Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak vyprat tuto bundu?

Od: renda* odpovědí: 5 změna:

Koupila jsem si bundičku s límcem z králíka. Bohužel až doma jsem si všimla, že bundu mám prát jen v ruce na 40 stupnu. A límec z králíka nejde odepnout :). Když to dám na jemný program na 30 stupnu do pračky, zničím bundu? Díky za rady. Znak čistírny tam není, jinak bunda je polyester.

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

majsterjoe*
hodnocení

2x

Nektere pracky umoznuji rucni prani, tedy setrne prani. Ale asi bych zvolil cistirnu, tam zvladnou vsechno.

doplněno 18.02.14 15:06:

Osobne bych se nebal to dat na nejaky nejsetrnejsi program, na 30 a zdimani vypnout.

cuca*
hodnocení

2x

Pokud je tam napsano na 40 tak bych se nebála dat to do pracky.zvolila bych take nejaky setrny program na 30 stupnu, a nedala bych zdimani, pouze odstredeni vody.pak na raminko na balkon a az uschne, rozceste kralika nejakym hrebinkem.

Ps: predpokladam ze kralik neni kralik ale taky umela srst, jinak asi by radost z prani nemel :)

hodnocení

2x

Pokud je to skutečně PRAVÁ králičí kožešina, tak v žádném případě neprat. Jen do čistírny.

Bude to spíš nějaká umělina a té by praní na 30 stupňů vadit nemělo. Nebojte se práce a napoprvé perte tak, jak je psáno v návodu. Tedy ručně, propírat a jemně vymačkávat. Dobře několikrát vymáchat.

Až budete mít bundu déle, zkusila bych tu pračku na 30 stupňů. Ale k tomu nějaké šetrnější ždímání.Když to dáte na hodně otáček, ta vlákna se polámou a zcuckovatí.

Takže: dokud Vám na ní bude záležet, perte v ruce. Jistě Vás to nezabije a budete mít pořád radost z pěkné bundy.

Jinak mně se osvědčilo kouknout se na symboly údržby už při nákupu. Tak jsem si třeba nevzala svetřík, který se mi moc líbil, ovšem nešel prát, jen chemicky čistit. Nosit něco týden a pak to mít 3 týdny v čistírně, to opravdu ne. Jaga.

doplněno 19.02.14 08:16:

Docela jsem se naštvala. Ne na Vás, ale na výrobce. Ušijí bundu, kde:

1/ je neodnímatelný límec z králičiny, který nelze prát

2/ materiál bundy nelze chemicky čistit.

Tak co s tím? To je vážně snad bunda na jedno použití.

Příště opravdu u zboží v prodejně okoukněte štítky se symboly údržby a předejdete mnoha problémům.

renda*
hodnocení

Děkuji za rady. Límec je opravdu králík rex. Bunda polyester a značka chemicky nečistit, takže límec asi nějak zabalím a bundu vyperu opravdu ručně, je sice dlouhá, ale asi už nic nenadělám :(. To jsem tomu dala.

renda*
hodnocení

Máte pravdu,já myslela, že to je jen umělá kožešina, že to dám na 30 stupnu do pračky bež ždímání a basta. Ano, že ten límec není odepínací je opravdu nedomyšlené. Bunda nebyla zrovna levná, tudíž jedno použití nepřipadá v uvahu :(. A po sezoně nošenou bundu neuložím do skříně. Nejsem čuně. No a čistírna teda nepřipadá v uvahu. Už to opravu nikdy neudělám.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]