Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, jak dlouho vydrží rozmražené maso dlouho v lednici?
Psům je to jedno. Příště to dejte do rubriky Zvířata - Pejsci...
Já rozmražené maso naklepu na řízky a naložím je do takové majdy z česneku, Solamylu, vejce, hořčice, pepře, oleje(vše rozšlehat v mixeru), uchovávám v lednici a smažím to když mám chuť klidně i desátý den. Pokud k rozmraženému masu nemůže vzduch(je v igelitovém pytlíku bez vzduchu), tak určitě 4 dny.
Ono to není tím, že do pytlíku nemůže vzduch, on tam může-to byste musel maso uchovávat ve vakuu. Ty biochemické procesy se zpomalují tím, že to maso naložíte do té, s prominutím, srajdy.
Nesouhlasím s vámi a tvrdím, že pro biochemické změny v mase jsou, pominu-li kontaminace, důležité teplota a přístup vzduchu. Doporučuji vám udělat zkoušku a dát plátek masa bez obalu na talířek a druhý kousek masa dát do mikrotenového sáčku a vytlačit vzduch. A dát je vedle sebe do ledničky a třeba po pěti dnech porovnat senzorické vlastnosti kousků masa. Troufám si tvrdit, že to v igelitovém sáčku bude normálně poživatelné po tepelné úpravě a to bez obalu že ihned vyhodíte !
Priklanim se k tomu, ze pokud ho nezpracujete tyz den, nebo ho na 2dny nenalozite do marinady, tak uvarte druhy den k obedu ci veceri.
Nejsme vsichni tak bohati, abychom si mohli dovolit vyhazovat maso.
doplněno 08.03.14 15:37:No vidite susenko.takova informace az nakonec
My vam ho tady marinujeme a vy ho mate pro psa.
No i proto to chce co nejdriv zpracovat.kdyz to delate pro sebe tak ho tepelne upravite.jestli to davate pejskovi syrove, mohla byste mu taky privodit nejake zdr.nasledky.prinejlepsim zkazeny zaludek..
Mrazte si maso po porcich, at ho nemusite dlouho skladovat v lednicce.
Susenko, zdr.problemy nemyslim syrovym masem, nybrz pokud by to syrove maso bylo uz trochu "jeté"
Susenko, vy nevíte, že psi si běžně maso-kosti zahrabávají do země a vyhrabávají a žerou až jsou pro ně zralé?!
Vydrží přesně tak dlouho, jako sníh na našich sjezdovkách - tj. podle teploty - čím vyšší teplota, tak tím méně vydrží. Takže to chce dobrou lednici a pro kontrolu teploměr. (nejlepší teplota je kolem nuly - maso nezmrzne a vydrží docela dost dlouho - samozřejmě trvanlivost mohou zvýšit různé konzervanty, ale to už je zase jiná.
doplněno 09.03.14 01:43:Jinak byste se divili, ale třeba maso z Argentiny k nám jde několik měsíců (nezmražené), a dost lidí si na něm libuje.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.