Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak zabránit tvorbě mateřských znamének

Od: kvetuska* odpovědí: 4 změna:

Dobrý den, za poslední 2 roky se mě začaly tvořit mateřská znaménka. Vždycky se udělá jen malá tečka, která se potom začne postupně zvětšovat. Už jsem jako dalmatin. Příliš se ani neopaluji a i tak používám vysoký ochranný faktor. Můžete někdo poradit, čím by to mohlo být? Jak zastavit jejich tvoření? Předem děkuji za radu.

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

Matně si vzpomínám, že jsem kdysi četl, že znaménka tvoří organizmus jako reakci na nevyloučitelné škodliviny, často volné radikály, mohly by i vznikat jako reakce na velmi silné oxidanty. Často se proto objevují po vysoké teplotě, nemoci. To je taky důvod, proč by se nemělo do znamének nijak zasahovat - zde skryté škodliviny by potom mohly způsobit třeba rakovinu.

Nemáte náhodou doma tzv. čističku vzduchu kombinovanou z ionizérem? Ta produkuje vždy velká množství přízemního ozonu, který je velmi silným a nebezpečným oxidantem, který ničí hlavně plicní tkáň. Na nadměrnou tvorbu znamének bude mít zajisté velký vliv strava, ale nelze takto bez informací hádat kde děláte chybu.

albatros498022*
hodnocení

0x

Jediná rada co nejrychleji na kožní.

hodnocení

0x

"Příliš se ani neopaluji a i tak používám vysoký ochranný faktor"
Ano, to je správná prevence ! Zajděte na kožní, ať se vám na znaménka podívá lékař. Jenom on vám může poradit. My ta znaménka nevidíme.

hodnocení

0x

S přibývajícím věkem se tvoří znaménka i pihy. Vyfoťte je pokud to jsou pihy ,tak se nic neděje. Se znaménkama je to jiné ,ale také podle toho jaká jsou.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]