Rozkrájená jablka černají

Od: Datum: 25.02.14 16:58 odpovědí: 17 změna: 06.03.14 11:41

Ahoj, k svačině jsem si nakrájela jablka a když jsem otevřela krabičku jablka byli takové do černa. Nevíte jak tomu předcházet? :) A nebo i z banánem tak jakoby zčerná když se rozkrájí.


Seznam odpovědí:
 
moment čekejte prosím, probíhá přenos dat...
Zobrazení struktury odpovědí v otázce
Skrytí struktury odpovědí v otázce
Zobrazení struktury odpovědí v otázce

 

Odpovědi na otázku:
Datum: 25.02.14 17:01

jedině pokapat citronem - ale je to normální jev

Ohodnoceno: 3x
 
Datum: 25.02.14 17:50

zkuste je hned namočit,,,,, brambory také černají,ale jak se tam doleje voda nečernají. Třeba to bude stejné..

Ohodnoceno: 0x
 
Datum: 25.02.14 22:18
avatar
Ovoce by se mělo krájet těsně před konzumací, popr nekrajet vůbec, jelikož s kyslíkem oxiduje a ztrácí se značné množství vitamínů, převážně C.
Ohodnoceno: 2x
 
Datum: 26.02.14 07:45
avatar

Tomu se při nakrájení ovoce nevyhnete. Nemá cenu krájet cokoliv dopředu, osychá to a hnědne, až černá. Pak už to není ani vzhledné, ani chutné a vitamíny? Ty jsou v čudu!

Pokud to bude možné,ukusujte z celého plodu.Pokud nemáte zuby v pořádku, banán či jablko si nakrájejte až těsně před konzumací. A hned nato sníst! Jaga.

Ohodnoceno: 1x
 
Datum: 26.02.14 15:54

babajaga ,,musím odporovat ,,vitamíny nejsou v čudu..Když jablíčka třeba sušíte v troubě /křížaly/ také nezlikvidujete vitamíny. Mám shodou okolností nakrájené jablka v lednici v sil. sáčku a nejsou vůbec černá.Také - jak jsem zjistila,všechny odrůdy nečernají .A pokud se peče koláč jablečný třeba,také nejsou vitamíny v čudu. A pokud je má přikryté není to taková hrůza ,že by to nemohla sníst.To je můj názor..i zkušenostA jak jsem výše psala,do nastrouhaných brambor syrových stačí nalít trochu vody a netmavnou ..A to mne žralo celou dobu a na staré kolena jsem to zjistila ,,tak možná,že i to ovoce by chtělo ponořit do vody a pak dát do misky..Zkuste ,,

Ohodnoceno: 0x
 
Datum: 26.02.14 18:12
avatar
Sušené ovoce si zajisté některé vitamíny a hlavně minerály zachová, ale o vitamín C přijde zcela určitě. Tak tomu je i při krájení. Zcela nevhodné jsou levné odstavnovace, které pracují na jiném principu než odstavnovace drahé, které lisují tlakem. Vitamín C se ztrácí oxidaci s kyslíkem.
Ohodnoceno: 0x
 
Datum: 27.02.14 12:16

stireček,,,,,nic ve zlém,ale proč si nepřečtete o sušeném ovoci /křížaly/,protože mylně tady tvrdíte,že o vitamín C přijde určitě. Je mi to líto,že tohle musím psát,ale nemohu to nechat jen tak a nechci mylně tady informovat lidi.

Ohodnoceno: 0x
 
Datum: 27.02.14 12:46
avatar

No taky se nechci hádat, ale vitamín C se začne pomalu ztrácet již v době utržení ovoce ze stromu a čím déle je tohle ovoce utržené, tím větší jsou ztráty. Tím že ovoce nebo brambory černají, po nákrajení nebo oloupání, značí že vitamín c oxiduje se vzduchem a vitamín C se ztrácí. Může si zachovat jiné vitamíny, které neoxidují na vzduchu, jiné se zase ničí s teplotou, na světle apod. Takže nejvíce vitamínů obsahuje čerstvé ovoce ihned po utržení ze stromu, nebo i zelenina. Nicméně je třeba dodat, že to co kupujeme v kauflandu nemá s čerstvým ovocem co dělat, to už je ochuzené samo o sobě, paprika bez chuti, jahody krásné, ale nechutné...

Ohodnoceno: 2x
 
Datum: 27.02.14 12:46
avatar

*palec* Přesně tak *palec*

doplněno 27.02.14 14:10:

Zavinac, to vůbec není o nějakém zlevněném zboží, nebo co se tu snažíte prezentovat*smich* Často jezdím s rodiči nakupovat do jednoho hypermarketu. Nádherná velká rajčata, ředkvičky, krásně barevné papriky, nádhera, že? Všechno tohle dovážené ovoce a zelenina jsou uměle pěstované, uměle vyhnané, aby bylo co nejkrásnější, nejbarevnější, největší, bez kazu. Ošetřené kily a kily chemie, aby vydržela dovoz a několikadenní uskladnění. Nejhůře jsou na tom plody, co mají jen tenkou slupku a mají tedy jen malou obranu vůči průniku chemie - právě rajčata nebo papriky. Každý, kdo doma něco podobného pěstuje, Vám potvrdí, že vzhled je malinko jiný a chuť je diametrálně odlišná. Tyto plody jsme měli ve škole pod mikroskopy, takže od určité doby odmítám jíst třeba ředkvičky.

