Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Vlasy jemné, bez objemu, vypadávají

Od: veri* odpovědí: 4 změna:

Ahojky :)

Potřebovala bych poradit s vlasy. Od narozen je mám velmi jemné, nedrží mi tvat, mám jich málo, velmi se mi mastí a žádný objem. Potřebovala bych poradit jaký šampony nebo kondicionéry na ně používáte? zabraly vám nějaké na objem? nebo jak by se daly zvětšit aby jich bylo více? poslední dobou mi i hodně vypadaly, nevím co s něma..

Děkuji moc za rady.

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

vsenemuzuvedet*
hodnocení

0x

Proti vypadávání a pro více vlasů zabirá vlastní moč. Možná to bude pro Vás nechutné, ale 100% zabírá... Udělejte si jeden den, kde nikde nepůjdete. Ráno, třeba vatou, naneste moč na kořínky vlasů, nechte uschnout a pak během dne ještě jednou nebo dvakrát. Večer umýt normálně šampónem. Zopakujte třeba za týden - dva a pak zas pauza atd.

Nebojte, nebude Vám hlava smrdět... nikdo z okolních nepozná, že máte na hlavě moč ;)

Pokud se na to dáte, ráda bych věděla, jestli Vám to zabralo. Děkuji

jdetok

Souhlas ..moč je dobrá na vše...i na plet...je to nejlepší omlazovací prostředek na světě:)...

hodnocení

0x

Vlasy jsou podobné jako třeba tráva. Když je půda příliš kyselá nebo v ní není dostatek živin, které tráva k růstu potřebuje, roste buď špatně nebo vůbec. Stejně tak vlasy.

Z wikipedie: Z chemického hlediska vlasy obsahují uhlík, vodík, kyslík, dusík, železo, měď, zinek, jód, 20 různých druhů aminokyselin, proteiny, lipidy (např. cholesterin) a vodu (asi 12 % hmotnosti vlasu).

Takže logicky - pokud Vám některá z těchto složek bude chybět, na kvalitě vlasů se to viditelně musí projevit. A nejen na vlasech - ty jsou už jen indikátor. Typicky když je problém s vlasy tak je na vině zásadní nedostatek železa. To je dnes hodně častý problém - železo je ničeno hlavně mlékem a mléčnými výrobky, nesnáší se s vápníkem. Pomáhá mytí vlasů šamponem z kopřiv: sampony.heureka.cz/... Ještě více pomáhá mytí vlasů nálevem z kopřiv, lze udělat až porostou - kopřivy obsahují velké množství železa, někdo si proto vaří i tzv. kopřivový špenát.

Ale úplně nejdůležitější je dostat nějaké železo do organizmu. Tablety jsou nanic, doporučuji koupit jáhly a vařit si z nich kaši. Jedna miska třeba ráno a hladina železa se v řádu týdnů srovná. Výhoda také je, že jsou zásadité. Nejíst v kombinaci s mlékem nebo mléčnými výrobky. Doporučuji si k tomu koupit i dýňová semena - obsahují zinek, ten je pro kvalitu vlasů také důležitý. Zkuste omezit cukr a vše slazené, včetně umělých sladidel - překyselují organizmus, v kyselém prostředí vlasy také špatně rostou.

jdetok

další výborné rady...ano je to tak...podepisu ji se pod to také...překyselení je zhouba a základna všech degenerati.chorob...což vám žádný lékař neprozradí,protože v zásadě vědí prd o tom,proč nemocníme a chřadneme...problém se železem naše populace má enormní stejně jako s vápníkem...Jsme absolutně chudokrevní přitom je v nějaké podobě MASO denně na našem talíři (což potvrzuje praxi,že maso nám Fe OPRAVDU nezabezpečuje..) právě naopak.,totálně nás překyseluje... to samé platí u CA (vápníku) trpíme předčasnou osteor...a problémy s pohyb.aparátem..máme akutní a latentní nedostatek vápníku..přestože denně konzumujeme mléčné výrobky...správný vápník je ovšem pouze v ovoci a zelenině.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]