Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Husí a kachní krev

Od: dedecek001 odpovědí: 7 změna:

Dobrý den,

chtěl bych se zeptat, jestli někdo z Vás neví, zda se někde dá koupit husí a kachní krev. Nejraději v okolí Prahy. Na internetu jsem našel nějaké e-shopy, ale nakonec se ukázalo, že ji v nabídce už nemají. Dlouho hledám všude možně, ale nikde jsem na ni nenarazel. Snad už tato pochoutka nezůstala dávno zapomenuta...

Děkuji za každou radu

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

pohanka*
hodnocení

1x

Dříve se prodávala krevní tučnice vepřová, nebo husí, kachní krev. Skoro to tak vypadá, že opravdu zmizely /konzervy/ z nabídek. Já bych to tak viděla, že by se mohly koupit u sousedů třeba v Polsku, nebo v Maďarsku. O této konzervě píše /vzpomíná/ asi na 2 stránkách hned na začátku H. Pawlowská v knížce Až se mě dcera zeptá. O slepičí krvi jsem nikdy neslyšela, že by se chytala a zpracovávala pro lidi. Dnes jde asi všechno do krmiv pro domácí mazlíčky. Zákazníci o krev v poslední době neměli zájem, jako to bylo dříve. Jídlo kupovali chudí, pí H.P. píše, že konzerva stála 3 koruny.

Jakákoli krev z domácích zvířat, zvláště drůbeže, je pro člověka poživatelná (a chutná) ;). Slepičí krve je z jednoho kusu opravdu málo, takže asi proto se neprodává (a v podstatě nemá ani cenu ji chytat, nenají se z toho ani jeden člověk). Ale pokud doma zabíjíme více kusů, chytáme ji vždy.

hodnocení

0x

Asi nejlépe bude shánět ji přímo u chovatelů. Mimochodem, také chováme husy a zdá se mi, že husí krev se nijak zvlášť neliší od slepičí (kromě toho, že pomaleji tuhne - ale to se dá vyřešit zmražením ztuhlé slepičí krve v mrazničce). Čili podle mne je husí krev dobře nahraditelná.

milka*
hodnocení

0x

dobrý den,koupila jsem tuto konzervu v prodejně Ryby-drůbež na Starostrašnické ulici v Praze 10 - kousek nad stanicí metra Strašnická (po tramvaji nahoru na Vinici), na levé straně ulice,v nabídce je stále.

jjezevec*
hodnocení

0x

Dobrý den, tento týden (14.-20.04.2014) je kachní krev k dostání v síti prodejen NORMA, výrobce VIVA, 400g 29,90 Kč.

Leták a prodejny zde :

norma-online.de/...

lipence
hodnocení

0x

výrobce VIVA, seženete v PENNY

cistoslav
Kachní krev značky Viva mají v Praze na Kubánském nám. "u Vietnamců" vedle pošty za 29,90. Dnes jsem ji tam koupil. Tedy teď ji zrovna nemají, protože už jim žádná nezbyla... :)

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]