Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak přestat kojit?

Od: jajkaa* odpovědí: 10 změna:

Dobrý den , kojím dcerku a chtěla bych jí přestat kojit,ale nevím jak to mám udělat.Děkuji za odpověďi..

10 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hahanaj*
hodnocení

2x

Jak radí hoummy - pomalu nahrazovat ,ale pokud máte mléka dost - je škoda přestávat kojit- přeci jen je to hned po ruce a bez práce a hlavně zadarmo . Ale to musíte vědět vy sama.

hodnocení

1x

To byste měla řešit především se svou dětskou lékařkou. Jinak je spousta info na netu jako na babyweb.cz atd.

hoummy*
hodnocení

0x

Zmenšovat dávky a postupně nahrazovat jiným jídlem, až to nahradíte úplně.

dery*
hodnocení

0x

Kamarádka dokojovala, už chtěla přestat, kojila už zřídka a jednou si na oslavě dala pár skleniček.

Malýmu to nechutnalo a od té doby bylo po kojení :-D

ron*
hodnocení

0x

Dobrý den.

Nepíšete, jak stará je Vaše dcerka. Ne vždy dítěti prospěje přechod na umělou stravu. Opravdu bych se poradila s dětskou lékařkou, je-li tento krok vhodný. Lékařka Vám i poradí, jakou stravu máte dítěti připravovat. Já jsme syna kojila 6 měsíců. Postupně mu mateřské mléko přestalo stačit, tak jsem ho přikrmovala Sunarem, zeleninovými a masovými polévkami, přesnídávkami. Tvorba mléka se mi postupně sama zastavila.

jajkaa*
hodnocení

Dcerce je 8 a pul mesice.Tak jeste mleko mam.Ale tak rada bych jeste kojila ale mam atopický ekzém a mám ho i na prsou..Jinak az prestanu kojit tak jake umele mleko bych ji mela davat?

pb®
hodnocení

0x

Postupně s přechodem na pevnou stravu se snižuje počet kojení a dochází k menší tvorbě mléka. Místo kojení dítě dostane např. oběd, pak se přidává dopolední nebo odpolední svačina, večer kaše. Já jsem ke konci kojila jen ráno a večer, pak už jenom večer. Pak jsem přestala tak, že jeden večer jsem nakojila, druhý už ne a ten třetí jsem nakojla naposled. Hodně rad ohledně kojení i příkrmů pro děti najdete na stránkách www.kojeni.net.

krkovicka*
hodnocení

0x
Kamarádka si zafačovala prsa prosteradlem a řekla malýmu -Není.Kluk koukl, neviděl prsa,docela zmatený ale přestal po ní kojení vyžadovat...Bylo mu přes rok.
Kojte pokud můžete.
jarmulina

Kojení je zdravé tak proto jsem syna kojila do 4 let:D*cert*

hodnocení

0x

Atopický eksem na prsou, to teda je nepříjemnost! Nejlepší radu vám dá dětská lékařka. Čím a jak často při odstavování. Dítě už je opravdu dost veliké, už byste mohla začít řešit své problémy. *hej*

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]