaly částečky cukru, anebo tukový výkvět, kdy se na povrch vyloučí vrstvička kakaového másla. Šedivění není zdraví nebezpečné, pokud ovšem není výrobek poškozen jinak. Dávejte si proto pozor na změny pachu, chuti a pochopitelně vzhledu. Čokoláda může rovněž zplesnivět, nejčastěji ve vlhkém prostředí. Další vadou čokolády je žluknutí. Kakaové máslo je sice jako tuk stabilní, ale žluknutí mohou způsobit jiné použité suroviny.

ZDROJ: http://vtm.e15.cz/clanek/co-z…vlak-na-cokolade-je-na-zavadu

Ohodnoceno: 2x
 

 

Poslední otázky Poradny nejen pro ženy
Nejnavštěvovanější otázky v rubrice

 

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz

 
Copyright © 2004-2016 Poradna Poradte.cz. Všechna práva na poradně Poradte.cz vyhrazena.