Nejste přihlášen/a.
Ahoj... jsem už vážně uplně bezmocná, asi dost z vás to taky zažilo. Ano, ČERNÉ TEČKY na nosy a kolem nosu. Já už vážně nevím co s tím... Mám pleť smíšenou, T-zónu mastnou, tudíž větší výskyt pupínků a teček. Vůbec nevím co s tím, nic vůbec nic nepomáhá. Ani na beďary ani na tečky. Nejdříve jsem měla čistící gel s kartáčkem od Garnieru, nebudu radši se vůbec rozepisovat, větší katastrofální výrobek jsem dlouho nezažila! Pak pleťové masky, dobře hodnocené od Baley, jsou lepší než ty drahé, ale stejně nepociťuju žádný efekt, žádnou změnu?! Dnešek jsem strávila hledáním na internetu...a akorát jsme naštvaná! Zkusila jsem napařování s levandulí a kapkou tea tree oleje, jistě 10 minut napařování a na nic, tečky mi vymáčknout nejdou, prostě to nejde! Pak jsem si napatlala na nos a okolo med. Prý že med na sebe nalepí nečistoty a tečky vytáhne. Haaaa akorát jsem měla od medu svetr a obličej pak zarudlý. Na akné si tamponkem také dávám každý den tea tree olejíček a také bez efektu, akorát se mi víc vysušuje pleť okolo. Pleť mám strašně smíšenou, takže ani nemůžu používat jeden výrobek na jednu konkrétní věc. Mám černé tečky na nose a v záhybech kolem nosu, uhráky pod očima kolem nosu a kolem pusy, začervenalá místa na tvářích, k tomu se mi vysušuje pleť, dělají se mi šupinky a hodně suchá místa v koutcích úst a kolem pusy, nahoře mezi obočím a nahoře na nose... Teď jsem si ještě zkusila drhnout tím kartáčkem od garnieru nos, ale na nic! To dopoužiju tak na nohy, na nic lepšího to není! Katastrofa! Mám i nějaké čistící vody z Rossmana a pak jsem měla nějakou bylinnou, byly na obrázku levandule.
A to nejlepší na závěr, byla jsem u kosmetičky, ta mi "udělala" různé masky, vosk, vyďovala černé tečky a beďary... No a mám pocit, že na mě naflákala tu nejlevnější možnou kosmetiku, která je k sehnání plus vodu, chvíli se mi vrtala nehtama na obličeji a pak si za to řekla 4 stovky. A efekt? Nulový, naopak mám pocit, že teček mám víc.
No a jestli jste si teď představili můj obličej, tak si asi dokážete představit, jak vypadam a jak jsem z toho nešťastná! Tohle píšu ve velkém vzteku, takže se moc omlouvám, jestli je to nesrozumitelné nebo chyby v textu...
Ale já už se fakt stydím před někoho jít, tváří v tvář. Fakt stydim, nevím co na ten "ksicht" už dát, abych ho měla normální, bez jakýchkoli sr*ček s prominutím ... Mimochodem nemaluju se a tím, že začnu na sebe patlat makeup, tím to nezachráním, možná to chvíli nebude tolik vidět, ale pak to bude taková hrůza, že to ani nepřekryju a bez toho budu vypadat jak příšera. Začala jsem používat BB krém, ale to samé platí o tom, nejdřív potřebuju mít pleť alespoň téměř dokonalou bez toho.
Prosím vás holky, můžete mi doporučit nějaký třeba domácí recept co pomáhá, nějakou kosmetiku (která mi neudělá, nebo spíš mojí mamce díru do peněženky), co fakt pomáhá, tečky zmizí beďary zredukují? Krémy, peelingy, masky, cokoliv! Já už si vůbec nevím rady...Našla jsem dobré recenze na čisticí vodu Bioderma Sensibio H2O, ale stojí to dost a obávám se, že je to jen při odličování a ne na pupínky a tečky?
