Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Co na mastné vlasy

Od: shara* odpovědí: 8 změna:

Dobrý den, mám už dva až tři roky pro mě hrozný problém. Večer si vlasy umyji a druhý den večer musím zas. Prostě se mi tak rychle mastí, že je musím mýt každý den, jinak je to hrůza. Vyzkoušela jsem už nespočet přípravků, ale žádný mi nepomohl, ba i možná zhoršil. Takové rady tipu vlasy nefénuj, zkus citrónovou masku, nejez sladké, vše jsem zkusila a opravdu mi to nepomáhá. Suchý šampon na hlavě nesnesu. Je to pro mě svazující, protože když jedu ke kamarádce, sestřenici, příteli, mám okamžitě druhé ráno mastné vlasy :( Co pomohlo vám nebo vašim přátelům? Už si vážně nevím rady :( Děkuji za všechny rady.

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

já mám zase radu od mé babičky, na mastné vlasy kopřivy - buď mýt kopřivovým šamponem nebo ze sušených kopřiv udělat nálev a tím po umytí vlasy oplachovat, ideální je i kombinace obojího ;)

hodnocení

1x

Jak sama píšete, vyzkoušela jste vše. Rady našich babiček nejsou tak špatné, jen je dobré je vyzkoušet.

Prosím, to je jen můj názor.

Musíte si mýt hlavu každý den, když zkoušíte nějaký přípravek, musíte mu dát čas.

Nezkoušet každý den nějaký jiný šampon a jiné přípravky, které zaručují nemastné vlasy.

Dříve se používala dešťová voda. Když nemáte možnost, nevadí.

V klasických drogeriích se prodávají (staré), "Žloutkové šampony"

Nemůže Vám uškodit. Umyjte si klasicky 2 x vlasy, opláchněte a jako poslední opláchnutí si do 1 litru vody, dejte skleničku piva.

Nebojte se, nebudete sedět. Vydržte to 14 dní a uvidíte.

Pivo dodá nejen vlasům vitamíny, ale je to také tužidlo. Po 14 ti dnech napište, zda se to trochu zlepšilo. Viky

hodnocení

0x

mně pomohl tuhý pivní šampon z fléru:

fler.cz/...

jako jeho použití byl nezvyk a i jsem si ze začátku říkala, že jsem teda nalítla, protože vlasy mi přišly snad ještě horší, přišly takové nepříjemné na dotyk. ale ono se to postupně upravilo. už ho nepoužívám, ale jenom proto, že se mi ho nechce kupovat přes net (není nejlevnější a to poštovné), ale vlasy se mi po něm upravily tak, že už rok si vlasy místo denního umývání myji ob den a někdy i ještě o den později (ale to už tedy jenom v případě, že ten den jsem doma, jinak se necítím dobře). ale je pravda, že jsem po vypoužívání tuhého šamponu vůbec nepoužívala žádné extra spešl šampony, ale kupuji si jenom obyčejné levné šampony kopřivové, březové, heřmánkové. prý ty přídavné látky pro lepší vzhled mohou být příčinou častějšího maštění, i když už si nevybavuji proč a popravdě je mi to jedno, protože současný stav mi vyhovuje.

jezebelll*
hodnocení

0x

Jediné,co mi pomohlo,byla rada od kamarádky-kadeřnice...vydržet (klidne si vzít týden dovolenou) a alespon 5 dní si nemýt,potom zkrátit interval na 4 dny,pak na 3 a dřív si je nemýt a u těch jsem skončila,když si nesahám do ofiny,tak bez problému 4 dny...vlasy se už nemastí...žádný šampon nepomohl,jen tohle. :) Jak říká kamarádka "vlasy nejsou blbý,zvyknou si na mytí a mastí se" ...to samé funguje s pletí. Ted je mám fakt 3-4 dny uplně v pohodě ;)

doplněno 27.02.14 22:41:

Zní to opravdu divně,ale funguje to :)

pb®

Kdyby tohle fungovalo, neexistovali by lidé s problematickou kůží, na hlavě i na těle. Kdo by měl kůži suchou, ten by si jí zkrátka drhnul pořádně mýdlem, až by se začala více mastit. Kdo by měl kůži mastnou, ten by se naopak moc nemyl, až by se mastit přestala. Ale zkuste si někdo se suchou kůží ji dráždit častým mytím a nepoužívat krém a zkončíte u kožaře s ekzémem. Neznám nikoho, kdo by si mastné vlasy vypěstoval častým mytím. Spíš naopak, častější mytí je pouze důsledek častějšího maštění. Sama jsem v pubertě chodila s mastnými vlasy, než mi došlo, že už si je nelze mýt 1x týdně jako před tím. Tak jaktože se přesto mastily, když jsem je často nemyla? Podle téhle logiky nikdy k maštění nemělo dojít.

dedegadlin
hodnocení

0x
Ahoj! Taky to tak mám. Kamarádka od mamky mi poradila ať si nechám udělat trvalou. Ještě sice nevím jestli mi to pomůže ale každopádně to zkus! :). Mám ji teď už druhý den a zatím nevidím že by byly mastné. :)
sirda

Nejsem si jistá, zda jste zvolila dobře. Po trvalé se dávají vlasy hůř do kupy, jak vlasy mastné...

sirda
hodnocení

0x

Dříve jsem si umývala vlasy ob den kvůli mastnotě, bylo mi v kadeřnictví doporučeno - první umytý teplejší vodou, poctivě našamponovat, poctivě umýt, proces udělat klidně ještě jednou, na závěr vlasy umýt o něco "studenější" vodou, nepoužívat přípravky na úpravu, pokud nejsou potřeba, zbytečně si během dne do vlasů nešahat, 100x nepročesávat, čím více si do vlasů šaháme, tím více se vytváří u kořínků maz... Začla jsem to takto praktikovat a vlasy mi do dalšího mytí vydrží i 3 dny.. Od značky Matrix je i dobrý pudr na objem, sype se ke kořínkům a kryje i mastnotu - tím oddálí i mytí minimálně o den! Moje zkušenost ;)

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]