Takže pokud si lidé myslí, jak jedí zdravě, jejich věc. Jedí ale pouze obarvený chemický hnus.

doplněno 27.02.14 14:13:

Jo a co se týče toho, že ovoce ztrácí vitaminy už po svém utržení, tak se klidně smějte, ale smějete se pouze vlastní neznalosti. Nezanedbatelným faktorem uchování vitaminů u ovoce a zeleniny je totiž doba utržení - doba konzumace.

Ohodnoceno: 1x
 
Datum: 27.02.14 14:03

stireček ,,ale vy tady píšete jednou tak a jednou onak. Bylo-by dobré si to po sobě přečíst ,ať nepíšete pokaždé jinak. To,že se vitamíny ztrácejí už jak je utrhnu ,se mi chce smát . že ovoce ztrácí na hodnotě určitým zpravováním ví každý.Krom mrkve.Tím že brambory černají,je důsledek škrobu. Já si na Obchod nestěžuji,jsem spokojena ,,paprika mi chutná,není zvadlá i jiná zelenina. Musíte nakupovat neslevněné zboží. Musíte si umět vybrat .Toť je ode mne vše.

Ohodnoceno: 0x
 
Datum: 28.02.14 11:22
avatar

Já píšu pořád stejně, jen si to asi špatně překládáte. A jestli vám chutná paprika, rajčata nebo jahody z obchodu, doporučuju navštívit nějakého drobného pěstitele nebo si něco vypěstovat sám/sama, pak teprve poznáte, jak to má chutnat.

Ohodnoceno: 0x
 
Datum: 28.02.14 13:56

,,,no,,já mám představte si 2 zahrady od ovoce po zeleninu a není mi málo let ,,čili má dost velké zkušenosti.Ale nehanila bych tak zeleninu z obchodu. Nevíte tedy proč ji lidé kupují? Když není kvalitní? Že -by z neznalosti? Tak to asi nebude tím..Ono dneska lidé tak nepěstují zeleninu jako dříve,,,koupená je bez práce .A nevyplatí se to . Semena jsou drahé i sazeničky..Plíseň je všude,kupujete postřiky ,hnojiva a atd..A kolik jí nakonec sníte? Všichni nemají zahrady a čas...jedině snad lidé v důchodovém věku mají k tomu blíž.

Ohodnoceno: 0x
 
Datum: 28.02.14 22:28
avatar
Lidi nemají přehled, co, kolik, čeho obsahuje, takže si to radej koupí nez by okopavali. Nicméně ze by to bylo levné se mi zrovna nezdá, zeleninu a ovoce beru přes sezonu od místního pěstitele. Papriky má krásné jako z kauflandu za dvacet kc kilo, ty které v obchodě stojí nehoraznych 60-80 Kč a to zrovna levné není. Od něho jsou daleko chutnější, stejně jako rajčata a jiná zelenina či ovoce. Broskve nám rostou na třech stromech, rybíz atd. Hrozny si natrham ve vinohradu, v obchodě za ne chtějí AZ 90 Kč a je to samý pesticid. Mořské ryby - radioaktivita, maso a mléko - hormony, pesticidy, ddt, antibiotika atd atd
Ohodnoceno: 0x
 

 

Od: martina1105*
Datum: 26.02.14 20:32

Pokapat citronem,nebo namočit do citronové vody..

Ohodnoceno: 0x
 
Od: suflika*
Datum: 28.02.14 09:51

Pomoci může citronová šťáva. Jablka pak nemění tak rychle barvu, zůstanou po rozkrojení hezky dožluta.

Ohodnoceno: 0x
 
Datum: 28.02.14 21:18

Nevim, zda to funguje, ale v jednom nemeckem casopise jsem videla, jak jablko, ktere rozkrojili, dali zpet do tvaru jablka a dali pres to gumicku (upevnili to). Nemam to vyzkousene, ale logicke by to bylo, nemuze k tomu vzduch, tak by to nemelo cernat. Muzete vyzkouset a podelit se s nami o zkusenost.

Ohodnoceno: 0x
 
Datum: 06.03.14 11:41
avatar

Dejte jablka do vody s trochou octa a neztmavnou,dělá se to,když si krájíte jablka na zavařování-větší množství,pak je vyndáte,dáte do sklenic,přidáte cukr,vodu a zavaříte- A NEZHNĚDNOU!

Ohodnoceno: 0x
 

 

 

 

 

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz

 
Copyright © 2004-2016 Poradna Poradte.cz. Všechna práva na poradně Poradte.cz vyhrazena.