Nejste přihlášen/a.
Moc se mi líbí oblečení inspirované lidovými vzory, materiály a podobně(např značka tantra), není ale úplně snadné takové oblečení najít, poradili byste mi prosím nějaké značky nebo pímo konkrétní kousky v tomto stylu? děkuji moc!
Dobrý den, podle titulku Vaší otázky jsem předpokládal, že máte na mysli asi něco ve stylu naší lidové tvorby - moravské kroje, modrotisk nebo batika. Možná by bylo dobré upřesnit, zda nejde spíše o oblečení ve stylu východním a asijském. Potom by snad šlo nakupovat v prodejnách s indickým nebo orientálním zbožím (např. viz odkazy). Zdravím!
orientshop.cz/... govindabutik.cz/...
doplněno 21.03.14 01:32:No, tak jsem byl trochu mimo, ale v těch e-shopech jsou pěkné kousky. S tou naší lidovou tvorbou v oblečení to bude asi těžší. Modrotiskové šaty existují, ale spíše je to technika pro povlečení. Batika je hezká, ale nevím, zda česká - snad si něco zkusit vyrobit sama.
Modrotiskové šaty jsou moc pěkné. Záleží na střihu i na nositelce, jestli je "umí"nosit.
Jedna z nejznámějších modrotiskových dílen je v Olešnici:
Také bych zašla do knihovny či do muzea zalistovat v časopisech zabývajících se textilní řemeslnou tvorbou. Kdysi existoval časopis Umění a řemesla. Už asi zanikl, ale předpokládám, že i dnes se něco podobného vydává. Měly by tam být texty a hlavně kontakty na tkalcovské dílny, další modrotiskové dílny... Muzejnící často znají i osobně pokračovatele starých řemesl a doporučí někoho, kdo ještě dnes necuje (síťuje) a podobně.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.