Co se zbylou rýží?

Od: Datum: 19.02.14 08:37 odpovědí: 18 změna: 06.05.14 16:33

Zdravím, máte někdo nějaký dobrý nápad co udělat s zbylou rýží od oběda? Něco velmi jednoduchého, Ď


Seznam odpovědí:
 
moment čekejte prosím, probíhá přenos dat...
Zobrazení struktury odpovědí v otázce
Skrytí struktury odpovědí v otázce
Zobrazení struktury odpovědí v otázce

 

Odpovědi na otázku:
Datum: 19.02.14 08:43
avatar

Orestovat na kostičky nakrájenou mrkev spolu s cibulí, přidat hrášek příp.jinou zeleninu, zbylou rýži ohřát, vše promíchat, osolit, opepřit, posypat nastrouhaným sýrem a máte velmi dobré zeleninové rizoto. Lze také použít pytlík mražené zeleniny. Dobrou chuť.

Ohodnoceno: 2x
 
Datum: 19.02.14 08:44
avatar
Co je bylá rejže? Jestli se ptáte na zbylou rýži, tak udělejte jednoduché zeleninové rizoto
Ohodnoceno: 1x
 
Od: xixi*
Datum: 19.02.14 09:00

záleží kolik rýže máte - rýžová kaše, rizoto, rýžový nákyp apod.

Ohodnoceno: 1x
 
Od: ben®
Datum: 19.02.14 09:08
avatar

Dobrý den, opravdu to nedělám často, ale už titulek je zábavný, tak si to neodpustím.

Opravdu by bylo asi vhodnější napsat "zbytek rýže" nebo třeba i "zbitek rýže" a unesl bych i "rejži". Takto je to velká síla. Ale, k věci - jednoduché řešení je tu rýži sníst. Třeba znovu jako přílohu. Zdravím!

doplněno 19.02.14 12:44:

Škoda, že ten titulek a text dotazu byl opraven - už to není zábavné.

doplněno 19.02.14 18:42:

monika123 - uživatel už po napsání a vložení příspěvku nemůže nic opravit, ale může to udělat admin nebo asi i sys(el). A to se také stalo, protože původní dotaz byl "Co s bylou rejží?" - a pak ještě to samé i v textu. Tak, nyní už to je opraveno a to "kouzlo" se ztratilo.

Ohodnoceno: 0x
 
Datum: 19.02.14 13:51
avatar

Technicky dotaz :) Ona jde zmenit otazka, ci titulek? Me slo vzdy jen "doplnit", ale ne prepisovat puvodni otazku.

Ohodnoceno: 0x
 
Datum: 20.02.14 07:49
avatar

kouzlo je možná pryč, ale zase tento dotaz najde více lidí v Google. Málokdo dá vyhledat slovo "rejže". :) Bylo to myšleno pro dobro věci.

Ohodnoceno: 0x
 
Od: jezevecmoudry
Datum: 19.02.14 09:09

Tak ono nic moc jinýho než rizoto nevymyslíš...

Mám jednu čínskou variaci - nakrájej si na jemný nudličky mrkev, bambusový výhonky, kus nějaký houby (ideálně shitake), vem do woku hodně oleje, rozmydli v něm jedno vajíčko, rychle orestuj zeleninu, zastříkni sezamovým olejem, přihoď hodně jemně nasekané kuřecí maso, trochu kari, rýži, dvě minuty to peč a šup s tim na talíř.

Ohodnoceno: 0x
 
Datum: 19.02.14 09:39

Uvař si" bylou rejžovou" polívku - fakt jsem to četla snad 5x než jsem přišla na to co tím "chtěl básník říci".

Ohodnoceno: 0x
 
Od: dako®
Datum: 19.02.14 09:43
avatar

S bílou rýží, můžeš uvařit cokoliv, nejlepší jako příloha. Zbylou rýži můžeš použít třeba do karbanátků. Moje babička dělávala vařenou rýži na sladko. Na másle orestovala vařenou rýži a sekané vlašské ořechy, přidala rozinky a na talíři sypala moučkovým cukrem a skořicí.

