Dobrý den, chtěla bych se zeptat, jestli ještě vyrostu...Věřím 164 cm a za poslední rok jsem vyrostla o pouhý centimetr a zrovna v mém věku 14ti let mám vyrůst nejvíc.. Achjo..mamka má 175cm a taťka 183.. 18ti letý brácha 189.. První menstruaci jsem dostala měsíc před 13 narozeninama a pravidelnou ji mám už asi rok...někde jsem četla že po menstruaci už se nevyroste..co vy na to? Budu vysoká? Když jsem byla malá (8,9let) patřila jsem mezi ty vysoké, teď zastávám a mám z toho komplexy...hodně mě to trápí Co mám jíst a delat abych vyrostla?
Ahoj. Začnu od konce. Stravou růst neovlivníš (alespoň ne do výšky ). Vzhledem k tomu, že jsi z rodiny vysokých, určitě ještě vyrosteš. Kdyby to mělo být jen pár centimetrů, tak se svět nezboří. Já jsem vyšší jen o 4 cm a nemyslím si, že bych byla nějaký prcek . Ono shánět prodloužené kalhoty také není žádný med. A nezapomeň, že se říká, co je malé je milé... M
Čím víc vyrostete, tím z menšího množství kluků si nudete moci vybírat. 164 je optimální výška. Určitě ještě vyrostete, ale moc cm už bych si na vašem místě nepřál. Můj ideál je, když ženská obleče velikost 36, max 38.
Pro holku idealní výška není co řešit .. ještě o něco asi povyrosteš ale bude to asi jen pár centimetrů .. na to ale tady nikdo nedokáže 100% odpovědět... pokud by tě to hodně trápilo tak ti může říct odpověď tvůj lékař .. podle rengenu ruky určí zdali ještě vyrosteš nebo se růst už ustálil.
doplněno 08.03.14 11:08:
jinak někdo přestane růst ve 14ti letech jiný v 20 letech znám lidi co se opravu i v 20 letech najednou vytáhli
Třeba u nás je generace od generace vyšší, a rostlo se až do osmnácti let (otec 170, já 175, syn 183, matka 166, manželka 170, dcera 172, rodiče manželky 178/174) takže z toho vyvozuji, že spíše rosteme.
Holky rostou maximálně 3 roky od první menstruace, takže ještě šanci máš! (toto je oficiální informace od ortopeda - řešili jsme to kvůli skolioze dcery)
164cm je pohodová výška, netrap se tím... (já vím, modelky...ale to je něco jiného...)
Nic si z toho nedělej, já mám 24 let a měřím jen 152 cm. A to je teprv malá výška. Nic mi nesedí, kalhoty musím zkracovat, boty (kozačky) nezapnu kolem lýtka, protože mám oblou část v jiném místě apod. A to "nejhorší" můj přítel má 191 cm. :D A jde to.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.