Nejste přihlášen/a.
Ahojky
Potřebovala bych poradit s vlasy. Od narozen je mám velmi jemné, nedrží mi tvat, mám jich málo, velmi se mi mastí a žádný objem. Potřebovala bych poradit jaký šampony nebo kondicionéry na ně používáte? zabraly vám nějaké na objem? nebo jak by se daly zvětšit aby jich bylo více? poslední dobou mi i hodně vypadaly, nevím co s něma..
Děkuji moc za rady.
Proti vypadávání a pro více vlasů zabirá vlastní moč. Možná to bude pro Vás nechutné, ale 100% zabírá... Udělejte si jeden den, kde nikde nepůjdete. Ráno, třeba vatou, naneste moč na kořínky vlasů, nechte uschnout a pak během dne ještě jednou nebo dvakrát. Večer umýt normálně šampónem. Zopakujte třeba za týden - dva a pak zas pauza atd.
Nebojte, nebude Vám hlava smrdět... nikdo z okolních nepozná, že máte na hlavě moč
Pokud se na to dáte, ráda bych věděla, jestli Vám to zabralo. Děkuji
Vlasy jsou podobné jako třeba tráva. Když je půda příliš kyselá nebo v ní není dostatek živin, které tráva k růstu potřebuje, roste buď špatně nebo vůbec. Stejně tak vlasy.
Z wikipedie: Z chemického hlediska vlasy obsahují uhlík, vodík, kyslík, dusík, železo, měď, zinek, jód, 20 různých druhů aminokyselin, proteiny, lipidy (např. cholesterin) a vodu (asi 12 % hmotnosti vlasu).
Takže logicky - pokud Vám některá z těchto složek bude chybět, na kvalitě vlasů se to viditelně musí projevit. A nejen na vlasech - ty jsou už jen indikátor. Typicky když je problém s vlasy tak je na vině zásadní nedostatek železa. To je dnes hodně častý problém - železo je ničeno hlavně mlékem a mléčnými výrobky, nesnáší se s vápníkem. Pomáhá mytí vlasů šamponem z kopřiv: sampony.heureka.cz/... Ještě více pomáhá mytí vlasů nálevem z kopřiv, lze udělat až porostou - kopřivy obsahují velké množství železa, někdo si proto vaří i tzv. kopřivový špenát.
Ale úplně nejdůležitější je dostat nějaké železo do organizmu. Tablety jsou nanic, doporučuji koupit jáhly a vařit si z nich kaši. Jedna miska třeba ráno a hladina železa se v řádu týdnů srovná. Výhoda také je, že jsou zásadité. Nejíst v kombinaci s mlékem nebo mléčnými výrobky. Doporučuji si k tomu koupit i dýňová semena - obsahují zinek, ten je pro kvalitu vlasů také důležitý. Zkuste omezit cukr a vše slazené, včetně umělých sladidel - překyselují organizmus, v kyselém prostředí vlasy také špatně rostou.
další výborné rady...ano je to tak...podepisu ji se pod to také...překyselení je zhouba a základna všech degenerati.chorob...což vám žádný lékař neprozradí,protože v zásadě vědí prd o tom,proč nemocníme a chřadneme...problém se železem naše populace má enormní stejně jako s vápníkem...Jsme absolutně chudokrevní přitom je v nějaké podobě MASO denně na našem talíři (což potvrzuje praxi,že maso nám Fe OPRAVDU nezabezpečuje..) právě naopak.,totálně nás překyseluje... to samé platí u CA (vápníku) trpíme předčasnou osteor...a problémy s pohyb.aparátem..máme akutní a latentní nedostatek vápníku..přestože denně konzumujeme mléčné výrobky...správný vápník je ovšem pouze v ovoci a zelenině.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.