Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Prostříhat vlnité vlasy?

Od: andilek432 odpovědí: 11 změna:
zdravím slečny ovečky :)
pokud máte na hlavě vlnité či kudrnaté vlásky někam k oblasti ramen, jako mám já, určitě víte, že jsou-li vlasy hodně objemné a je jich příliš, tvoří nevzhlednou helmu, která nejde zkrotit, a když foukne... tak to to je úplně v háji :)
žehlím vlasy all day all night... ale prostě to nikdy nebude (a kdyby bylo, tak to nezůstane) tak rovný, jako to mají jiné holky od přírody...já vám tak děsně závidím, spolužačka má rovné vlasy jako dráty až k zadku od přírody a mně prostě vždycky zabolí, že já je nikdy nebudu mít, protože jsem se musela narodit s afrem... :(
Byla bych ráda, kdybych si vlasy mohla přestat žehlit (každý den 10 min) a i tak jít ven a nevypadat... no hrozně :).. mám to prostříhat? :) mám šikovnou kadeřnici, ale i vaše názory si ráda počtu... a můžete mi i napsat, jaký typ vlasů máte a Jak jste spokojené :)
a protože i přes každodenní žehlení mám vlasy docela zdravé, přemýšlám o ombre (přirozená barva čokoládově hnědá, ombre bych chtěla blond)... co si myslíte o ombre styly?

11 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

Ahoj Andílku:)Asi tak,kudrnaté vlasy,krásné vlasy.Pouze /jak to jen říci/ se nalézáš v době,ve které jsou momentálně moderní rovné vlasy.Já mám své přírodní vlnité,občas si je také žehlím,ale stále více si uvědomuji,že žehlička je rapidně ničí:(Ještě budeš plesat radostí,až nastane čas opět moderních kudrlinek.To zase zapláčou ty s těmi rovnými.Aby byly in,tak musí chodit na trvalé ondulace,které jsou taktéž velice zatěžující pro vlasy a jejich kvalitu.Ombre styl je velice hezký,jdi do něj ;)

hodnocení

1x

Vlnité/kudrnaté vlasy vypadají rozhodně líp než rovné. Už jen z toho důvodu, že takové vlasy jsou zajímavější, členitější, víc vybočují z řady, nepůsobí tak upjatě. Nelibí se mi ta dnešní móda ulízaných rovných splihlých vlasů. No ale je asi normální, že chceš rovné vlasy - je to jednoduše z toho důvodu, že máš vlasy vlnité. Každý chceme to co má ten druhý. Já třeba mám vlasy jako dráty, úplně rovné a spíš bych bral aspoň trochu vlnité :)

Asi nejlepší je naučit se nosit vlasy jaké máš a neřešit to. Statisticky jsi na tom i celkem dobře - samozřejmě neznám Tvou konkrétní povahu, ale ze zkušeností z okolí pozoruji, že holky s kudrnatými vlasy jsou takové živější, mají většinou lepší náladu a víc se smějí => jsou příjemnější a oblíbenější. Holky s dokonale ulízanými rovnými vlasy jsou spíš takové sebestředné, namyšlenější, příliš se zabývají sebou a málo okolím, víc řeší různé nesmyslné "depky".

Příklad třeba ve videoklipu dole - schválně která z těch dvou zpěvaček je na první pohled zajímavější a taky samozřejmě hezčí? :)

maj*

a tady je vidět, že to co nám nanadavají média tak lidi opravdu dlabou ;) nekoukejte na povahu lidí podle vlasů PROSÍM VÁS! :D !

hodnocení

1x

Několik let jsem takové vlasy česala své dceři. Vím, že to nebylo jednoduché období, nejen kvůli výběru účesu, ale kam přišla, všude budila pozornost a někdo si na ni chtěl sáhnout. Toto období krepatých vlasů si "užila" asi od 10 do 17 let. Pak se vlasy samy (asi hormonálním vlivem) téměř narovnaly.

