Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

 

Jak dlouho vydrží maso v lednici

Od: susenka* odpovědí: 12 změna:

Dobrý den, jak dlouho vydrží rozmražené maso dlouho v lednici?

 

 

12 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

 

 

hodnocení

1x
avatar jethro

Já bych maso zpracoval hned po rozmrazení. Určitě ne dýl než 24 hodin.

doplněno 08.03.14 13:48:

Taky možná záleží na tom, v jakém stavu bylo maso před zmrazením - jestli čerstvé nebo už trochu, řekněme, vyzrálejší? :)

 

hop®
hodnocení

1x
avatar hop
Dokud mu nenarostou nozicky a samo neodejde! :-D
Ale pokud ma byt pozivatelne, tak ten jeden den, maximalne dva, ale to uz bych ho peclive "ocuchal" a premyslel, jestli ho radeji nevyhodim...
doplněno 08.03.14 15:47:

Psům je to jedno. Příště to dejte do rubriky Zvířata - Pejsci...

 

moula*
hodnocení

0x

Já rozmražené maso naklepu na řízky a naložím je do takové majdy z česneku, Solamylu, vejce, hořčice, pepře, oleje(vše rozšlehat v mixeru), uchovávám v lednici a smažím to když mám chuť klidně i desátý den. Pokud k rozmraženému masu nemůže vzduch(je v igelitovém pytlíku bez vzduchu), tak určitě 4 dny.

Ono to není tím, že do pytlíku nemůže vzduch, on tam může-to byste musel maso uchovávat ve vakuu. Ty biochemické procesy se zpomalují tím, že to maso naložíte do té, s prominutím, srajdy.

moula*

Nesouhlasím s vámi a tvrdím, že pro biochemické změny v mase jsou, pominu-li kontaminace, důležité teplota a přístup vzduchu. Doporučuji vám udělat zkoušku a dát plátek masa bez obalu na talířek a druhý kousek masa dát do mikrotenového sáčku a vytlačit vzduch. A dát je vedle sebe do ledničky a třeba po pěti dnech porovnat senzorické vlastnosti kousků masa. Troufám si tvrdit, že to v igelitovém sáčku bude normálně poživatelné po tepelné úpravě a to bez obalu že ihned vyhodíte !

 

hodnocení

0x
avatar ernie

Souhlas s ostatními, některá masa k přípravě mají být uleželá, ale víc jak den dva určitě ne.Ono už po porážce začínají v mase biochemické procesy, natož po rozmrazení...

 

cuca*
hodnocení

0x

Priklanim se k tomu, ze pokud ho nezpracujete tyz den, nebo ho na 2dny nenalozite do marinady, tak uvarte druhy den k obedu ci veceri.

Nejsme vsichni tak bohati, abychom si mohli dovolit vyhazovat maso.

doplněno 08.03.14 15:37:

No vidite susenko.takova informace az nakonec :)

My vam ho tady marinujeme a vy ho mate pro psa.

No i proto to chce co nejdriv zpracovat.kdyz to delate pro sebe tak ho tepelne upravite.jestli to davate pejskovi syrove, mohla byste mu taky privodit nejake zdr.nasledky.prinejlepsim zkazeny zaludek..

Mrazte si maso po porcich, at ho nemusite dlouho skladovat v lednicce.


doplněno 11.03.14 16:42:

Susenko, zdr.problemy nemyslim syrovym masem, nybrz pokud by to syrove maso bylo uz trochu "jeté"

susena

Já to maso mám syrové pro psa..

susenka*
hodnocení

cuca - Nevím, proč bych mu tím měla přivodit nějaké zdravotní problémy?

moula*

Susenko, vy nevíte, že psi si běžně maso-kosti zahrabávají do země a vyhrabávají a žerou až jsou pro ně zralé?!

susena

moula - No můj pes to syrové maso sežere během vteřiny, takže ani na to nemá čas.. :D

 

martin1965*
hodnocení

0x

Vydrží přesně tak dlouho, jako sníh na našich sjezdovkách - tj. podle teploty - čím vyšší teplota, tak tím méně vydrží. Takže to chce dobrou lednici a pro kontrolu teploměr. (nejlepší teplota je kolem nuly - maso nezmrzne a vydrží docela dost dlouho - samozřejmě trvanlivost mohou zvýšit různé konzervanty, ale to už je zase jiná.

doplněno 09.03.14 01:43:

Jinak byste se divili, ale třeba maso z Argentiny k nám jde několik měsíců (nezmražené), a dost lidí si na něm libuje.

 

 


 

 

 

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]