Zachraňte mě, už si nevím rady... Díky za odpovědi, L. 17let
Poradila bych recept na vyčištění pleti,který dělám 2x do týdne: vezmu asi 2 kávové lžičky moučkového cukru a když se jdu sprchovat, tak rozpařím teplou vodou obličej,pak si lehce namočím ruce a cukr nasypu do dlaní a tím si masíruju( docela drasticky celý obličej,tím odstraním staré buňky,promasíruju obličej a uvolním póry,vyčistím všechem binec.Pak vezmu kvalitní krém a vmasíruju ho na obličej.Je to drastická metoda, ale mám pleť čistou, bez vrásek,bez teček.Nebo zajděte na kosmetiku na celkové hloubkové vyčištění pleti a pak už to doma jen udržujte...
Opravdu mouckovy? ja bych typovala spis krupicku, jakoby peeling..nekdo dava i namletou kavu apod.
Chtělo by to fotku, protože takhle nevím jak ten problém vypadá, a to co ty vidíš jako velký problém tam možná žádný není. Jinak existují pásky, které nalepíš na ty černé tečky, a pak pomalu sloupávat a oni se nalepí na ty pásky a lezou z děr jako malí hadi. Všechno zůstane na těch páskách, to je svinstva, to by ses divila.
Ahoj, já mám asi stejně nemožnou pleť, někde suchou, s šupinkami, jinde mastnou aknózní...
Co jsem vypozorovala, na akné a černé póry pomůže jediné - ani jedno nípnutí, nechat pupínek dozrát, pak vyčistit. Tím že se vymáčkne - i pór, nečistota se díky zmáčknutí dostane dolu do krve a cévkami se roznese dál. Jakou pleť mají tví rodiče?
Na pleť je vynikající medová maska (trochu medu mírně rozředit vodou a namazat na obličej) anebo také maska z droždí (opět -kvasnice lehce rozředíme).
"ildika" Masky jsou to sice dobré ale obě póry stahují a tazatelka potřebuje spíš opak. Doporučila bych změnit kosmetičku, čištění pleti (černé tečky) dělá ta moje jakousi jehlou s odsáváním, nikdy mi nic nemačká svými nehty. Nejdřív obličej napaří, vyčistí a pak teprve dělá masku, po ni masáž a namaže krém. Koupí těch čistících pásků z reklamy sice nic nepokazíte ale aby to mělo efekt, musíte častěj opakovat a neušetříte.
Radila bych najít si jinou lepší kosmetičku a chodit k ní aspoň jednou měsíčně. Pokoušet se o něco doma je jen mrhání penězi a časem a také ta levná vyjmenovaná kosmetika je celkem k ničemu. Moje kosmetička nejdřív pleť vyčistí a změkčí, udělá báječnou masáž, pak vynípe co jde, nakonec dá masku a ještě zahřívá nějakou lampou. Člověk odchází z krásnou jemnou vyčištěnou pletí, po nějakém nípání ani stopy. Ale taky už jsem zažila kosmetičku, od které jsem chodila kanálama, protože jsem odcházela roznípaná, jak by mě napadli vlci.
Na černé tečky na nose mně upozornila dcera. Když jsem si prohlédla frňák ze stran, tak tam byly. Nepoužívám mejkap, tudíž se ani neodličuji a nepoužívám žádné pleťové mléko, či vodu. Ráno si meju obličej rukou studenou vodou, natřu polomastným krémem. Večer teplou vodu vodou a žinkou. Jednou začas žinkou s mýdlem párkrát přejedu nos. Pleť mám sice dobrou, ale mýdlo nesnáší. Nos pak musím hne namazat, protože to mýdlo stahuje. Mám problém i s kůží na rukou, osvědčil se mi Dowe a ten používám i na ten nos. Horší než černé tečky jsou ty pupínky. Na ty pomáhá jíst droždí. Stačí kousek, tak cm3 jednou za den. Chutná to sice blbě, ale dá se to snést. V žádnám případě bych pupínky nenípala, to bude ještě horší. Přeju hodně zdaru v boji s pletí
Černé tečky nejsou nějaké kuličky, které po opláchnutí nějakou kouzelnou vodou vypadnou ven. Jsou to ucpané póry, buď to vymačkat, což je ale velmi bolestivé zdlouhavé a stejně vymáčknete jen trochu. Doporučuji speciální "náplasti"například z dřevěného uhlí nebo bambusového apod. dobrých věciček, fakt to pomáhá!
Nějaké odkazy:
Tohle nevím jestli je 100%ní ale dá se to vyzkoušet studentpoint.cz/...
Obrázky:
přeji pěkný den
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.