Nejste přihlášen/a.
Dobrý den. Snažím se jíst zdravě, 5x - 6x denně, prostě tak, jak se to můžu všude dočíst, že je to správně. Jenomže teď asi poslední měsíc či dva se něco změnilo, stane se mi třeba obden, že se musím něčím nezdravým nacpat k prasknutí. Dám příklad, celý den jím zdravě a střídmě (hlady netrpím, jím do sytosti, jídlo mi také moc chutná), ale přijde večer a já třeba cítím že jsem po večeři dost sytá, ale něco ve mě mě donutí jít a spráskat celý pytel brambůrků. Dnes jsem měla vcelku vydatnou snídani, svačinu a lehký oběd, ale jakmile jsem ho dojedla (byla jsem sytá!), tak jsem prostě šla a snědla celé velké balení věnečků! Kdyby mě to aspoň uspokojilo, jenže já potom mám hnusné pocity, deprese a tak... nevíte čím to může být? Jde spíš o psychiku? Děkuji za jakoukoliv odpověď...
Ahoj. Tvoje pocity znám, ač mám váhu v normálu. Ono když člověk není zvyklý na zdravou stranu a ač pravidelně jí začne jíst, tělo se ozve a chce velkou zásobu. větší než obvykle, protože se bojí, že si ty věnečky jednou nekoupíš. Já bych to řešila tím, že bych si každý den dala mala laskominu, do 14:00 si dej třeba po obědě (ale hned po něm) 4 věnečky a zbytek si nech na druhý den. Pokud víš, že by si snědla celé balení, kupuj si je velmi malé sušenky. Najednou odstavit tělo od skladkého, když na něj bylo zvyklé je holý nesmysl, ty jsi ty chybějící cukry v té zdravé stravě ničím nenahradila. Co třeba banánový shake z nízkotučného mléka s malou lžičkou hroznového cukru? nebo jogurt s čokoládou, cokoliv je lepší než ty věnečky. A co mohu doporučit je psycholog...je to normální člověk a pomůže...
To je jasne, ze mate deprese, pac vite, ze ste to nevydrzela. Na to je jednoducha pomoc. Proste tyhle veci nekupujte. Az na to priste dostanete chut a otevrete lednicku, tak to tam zkratka nebude. A je to.
Proc to vubec kupujete, kdyz vite, ze vam to skodi? Aby ste se na to mohla divat? To je logicke, ze jak to jednou koupite, tak to driv nebo pozdejs snite.
No, vidím, že víš, kde je zakopaný pes. Chybí informace o věku a eventuálním poměru... Zkus to doplnit, třeba se najde příčina tvého neobvyklého chování.
já mívám běžně takové chutě...říkám tomu záchvaty a rozhodně se jim nebráním...druhý den držím hladovku a ukojím tak jak chutě, tak výčitky svědomí...hladovka jednou týdně je i zdravá a žaludek si odpočine, je dobré i celý trávicí trakt pročistit...
Jak už tu bylo psáno záleží i na tvém věku. Říká Ti něco bulimie a anorexie.To co Ty děláš je psychika a nejsi jediná,prochází tím mnoho žen i děvčat.Raději se pokus jíst přes den sladké a k večeru si dej jogurt nebo ovoce.Pokud s tím budeš mít problém zajdi za odborníkem a ten Ti poradí.
Ahojík... Tak já bych zkusila mojí osvědčenou fintu.Tak ten první krok, chce to pevnou vůli a v obchodě po těchto sladkých neřestech prostě nesáhnout a nekoupit.A ten krok druhý - když se takhle najíš,třeba po večeři a cítíš, že už to na Tebe zase jde... Tak si vymačkej jeden citron do půlitru, dolej vodou a najednou to vypij ale nedávej cukr!
- tím se jakoby zasytíš, a už by se Ti do pupíku nemělo nic vejít
...mě to teda pomáhá... Takže měj doma vždycky zásobu citronů...Přeju Ti pevnou vůli..., tak do toho
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.