Krátké vlasy jsme zavrhly obě, hlavu by měla jako kouli. Starší kolegové si vzpomenou na americkou černošku Angelu Davisovou. Polodlouhé vlasy pod uši by také nebyly pěkné, množství krepatých vlasů stejně nesplihne a žádný prostřih v nich není vidět. Dcera tedy nosila vlasy po ramena a delší. Někdy copy, někdy culík vzadu, nejhezčí byl účes s výraznou čelenkou.

Protože píšete o spolužačce, možná se vám vlasy také časem přirozeně spraví. Pravděpodobně se to stává, v naší rodině v dětství byla a pak v dospělosti už nebyla takhle kudrnatá i moje babička.

hodnocení

1x

Zdravím,,jsem kaděřnice a ráda ti poradím. Pokud máš vlasy krepaté ,,nechej si udělat trvalou a ty vlasy přinutíš ,aby se přizpůsobily trvalé. Měli jsme jednu holku na učňáku a ta to takhle řešila po celou dobu. Te ď nevím ,,jestli jí to ještě vadí ,,,nevidím ji už.Nebudeš mít vlasy krepaté,ale pouze vlnité...

doplněno 08.03.14 15:06:

dodatek,,všimni si,že lidé ,kteří měli vlnité vlasy v mládí ,,na stáří je už mají rovné.Takže jinak čekat ..Ale vlasy si neprostihávej budeš mít samé štětičky ,,a budou ti pak trčet..a nazvedávat stávající vlasy.

vlasatec*
hodnocení

0x
Neporadim ti jen jako kluk můžu říct že se mi ovečky líbí, ale jen ty delší... aspoň na ramena.

ma*
hodnocení

0x

Jak já Vám se svýma nudnýma rovnýma vlasama závidím! :D :) a pamatuji si, že kamarádka u kadeřníka také prostříhávala :) já tu a tam naopak "vlním", ale stejně to vydrží jen než vyjdu ze dveří :)

lidus*
hodnocení

0x

Před týdnem byla v porodnici u své maminy na návštěvě 10letá holčina, ty vlasy, to byla prostě nádhera, mamina říkala, že udržovat tu hřívu je náročné a holka už teď žehlí vlasy aby byly rovné. Jak já, vám kudrnatým holkám, závidím. Je to k vzteku, "pán Bůh" se nás žádné nezeptá jak chceme vypadat a pak jsme věčně nespokojené. Nechte si poradit od dobré kadeřnice, ta ví jaký máte obličej a co vám bude nejvíce slušet ale věřte tomu, že ta spolužačka vám to afro závidí.

martinaa*
hodnocení

0x

Andílku, sice nejsem kadeřnice, ale já bych vlasy neprostříhávala. Prostříhané vlasy se totiž opticky odlehčí a jakoby získají na objemu, což ty určitě nepořebuješ...

Chtělo by to fotku, protože co si o svých vlasech myslíš ty, to není moc důležité:) Důležité je, jak to vypadá a co si o tom myslí ostatní, samozřejmě nám, co máme většinou rovné a u moře vlnité vlasy se ty kudrnaté zase líbí.

xy
hodnocení

0x

na mých vlnitých vlasech mi vadí, že vypadám pořád neučesaně, ať dělám co dělám. krátké, nebo delší, ani vítr nemusí být. no a vidět mě , když vylezu ráno z postele, to je šok i pro mě :)) . závidím kámoškám , co trochu potřesou hlavou, a je upraveno...

kolegyni v práci s rovnými vlasy nevidím za celý den, že by se učesala:) a vypadá pořád tak dobře..

u mě vlnité vlasy nejsou krásné splývavé vlny, ale chemlonový " květák " :))

wanesa*
hodnocení

0x

Já nemám tedy afro ale svoje vlasy mám hodně vlnité a už to asi 6 let řeším u své kadřnice Wela tak,že mi vždy jednou za půl roku udělá narovnávací trvalou.Výsledek je super.Máte úplně rovné vlasy,v dešti se ještě víc narovnávají a ne jako dřív,že jsem po dešti byla jako ovce.Zkuste to.Ale počítejte s tím,že tato trvalá vydrží tak půl roku,a stojí cca 2500Kč.V Praze stojí samozřejmě okolo 5000Kč.U nás v Sokolově je to za půlku.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]