Bramborové knedlíky bez vajec - vegan

Od: Datum: 11.03.14 14:01 odpovědí: 6 změna: 11.03.14 16:02

Ahoj,

nežiju v ČR a je trošku těžké sehnat některé suroviny, navíc je přítel vegan. Zkoušeli jste někdy bramborové knedlíky bez vajec, popřípadě co k tomu? Aby to splňovalo veganské nároky, ale bylo to trochu české jídlo? Nápady? Děkuju


Seznam odpovědí:
 
moment čekejte prosím, probíhá přenos dat...
Zobrazení struktury odpovědí v otázce
Skrytí struktury odpovědí v otázce
Zobrazení struktury odpovědí v otázce

 

Odpovědi na otázku:
Datum: 11.03.14 14:10
avatar

Ne, nešlo. Klasická česká kuchyně není v žádném případě slučitelná s veganstvím ani s podobnými zločiny proti vlastnímu tělu.

Ohodnoceno: 13x
 
Od: rio
Datum: 11.03.14 14:57

Když o tom nic nevíte, tak mlčte...není vegan, protože by to byla jeho volba! Chytrej jako vy, může být každej

Datum: 11.03.14 15:35
avatar
Souhlasím s jethro. Vegetarián dejme tomu, ale vegan? Já mám rád maso a nechápu lidi co říkají, že je to vražda. Tento salát musel umřít, abys ty mohl být veganem :D Teď vážně, Česká kuchyně opravdu nemá s veganem nic společného. Ale doporučuji podívat se na internet po nějakém chutném "veganském" jídle. To by bylo asi nejlepší :)
Ohodnoceno: 2x
 
Datum: 11.03.14 14:30
avatar

Z brambor a mouky jedině udělat lokše (bramborové placky) a na to povidla s mákem, ovšem vegani si to asi nepokapají husím sádlem, což je škoda, protože tak se to patří a je to dobré.

(Jethro, já Vás mám ráda! :) )

Ohodnoceno: 1x
 
Datum: 11.03.14 15:46
Zdravím. Vajíčka v bramborovém těstě nejsou nezbytností. Pokud použijete dostatečně škrobové brambory, pak celistvost zajistí onen škrob spolu s moukou. K tomu zelí nebo špenát, smaženou cibulku... a už mě nic jako masožrouta nenapadá... M
Ohodnoceno: 2x
 
Datum: 11.03.14 16:02
avatar

Naloupat si brambory,menší polovinu uvařit a pomačkat,druhou nastrouhat a vymačkat z nich vodu.Po vychladnutí vařených brambor dát vymačkané nastrouhané,osolit a rychle zpracovat.Dělám knedlíky velikosti pinpongového míčku,trochu je zmáčknu a dávám do vařící vody.Vařit pomalu 20min.Hodí se ke všemu masu /když jsem si nebyla jistá,že nemám správnou konzistenci těsta,tak jsem přidávala trochu bramborové mouky,po létech vaření už poznám,kdy je těsto ok./

Ohodnoceno: 1x
 

 

 

 

 

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz

 
Copyright © 2004-2016 Poradna Poradte.cz. Všechna práva na poradně Poradte.cz vyhrazena.