Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,
chtěl bych se zeptat, jestli někdo z Vás neví, zda se někde dá koupit husí a kachní krev. Nejraději v okolí Prahy. Na internetu jsem našel nějaké e-shopy, ale nakonec se ukázalo, že ji v nabídce už nemají. Dlouho hledám všude možně, ale nikde jsem na ni nenarazel. Snad už tato pochoutka nezůstala dávno zapomenuta...
Děkuji za každou radu
Dříve se prodávala krevní tučnice vepřová, nebo husí, kachní krev. Skoro to tak vypadá, že opravdu zmizely /konzervy/ z nabídek. Já bych to tak viděla, že by se mohly koupit u sousedů třeba v Polsku, nebo v Maďarsku. O této konzervě píše /vzpomíná/ asi na 2 stránkách hned na začátku H. Pawlowská v knížce Až se mě dcera zeptá. O slepičí krvi jsem nikdy neslyšela, že by se chytala a zpracovávala pro lidi. Dnes jde asi všechno do krmiv pro domácí mazlíčky. Zákazníci o krev v poslední době neměli zájem, jako to bylo dříve. Jídlo kupovali chudí, pí H.P. píše, že konzerva stála 3 koruny.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.