Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,
podařili se mi v poslední době párkát palačinky, které byli tvrdé. Ne že by byli připečené, ale prostě vyšli suché, lámajícíse při stočení.
Včera jsem zkoušel dělat dle receptu z internetu 500ml mléka, 2 vajíčka, 220g hladké mouky, špetka soli. Nechal jsem směs odstát 30min a pak začal smažit na oleji.
Uvažuji jestli té mouky ubrat nebo přidat aby ty palačinky byli ok.
Můžete mi prosím poradit?
Děkuji
Když dělám palačinky, tak rozšlehám žloutky s trochou cukru, přidám trochu mouky, mlíko, (sůl, muškátovej oříšek, vanilku...) a sníh z bílků. Palačinky potom jsou nádherně nadýchané. Náplň dělám tak, že smíchám tvaroh s moučkovým cukrem a přidám tam hroznové víno a broskve nakrájené na kostičky. Dám náplň na půlku palačinky a překlopím druhou půlkou. Potom stačí posypat trochou moučkového cukru.
doplněno 11.03.14 07:48:Ale ta práce s tím se vyplatí. Taky jsou dost syté, takže stačí dvě a máte plný břicho :D
doplněno 11.03.14 08:10:Tady celý recept, kdyby se někomu chtělo, koukám, že to dělám krapet jinak, ale to nevadí. Je to od babičky, ta to má z nějakého časopisu.
4 žloutky smícháme se 150 ml mléka, přidáme 4 lžíce mouky (polohrubé), vanilkový cukr a sůl (+citronovou kůrou podle chuti). Bílky rozšleháme s 1 lžící cukru (krupicového) a uděláme sníh, který vmícháme do těsta. Pánev musí být hodně horká, tyhle palačinky mají být nadýchané (ne tenoučké).
Tvaroh (1 vanička) promícháme s vanilkovým cukrem a trochou smetany nebo mléka (podle chuti), popř. moučkovým cukrem (prostě podle toho, jak to chcete sladké a řídké, já tam dávám asi půl kelímku smetany a nějaké 2 lžíce cukru). A přidáme nakrájené ovoce (my děláme broskve a hroznové víno).
Kolikokoli, ty vaše palačinky, to už nelze nazvat bleskovým hlavním jídlem. To je mimořádný smažený dezert pro náročné.
Nikdy jsem do těsta na palačinky nedávala cukr. Ale včera jsem to udělala a byly strašně rychle tmavé. Budu se držet své zkušenosti a pocukruju až hotové, sbalené.
Clovek se tu vzdy neco priuci, nekdy to vyzkousim. Ja smicham od oka mouku, curk, mleho a vajicko ci dve podle mnozsti a hura na smazeni. "Tekutost" mam jiz v oku tak, aby se rozlili po cele plose a zaroven se netrhaly. Hadam, ze tazatel je smazi moc dlouho. Ja otacim hned jak vidim, ze mam horni cast pevnou, ne tekutou.
doporučil bych: 2 hrníčky polohrubé, 1 vejce, špetku soli, trošku cukru, 1/4 hrníčku oleje a vody podle konzistence.
Z toho co píšete máte dobrý recept, ale problém je v tom, že těsto je buď moc tuhé nebo ho děláte dlouho. Jakmile palačinka změní z jedné strany barvu, hned otočit, po dalších 20 sec (?) sundat. I kdyby byla bílá Někdy jsou jakoby křupavé, ale stačí je nechat pár vteřin odpočinout a jsou měkké.
mouky neubírat, ta tvoří většinu spíše mléka... za mě vody, nelze poznat rozdíl a profíci je dělají z vody... možná Polreich by umřel, ale jen kvůli hře jak je to úžasně domácí
poradte.cz/...
Dobrý večer. Od té doby co jsem dostala recept na palačinky z kefíru, tak doma jiné nechtějí. Jsou měkounké, jemné.
Posílám recept, kdyby jste chtěl vyzkoušet. Jinak Váš recept je dobrý, taky jsem je tak dělala.
1 kefír (500 g)
25 dkg polohr. mouky
2 vejce
1 rovná lžička jedlé sody
špetka soli
2 lžičky cukru
Dobrý večerMám stejný recept v hlavě již léta a palačinky jsou vynikající
Nevím,kde byste mohl dělat chybu...Snad jen,já to těsto vyšlehám el.šlehačem.
Palačinky u nás dělá manžel a za dobu co se snaží, má svůj recept- 1/4 l mléka, 3 lžíce hladké mouky, 1 lžíce polohrubé mouky ,1 vejce, špetka soli, čajová lžička mletého cukru. V misce metlou rozšlehá, pokud se mu to zdá husté, přileje mléko nebo vodu. Rozpálí pánev co je pouze na palačinky, když je rozpálená, vytře ji olejem a pak malou naběračkou naleje těsto a pohybem pánve ho nechá rozlít po celé ploše pánve, palačinky otáčí vyhozením, množství je 5-6 velmi tenkých palačinek.
doplněno 10.03.14 10:49:Přiznám se bez mučení, já to neumím. Když vidím jak to má řídké, říkam si, že z toho přece nemůže být palačinka. Manžel a vnučka je mají rádi s jahodovou marmeládou, já s opraženými ořechy a zakysanou smetanou.
Liduš, už jednou jste tenhle recept psala a já jsem ho vyzkoušela. Palačínky jsou skvělé. Ponorákem rozmixuji ve velkém půllitrovém hrnku a nechám klidně 2 hoďky postát, aby vyšly bublinky a těsto bylo hladké. Smažím na pánvi s vločkou másla, jen pro vůni. Dobrá pánev je k nezaplacení a zmažení naprosto bez omastku je nejlepší. Palačínka by něměla mít ani zlatou, ne tak hnědou barvu. Pak je tvrdá.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.