Ohodnoceno: 0x
 
Datum: 19.02.14 09:48
avatar

S bílou rýží můžete udělat cokoli. Jak už psali, rizoto. Pokud není solená, tak rýžový pudink, nýkyp, kaši...

Poslední dobou už není bílá rýže tak atraktivní. Dělá se hodně barevná. Když přidáte kari, máte žlutou, když povaříte s červenou řepou - máte červenou, když s listovým špenátem - je zelená. Na talíři to pěkně vypadá, zvlášť s nějakým dobrým masíčkem. Takže už nemusíte dělat pořád jen tu bílou, ta je na jedno brdo, ale zkusit to s obarvením . Jaga.

Ohodnoceno: 0x
 
Od: ruze®
Datum: 19.02.14 10:22
avatar

Pokuď není rýže moc,,matlavá,,ale sypší,tak uvařit kostku masoxu ve vodě,přidat tam nakrájenou cibuli,mrkev na kostičky,nové koření,bobkový list,pepř a rajský protlak a vše povařit.nakonec vmíchat rýži a máte výbornou,rychlou rajskou polévku.Podle chuti dochutit cukrem,octem a Dobrou chuť! :--))

Ohodnoceno: 2x
 
Datum: 19.02.14 14:10

Zkuste někdy dát na plech pečící papír, pak rozprostřít v tenké vrstvě rýži (jen aby se taktak navzájem dotýkala) a dejte na chvilku péct do trouby. Když začne být křupavá, tak ji vyndáte a baštíte.

Rýži je možné také přidat do jogurtu (jak ovocného, tak bílého). Může se přidat do zeleninového sálátu.

Jak už to někdo napsal, udělat ji nasladko - s perníkem, skořicí, kakaem...

Ohodnoceno: 0x
 
Od: uska®
Datum: 19.02.14 21:03

Proč se nesmí používat slovo "rejže"? Komu to vadí? Také neumím psát správně česky a mně to neopravujete i když bych za svoje přehmaty tomu byla vděčná.

Ohodnoceno: 0x
 
Datum: 22.02.14 15:53
avatar

Nikdo nedá hledat do poradny rejže, ale rýže. Proto je to špatně, nikdo by tak odpověď nenašel.

Ohodnoceno: 0x
 

 

Od: ramona
Datum: 22.02.14 21:05

my také nepíšeme našim nářečím,takže piš spisovně...!

Ohodnoceno: 0x
 
Datum: 19.02.14 21:48
avatar

Rýže už je zřejmě snězená, ale pro příště - dát do misky, rozklepnout přiměřeně vajec a nastrouhat zbytek tvrdého sýra, Možno přidat na kostičky nakrájený salám. Špetka soli a pepře, zamíchat a na rozpálený olej na pánvi klást lžící hromádky, které splácnete do placiček. Osmažit z obou stran dozlatova. Nevěřila jsem, jak je to dobré.

Ohodnoceno: 1x
 
Od: dary®
Datum: 22.02.14 20:44

Děkuji všem za odpovědi, Nakonec jsem uvařil tu rajskou, možná by byl dobrej i ten nákyp, ale to je lepší tu rýži vařit v mléce a ne ve vodě, příště zkusim i ty opečený placky když jsou tak dobrý

Datum: 06.05.14 16:33
avatar

Když mi zbyde rýže, hodím ji na pánev, k tomu plátek másla a stroužek rozlisovaného česneku. Popřípadě nějaké kořeníčko. Je to rychlé a dobré ;)

Ohodnoceno: 0x
 

 

 

 

 

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz

 
Copyright © 2004-2016 Poradna Poradte.cz. Všechna práva na poradně Poradte.cz vyhrazena.