Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Kvalita zabijačkových pochoutek

Od: yanek® odpovědí: 13 změna:

Dobrý den,asi před 3 týdny probíhala v Lidlu akce zabíjačkový týden nebo tak nějak se to jmenovalo.Chtěl bych se zeptat,jaké zkušenosti máte s těmito výrobky,jak vám chutnaly a co říkáte na jejich kvalitu.Jedná se mi např.o dršťkovou polévku,zabijačkovou polévku,případně jaternice nebo zabijačkový guláš.Děkuji za vaše odpovědi.

13 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

Jak může být na klasický zabíjačce dršťková polévka?*zed**zed**zed*

jojo některým lidem i kdyby jsi chtěl tak to nevysvětlíš... oni to maj v letáku tak to musí patřit na zabijačku atd... *stop*

zajixxx*

I držky můžou být na domácí zabíjačče, je otázka co se zabíjí. Jestli vepřík, či hovězina...

Ale v marktech - nikdy se to ani domácí zabíjačče podobat nebude... Vím očem je řeč, a domácí je domácí...

Akorát, když se kdysi zabíjela doma hovězina, nedělal se žádnej cajk. Tedy ani držťková.

martinaa*
hodnocení

2x

Pravdivě? Z Lidlu bych si po několika zkušenostech nekoupila ani slanou vodu.

A zabijačkové speciality bych nekoupila v žádném řetězci.

hodnocení

1x

Miluji prdelánku, prý to nemám říkat, že se říká zabíjačková :-D Ale koupenou u řezníka. Občas si ji vyrobím tak, že rozvařím jelitový prejt, přidám česnek a majoránku. V žádném marketu bych zabíjačku nekupovala. Raději si koupím méně a u ověřeného řezníka. Třeba i tlačenku. Voňavou, chutnou. ;) Když nás byla plná chalupa, čas od času jsem koupila vepřovou hlavičku, kousek jater a vyrobila jsem jitrnicový prejt. Z krevní tučnice prejt upečený v pekáčku. Anebo koleno, srdíčko, jazyk, kousek jater na tlačenku+nové koření, celý pepř, bobkový list, cibule, česnek. Nožky si občas koupím ještě teď. Obírám a mám fajn večeři a to obrané svařím s vývarem z těch nožek+naškrábaný česnek+majoránku a nechám ztuhnout v misce na zulc. Cibule, ocet, čerstvý chleba, paráda! Jooo a pivečko!

hahanaj*
hodnocení

1x

pokud jste jen obyčejný konzument sníte to, ale nepochutnáte si ...asi tak...

hodnocení

Jde o to,že to,co jsem koupil při této akci bylo téměř nepoživatelné-jaternice-tak se jmenovaly-nebyly to jitrnice-hrůza,jednu jsem s odporem snědl,drohá letěla do koše,dršťková polévka,tu jsem janom ochutnal a letěla do záchodu.Přesolená,nechutná,vyrobená z bůhvíčeho.Fuuuj,už nikdy tyto lahůdky!Jinak děkuji všem za názory,už jenom to,jak píšete někteří,že při zabíjačce prasete nemůže vzniknout dršťková polévka,ta se přece samozřejmě dělá z hovězích drštěk,svědčí o tom,jak kvalitní potraviny nám některé supermarkety nabízejí.Fuj.

hodnocení

0x

Když to tam vidim tak to nikdy nemuže být ani podobné chuti domácí zabijačky...

hodnocení

0x

Takhle ve velkém a pro supermarkety to nikdy nebude ono. Dřív se o domácí zabíjačce věnoval řezník jen jednomu prasátku a co z něj vykouzlil za dobroty. Takové domácí jitrnice hledám v obchodech už 20 let. Našla jsem u jednoho řezníka nakonec docela chutné, ale stejně to není ono. Také se mi jednou povedlo, že jsem z jitrnice vytahovala kusy vařených kůží, které tam vůbec nepatří. Ve velkém se tam prostě nafláká kdeco, však on to někdo koupí.

Ale jen ten, kdo někdy ochutnal domácí zabíjačku ví, že zabíjačka z Lidlu je velice slabá náhražka. Asi jako když máte chuť na beaujolais a koupíte si krabicák. Jaga.

doplněno 27.02.14 07:12:

Vyrobte si raději doma: dělám občas zabijačkovou polévku. V Globusu Vám prodají krev, kupuji si ji do donesené plastové lahvičky o obsahu 0,7 l. Stojí to asi 12 korun. Vařím vepřovou hlavu, plecko, nebo koleno, je prima, když seženu lalok. Uvařím, přecedím, přidám dopředu uvařené velké kroupy obarvené krví. Pak se musí neustále míchat. Z masa si dělám domácí prejt. Protože se v prdelačce vaří jitrnice a to nedělám, přidám vždycky do hrnce polévky tak 2 naběračky prejtu. Proč? Protože vždycky nějaká ta jitrnička praskla, tak to musí být vylepšené. Dochutit solí,pepřem, majoránkou, česnekem. Pokud si chcete část zamrazit, dochucuje se až potom, při spotřebě. A nemá chybu.

Stejně si dělám doma vlastní domácí dršťkovou. Koupím pokaždé najednou třeba 2 kg drštěk, peru, mnu v soli, vařím v několika vodách při otevřeném okně. Děda nadává a utíká z domu. Ale já dostanu základ pro několik hrnců dršťkovky. Domácí nemá chybu. Ale dá to práci. Ovšem, co je bez práce? Tak se do toho raději dám, než abych jedla nějaké blafy z velkovýroby.

olaf71*
hodnocení

0x

jednou jsem zkusil zabijačku z Globusu. hrůza

ladinpraha*
hodnocení

0x

Pomalu se dostává do podvědomí lidí, že v Lídlu je slušná kvalita za slušnou cenu. U nás doma si ženské pochutnávyly na zabijačkové polévce, já měl jitrnice, jelítka a prejty v 0,5kg balení. Jím je výhradně opečené na pánvi a musím říct, že jsem si pochutnal, zvlášť na jelítkách. Domácí zabijačka to sice není, ale má k ní dost blízko. Já mám obvykle tu smůlu, že si moje chuťové buňky pamatují. Jak chuť domácí zabijačky, tak chutě uzenin, které se dříve prodávaly. Takže vidím problém spíš v tom, že málokdo ví, jaká ta chuť má vlastně být. Ti, kteří znají jenom chuť dnešních "pochoutek", na tu opravdovou chuť nejsou zvyklí. A další problém je ten, že ubývá řezníků, kteří klasickou zabijačku umí udělat. Takže jsem se setkal i s tím, že ta kupovaná byla mnohem lepší než ta domácí. A o kvalitě dnešních surovin, které se do zabijačky přidávají, je asi zbytečné mluvit.

Zabíjačkové akce v Lídlu byly už několikrát. Vyzkoušeli jsme všechny výrobky a nejsou špatné. Manželovi to chutná. Zklamala nás dršťková polévka. Chuťově není špatná, ale dršťky jsou moc tvrdé, takže už jí nekupujeme. I ta tlačenka je dobrá.

V našem Lídlu je to hned prodané první den. My z města, co bydlíme v paneláku to kupujeme, protože nechováme prasata. Dokáži porovnat domácí a kupovanou zabíjačku, protože jsem kdysi také chovala prasata. Není problém si kupovanou dochutit tak, aby si člověk pochutnal.

Vyhýbám se obchodům a řeznictvím, kde tyto výrobky jsou přesolené a tlačenka plná tuhých kusů.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]