Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,
před lety mi manžel koupil kožený kabát - světlá počesaná kůže - vypadá jako samet nebo jak bych to popsala. Bohužel nás v obchodě neupozornili na impregnaci, kterou jsem neprovedla. Kabát je po jediné zimě nepoužitelný. Je totiž v krajích zřejmě ošoupaný od kalhot, takže vypadá jako hodně špinavý. Vidět je to dost, nemohu dělat, že je to ok. Dala jsem ho do obyčejné čistírny a zaplatila za nic, protože nic nevyčistili. V prodejně s kůží mi doporučili zkusit jakýsi gumový kartáček, kterým to ale stejně nešlo úplně vyčistit. A že prý nic jiného to nevyčistí. Prosím poraďte, jde s tím něco dělat?
Díky Zuzka
Na kousku v rubu vyzkoušejte vlhkou švédskpou útěrku. Když mi vyčistí boty z broušené kůže, musí dokázat i jemný materiál na kabátu. Vyčistí na botách i čáry od druhé podrážky i modrou barvu od džín. Je potřeba útěrku velice často obracet a mácht v kbelíku s čistou, teplou vodou. Ne pod kohoutkem, proudem vody. Hodně vymáchat, vykroutit. Pak nechat do druhého dne uschnout a nastříkat impregnací.
Jen si nejsem jistá, jestli to po čistírně pustí. Stejně je to divné, kožíšky, kterým se říkalo dubeňáky, čistírna vyčistila. I kolem kapes a knoflíků. Teď jsem si vzpomněla, oni ho v té čistírně snad i přibarvili. Měla jsem krátký, jako bílé kafe a po čistírně byl jako nový..
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.